用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 ..........................................
樓主: SYSS
go

.......................................... [複製鏈接]

原帖由 Martina 於 09-6-15 14:01 發表
我唔會覺得值唔值 !   不是41区就一定要派到名校的 !
如果查過所有入mcs/ls/dps的都是靠真實地址甘又點呀?  
到時又怪個遊戲制度?  甘好似考會考甘考試啦, 又話壓力大........d人會考唔好, 又話當日失準....
如果知 ...

Martina,

其實你想講mug?
希望你唔係嗰d自己虚報地址叫人唔好舉報嘅家長.  

回覆 1# youma 的文章

講到尾,制度真係唔好,有漏洞,自然有人會走「精面」,而家有人肯幫手嘈下政府和有關部門,如果逼到佢地肯正視問題,都算有建設性.

我D仔女已經讀緊小學了.  使鬼虛報咩.  

我咪話if 你知道有人虛報就舉報, 但記住人地放番個位都唔係比你架 !   這個遊戲唯有自己做好兩手準備, 見招拆招.  

原帖由 youma 於 09-6-15 21:30 發表

Martina,

其實你想講mug?
希望你唔係嗰d自己虚報地址又叫人唔好舉報嘅家長.    

...............................................

Thanks for the effort you'd paid

真係大快人心~~~ 黃毓民真係算體察民情, 好過d不知所謂做咗幾十年既議員~~~

我先申報, 我今年12學網派到第三志願, 最後都成功叩到門, 對我嚟講都已經再冇影響.  但對一d守法既家長因為其他有問題既家長而派得唔好就好不值~~~

再者教統局都有問題, 明知41網為重災區都唔加大力度~~

努力! 要公平公義公正~~~ 黃毓民支持你~~

好囉, 終於有人為我地41net人民出頭!

好開心有份選佢! 其他議員只係識搞trip, 飯局,收舊衫等...對我們的真正問題腦筋都唔動一下。
找個亞婆都識做啦! 好意思出咁多糧?

GOOD!!!!!

原帖由 SYSS 於 09-6-10 17:06 發表
如你住在41網, 因別人借地址而影響你的派位機會, 請電23092809九龍西黃毓民議員辦事處(黄先生), 他的職員正齊集各家長的意見, 向教署施壓查核獲派學位家長地址. ...

其實為什麼只針對41網呢, 其他如12網也應該查一查啊. 要不然會引來平機會的爭議呢?

原帖由 cclbaby 於 09-6-30 16:38 發表
GOOD!!!!!

努力呀!!!

原帖由 SYSS 於 09-6-29 20:33 發表
Update:
(1) 黃毓民議員巳去信教育局長孫明揚, 要求答覆41網借地址事宜 (寫滿3頁A4), 並正籌組41網小一家長關注小組
(2) 申訴專員公署巳開file查
(3) 蘋果記者今天聯絡我, 問多D資料
(4) 警方刑事偵輯部正要求我提 ...
希望每天開心渡過 ;-)

原帖由 ryohga 於 09-6-30 17:38 發表
其實為什麼只針對41網呢, 其他如12網也應該查一查啊. 要不然會引來平機會的爭議呢?

因為佢係41net議員囉...

原帖由 SYSS 於 09-6-10 17:06 發表
如你住在41網, 因別人借地址而影響你的派位機會, 請電23092809九龍西黃毓民議員辦事處(黄先生), 他的職員正齊集各家長的意見, 向教署施壓查核獲派學位家長地址. ...

電話23092809打過2次都打唔通, 請問辦事處辦公是什麼時間?

原來係咁, 明白晒.

原帖由 momochiu 於 09-6-30 20:37 發表

因為佢係41net議員囉...

唔係話咁做唔好,但係個標題似乎有d誤導。

今年派得唔好,點幫呀?一係就講明只係幫你投訴,唔係就話幫d後來者。

‹ 上一主題|下一主題