用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你地覺得邊間好0的??~~
go

你地覺得邊間好0的??~~ [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問哩四間邊間會好0的, 課程深淺程度又點排法??

1. 聖三一中心
2. 宣道
3. 迦南
4. 民生

0    0    0    0

聖三一幼稚園不錯, 但小學一般, 中學麻麻,

宣幼較淺, 但宣小好深, 好多宣小生不是由宣幼直升的,

迦南要看那間分校,

民生勝在校園正, 水準中上, 一條龍到中學

醒目開學勳章

咁請問聖三一易叩其他小學嗎?
宣道叩頭0既成功率高嗎?
迦南應該九龍塘較好 ?
民生0既程度又易叩其他嗎??

唔好意思, 問題多多.. 初為人母

回覆 3# bbkiri 的文章

民生only,其他則不會考慮...:D

我個仔是民生仔, 今年會升k2, 民生生活好開心, 同埋多左好多親子活動, 你個b係唔係民生?
原帖由 Kendis1 於 09-6-15 11:20 發表
民生only,其他則不會考慮...:D

回覆 1# Baby_Angel 的文章

唔係, 佢家係讀僅NI in KM, 而K1就會去ST.CAT讀.

點解我會知民生好?因為我都有做資料搜集架囉...We're 好媽媽,too.哈哈

Then why you don't send your kid to Munsang instead of St Cat?

回覆 1# ottomum 的文章

因為我种原因, 可以入到st.cat囉...哈哈!

原帖由 Kendis1 於 09-6-16 12:55 發表
因為我种原因, 可以入到st.cat囉...哈哈!

請問st.cat即係邊間呢?  tks!

No matter for what reason why your kid could be accepted by St Cat.  You must think that St Cat is better than Munsang, otherwise, you will not go for that kg.  Right?

回覆 2# pingu_k 的文章

The chinese name of st.catherine's is 國際英文幼稚園, 九龍塘有兩間, 分別是原校羅福道及分校雅息士道...

回覆 2# ottomum 的文章

Yes, bingo...

原帖由 Kendis1 於 09-6-16 14:01 發表
The chinese name of st.catherine's is 國際英文幼稚園, 九龍塘有兩間, 分別是原校羅福道及分校雅息士道...

咁有無話邊間好d?? 同埋,係咪真係係Int'l school??如果第時係讀local小學,呢間會吾會吾啱讀?tks!

回覆 1# pingu_k 的文章

Hi pingu_k,

咁有無話邊間好d?? 我都唔知呀? 而st.cat就話兩間的師資都係一樣的(佢當然係咁樣講,官方口吻).至於入邊所學校係由學校安排架,家長無得選擇 (有!或者揀唔讀~哈哈!)

係咪真係Int'l school? 我覺得是否國際學校又無咩所謂, 反正她的語言水平高咪得囉!

如果第時係讀local小學,呢間會吾會吾啱讀? 一定啱,因我朋友囡囡小學,全班考第一至三名中, st.cat已有(霸咗)2個喇!

I don't think St Catherine is an international kindergarten.
They mainly cater for local kids.
國際 is just its Chinese name - 國際英文幼稚園!
‹ 上一主題|下一主題