用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 點算呢?!阿囡話要學單簧管...
樓主: ming2
go

點算呢?!阿囡話要學單簧管... [複製鏈接]

原帖由 toffeeli 於 09-6-16 23:14 發表
上次囝囝換木管係同老師一齊去,Tom Lee d職員攞晒同一型號d管比老師同囝囝試,因為支支管d聲都有d唔同,所以同老師一齊買會好d。

多謝你提醒,
亞仔個老師都叫我同佢一齊去,
但我同佢去柏c試selmer,
等亞仔決定邊枝先一齊去,
你有無試過selmer?亞sir話都可以考慮.

簽名被屏蔽

d國產reed好正ga,
塊塊唔同size,厚度闊度不一,
如果亞仔用佢都都無問提我就安樂晒,
有朋友囝囝讀有國內背景中學,
係學校買全套國貨,所以有幸見識過.
等亞仔知道佢有多幸運.
要好好真惜而家支樂器.

原帖由 ming2 於 09-6-17 15:18 發表
jackjackma

唔洗客氣...幫到,答到都一定答0既..

今日同阿囡去左柏c試下支單簧管啦..佢對手都夠長夠力hold支野,之前又試吹過daddy支sax.個mouthpiece,亦吹得響....所以都應該係決定揀clarinet學架啦...睇下 ...

原帖由 jackjackma 於 09-6-17 14:53 發表

多謝你提醒,
亞仔個老師都叫我同佢一齊去,
但我同佢去柏c試selmer,
等亞仔決定邊枝先一齊去,
你有無試過selmer?亞sir話都可以考慮.

jackjackma,

唔好客氣,其實我乜都唔識,都係聽老師介紹。無試過selmer呀。至於買簧片d size 及model 都係聽老師講。

toffeeli

簽名被屏蔽

我都想搵單簧管老師呀, 有無人可以介紹呢, pm me.

I know a good clarinet teacher. For more infromation, pleae PM me, thanks
原帖由 alanbbmama 於 09-6-16 23:26 發表
有無人有clarinet 老師介紹呀, 我都想俾仔仔學呀

Dear jackjackma

thank you for your replied.  Actually, we are in same school and my son is in p.3 now.

Many thanks,
Bearmum
‹ 上一主題|下一主題