用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 比D意見,九龍塘基華小學? 黃埔宣道小學? ...
go

比D意見,九龍塘基華小學? 黃埔宣道小學? [複製鏈接]

2間學校派位,程度,教學模式?? 比D 意見

謝謝
   0    0    0    0

可以講多些嗎?? 分別在那裡???黃埔宣小有優勝地方

原帖由 NatalieMaMa 於 09-6-19 18:32 發表
黃埔宣小

對啦, 你認為宣小有咩野可取優勝的地方?? 可以分享嗎??

原帖由 醉花間 於 09-6-21 21:12 發表
個人認為宣道比奉基和千禧好

Tommum,

其實我想35網呢3間差唔多, 除馬頭涌之外, 唔知7月升中派位時可唔可以馬上知道呢??

原帖由 Tommum 於 09-6-23 16:32 發表
Dear IK362,

So, you mean Fung Kei Millenium is better than Fung Kei and Whampoa Alliance, right?

上年派得都ok 的, 係咪你心儀奉基多d?? 其實奉基近好我屋企, 以我知黃埔宣小係深過奉基的,註冊當日,問個女職員,佢話唔谷, 話d小朋友讀得好開心, 重話讀一年後覺得唔好,過奉基一定收, 你係咪睇返以前的媽咪留言,話好谷, 但谷完派位唔好?? 唔值, 問過宣小呢度d家長, 有好像冇咩入來, 冇咩回覆

原帖由 Tommum 於 09-6-23 17:19 發表
有人話黃埔宣小教嘅嘢好淺, 有人就話好"谷", 但"谷"完中學派位唔好, 唔值得咁話.

我知我應該冇咁好彩, Fung Kei 和 Fung Kei Millenium 會收我個仔, 但若果咁好彩, 真係要唸清楚.

咁你地知唔知上年派位結果好唔好 ...

YES,

原帖由 Tommum 於 09-6-23 17:43 發表
係啦, 好似冇咩人comment黃埔宣小咁. 你係話黃埔宣小上年派位ok, 係唔係?
‹ 上一主題|下一主題