用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 怎樣訓練小朋友考幼稚園
樓主: 123mandy
go

怎樣訓練小朋友考幼稚園 [複製鏈接]

Can you send me the interview class as well?

[email protected]

原帖由 Chincco 於 09-6-23 00:12 發表
我囡囡間playgroup叫Joyful 向荃灣區, 你住邊區呀 ? 我只係陪左囡囡幾堂, 佢就自己上堂啦 ! 我兩個囡囡去Interview啲時候, 都可以全英語對答.

我住青衣區,去荃灣都ok.  你可否pm佢d資料給我, 如地址, 電話及學費等.. 謝謝!

你可否pm佢d資料給我, 如地址, 電話及學費等.. 謝謝!

原帖由 Chincco 於 09-6-23 00:12 發表
我囡囡間playgroup叫Joyful 向荃灣區, 你住邊區呀 ? 我只係陪左囡囡幾堂, 佢就自己上堂啦 ! 我兩個囡囡去Interview啲時候, 都可以全英語對答.

can u pm me as well? many thanks !

JOYFUL ENGLISH CENTRE
荃灣德海街18號富利達中心5樓
TEL : 2492 8567
我細囡返mon-fri (9:30am-12:30pm), $2,600/month, 暑假後會加价, 大家自己打電話去問吓啦, 佢哋仲有其他課程 / 暑期班架 !

富利達中心, 3樓及7樓有另外兩間 playgroup,7樓我大囡都返過, 3樓就無返過, 大家可以自己比較吓, 睇吓邊間好d.

原帖由 jujuli 於 09-6-23 07:58 發表
上年,我個女考K1,我由5月開始訓練佢,唸住Sure Win 啦。跟住,我找來一位陌生的姨姨(我的幼稚園教師朋友)模擬一下面試,感覺完全唔得,我個女面試時好驚,唔係好肯答,而且,老師的問題我都沒有準備(因為我都唔知會問乜),而我的幼稚園 ...

我都想知呀, 請PM 我.

原帖由 Chincco 於 09-6-24 12:27 發表
我細囡返mon-fri (9:30am-12:30pm), $2,600/month, 暑假後會加价, 大家自己打電話去問吓啦, 佢哋仲有其他課程 / 暑期班架 !

富利達中心, 3樓及 ...

多謝你既資料!

多謝你的分享,萬分感謝。

原帖由 莊生bb 於 09-6-22 15:22 發表
考幼稚園通常都係考顏色, 形狀, 交通工具, 你得閒同個小朋友溫吓就o.k.
有d就睇你小朋友獨唔獨立, 坐唔坐得定, 要視乎邊d幼稚園囉!

你考到的st paul及 st catherine 難唔難呀?

上年,我個女考K1,我由5月開始訓練佢,唸住Sure Win 啦。跟住,我找來一位陌生的姨姨(我的幼稚園教師朋友)模擬一下面試,感覺完全唔得,我個女面試時好驚,唔係好肯答,而且,老師的問題我都沒有準備(因為我都唔知會問乜),而我的幼稚園 ...

都難架,St Paul 只收180人,不過St Catherine收約600人,考之前我大約都知道個流程,因為個面試班導師比D料都好足,不過,家長真係有好多野要學,又要知道點教小朋友,導師連怎樣令小朋友講野都教埋,我都用左足足三個月才使我個女不怕陌生人及肯答問題。雖然辛苦,都值得!

原帖由 123mandy 於 09-6-24 19:18 發表
你考到的st paul及 st catherine 難唔難呀?

Hi Jujuli,

I'm interested in the training class.
Could you please pm the information to me?
thank you very much.

其實訓練小朋友獨立真係好重要, 就好似interview 協恩幼稚園咁, 千幾人interview,但只收得60個小朋友, 家長仲唔可以陪小朋友interview,要向出面等. 我見好多小朋友一見父母出左去, 就哭到死死吓. d家長話如果小朋友一哭, 就一定唔收架啦 !
好彩我細囡返開playgroup,入到去interview就好似平時返playgroup咁, 自己揾位坐, 我同佢bye bye,佢仲鬼咁開心咁同我bye bye. Interview完仲識同Miss講bye bye.

原帖由 Chincco 於 09-6-24 12:27 發表

富利達中心, 3樓及 ...

富利達中心....請問近邊頭

hi jujuli,

i am also interested to know the class details, do you mind PM me ?

[email protected]

pls PM me.

Hi Jujuli,

Pls pm me the info

Thanks

原帖由 SAGO 於 09-6-25 17:36 發表

富利達中心....請問近邊頭

Citylandmark 隔離, 五月花樓上.

樓主jujuli, 我都有興趣,可否pm面試班導師D料比我﹖多謝你﹗

原帖由 jujuli 於 09-6-25 09:13 發表
都難架,St Paul 只收180人,不過St Catherine收約600人,考之前我大約都知道個流程,因為個面試班導師比D料都好足,不過,家長真係有好多野要學,又要知道點教小朋友,導師連怎樣令小朋友講野都教埋,我都用左足足三個月才使我個女不 ...

Hi Jujuli,

Please PM me the information for the interview class.

Thanks a lot!!

Please PM me, tha ks

‹ 上一主題|下一主題