用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~
樓主: wasabb
go

[KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~ [複製鏈接]

hi, 各位家長

我囡囡emily cheung 是1A升2A班,:D 請多多關照:loveliness: 點解我無餐單? 請問可否給supplier電話no.給我?

thanks!

My daughter will bring some stationery, cheque for school bus' fee and the reading report only.

原帖由 winny 於 09-8-30 17:14 發表
多謝提醒
我們玩到連餐單都忘記了 , 即刻叫阿囡快D填左佢先

除此之外, 還要帶什麼呢 ?

穩陣起見, 第一天都是跟阿囡返學校, 看看還有什麼要執漏

Hi suetsuetma,
餐單是在家長日那天派的, 如果找不到, 可以先打電話給學校, 他們應該幫到手

各位,
我都好想嚟, 可惜重有個細嘅(K3)返下午班, 嚟唔到 ~
AnnKwok

原帖由 Gicobaby 於 09-8-29 01:07 發表
相信飲中國茶方便傾計, 新世紀廣場都有好幾間酒樓.
就鐘響學校問口等啦!
有興趣請盡量留名, 以便計人數訂枱, 若有意見/好介紹請提出!

9月1日開學茶聚報名處:

1. 1429
2. jc_mom
3. 得意媽
4. kachunma
5. Littlehi ...

餐單是在家長日那天派的---> when is Parents' Day???

原帖由 winny 於 2009/8/31 00:12 發表
穩陣起見, 第一天都是跟阿囡返學校, 看看還有什麼要執漏mouth:" />

Hi suetsuetma,
餐單是在家長日那天派的, 如果找不到, 可以先打電話給學校, 他們應該幫到手 ...

Hi, all, let me update mine.

2A
得意媽, kachunma, littlehipo, winny,bluesky999, Siuming, YIYIKO, peony2002

2B
AnnKwok, jc_mom, rubyngan, wasabb, littleworld, 1429, sac.wen, Gicobaby,  kaka_c, carsondaddy,
jesspa,

2C
yanma2002, Heiyanmom
不要讓孩子走上安逸之路,教他面對挫折,要讓他有一種危機感,培養抗逆能力。

應該是派成績表那天

請問明天放幾點??

原帖由 wasabb 於 09-8-31 09:07 發表
餐單是在家長日那天派的---> when is Parents' Day???
不要讓孩子走上安逸之路,教他面對挫折,要讓他有一種危機感,培養抗逆能力。

Finishes at 12:25 tomorrow.

原帖由 peony2002 於 09-8-31 09:47 發表
應該是派成績表那天

請問明天放幾點??

對啦, 即是派成績表那天

今個星期(1-4/9)都是返半日, 而我囡囡搭校車就大約12:30pm番到屋企

原帖由 peony2002 於 09-8-31 09:47 發表
應該是派成績表那天

請問明天放幾點??

醒目開學勳章

暫時有7位家長, 我今晚訂定10位, 歡迎各位明天隨時加入!

就鐘響學校問口等啦!
有興趣請盡量留名, 以便計人數訂枱, 若有意見/好介紹請提出!

1. 1429
2. jc_mom
3. 得意媽
4. kachunma
5. Littlehipo
6.bluesky999
7.Gicobaby

Hi all

My son Jacky (lindajacky) becomes 2C too.  請多多指教! 有點唔舍得1A班D同學添!
原帖由 peony2002 於 09-8-31 09:45 發表
Hi, all, let me update mine.

2A
得意媽, kachunma, littlehipo, winny,bluesky999, Siuming, YIYIKO, peony2002

2B
AnnKwok, jc_mom, rubyngan, wasabb, littleworld, 1429, sac.wen, Gicobaby,  kaka_c, carson ...

醒目開學勳章

原帖由 Yanamami 於 09-8-31 10:27 發表
Finishes at 12:25 tomorrow.

通告#041 寫12:15
我囡搭校車, 所以我冇為意, 通常上車先通知我地幾點落車.

暫時有7位家長, 我今晚訂定10位, 歡迎各位明天隨時加入!

就鐘響學校問口等啦!

1. 1429
2. jc_mom
3. 得意媽
4. kachunma
5. Littlehipo
6.bluesky999
7.Gicobaby
8. Taffymom

Updated

2A

2B
AnnKwok, jc_mom, rubyngan, wasabb, littleworld, 1429, sac.wen, Gicobaby,  kaka_c, carsondaddy,
jesspa,

2C
yanma2002, Heiyanmom, lindajacky, Taffymom

搭校車早15分鐘放的

原帖由 得意媽 於 09-8-31 11:45 發表

請問通告#041是幾時派的??

原帖由 得意媽 於 09-8-31 11:45 發表

我搵到餐單啦! 謝謝各位! 我都想參加你們的聚會,但要睇住個細不能參加,希望下次有機會參加啦!

醒目開學勳章

原帖由 peony2002 於 09-8-31 12:21 發表
請問通告#041是幾時派的??

幾時派就唔記得lu, 幾個月前既事
不過你可以上網check 番丫!

得意媽

你係咪訂美X酒樓飲茶?
我都會返。。唔知P4班媽咪係咪都飲茶呢。。
又唔知會唔會坐隔離枱呢?

原帖由 得意媽 於 09-8-31 11:35 發表

就鐘響學校問口等啦!

9月1日開學茶聚報名 ...

醒目開學勳章

原帖由 rubyngan 於 09-8-31 13:58 發表
得意媽

你係咪訂美X酒樓飲茶?
我都會返。。唔知P4班媽咪係咪都飲茶呢。。
又唔知會唔會坐隔離枱呢?

c 伙, 皇x 同 潮x 最早都要9點先開市, 美x 裝修梗!

all parents > 咁我地去邊到飲好? 可能最近要去到太子! 還是地點照舊, food court / 其他餐廳?

更新16:26
訂左太子始創商場煌x 酒樓, 各家長明早再決定飲茶/新x紀餐廳啦!

要pit 喇! 明早見

‹ 上一主題|下一主題