用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 抗議!未有盡力舉辦畢業禮!
樓主: candice001
go

抗議!未有盡力舉辦畢業禮! [複製鏈接]

可能你未收到電話啫,我日日好似冤鬼煩佢,佢有新消息咪通知我囉!免得冤鬼纏身嗎                                            
原帖由 Wallwini 於 09-7-5 16:39 發表
為何比華利沒有的, 難道我們不是德寶的名下嗎??

我開始懷疑是比華利的畢業典禮是在7月8 日, 如果現在通知我們會有畢業典禮, 我們會問佢點解唔去高山, 其實早於兩星期我們已經輪流打去問, 現在覺得沒用所以不再打電話問, 唉...好地地一個精彩期待又可以上台參與的畢業典禮, 為何會變成這樣

楊主任是不是幼兒園個肥婆總主任?

咦, 有無問過會唔會喺結業禮咋.   到時會唔會俾你哋去觀禮 gar ?

原帖由 胡桃媽 於 09-7-5 16:14 發表
我都收到電話,是會 舉辦畢業儀式,不是畢業典禮,詳情未知,好過冇啦!

比華利今天還沒有動靜??? 唉~~

CANDICE:
你同他交涉過嗎?
就是那一位肥婆...四眼...惡女人..
竟然當米飯班主喝狗甘...唉.....

原帖由 Wallwini 於 09-7-6 18:38 發表
比華利今天還沒有動靜??? 唉~~

kingofmelon,

我小朋友在比華利讀k3 今年畢業, 大家都是德寶,
我估比華利畢業典禮原定於明天, 免得我班家長嘈,
剛剛又話取消, 轉頭又話舉行.那為何不在高山搞.

我聽到其他馬鞍山那間幼稚園都是德竇, 家長嘈得好緊要,還要學校辦一個畢業禮, 如果不是就要搞大,要學校見報, 所以上星期學校就急忙開會.

如果真係話要搞大,又話要學校見報,就可以將事情搞好,我覺得未必,如果真的可以,黃毓民,梁國雄的搞作都算大啦,特首一早就屈服啦,一早就有普選啦,下台啦,我覺得要解決,就要用唔同的角度去看事情,體諒吓學校的難處,如果真的容易作出決定,要作出承擔,教育局一早自己做啦,又可必將個波交去學校吖,令到家長同學校產生衝突,連累學校與家長,大家認真想一想,要寃要駡的對象是誰?不是學校,是監管學校的政府部門,就是教育局,如果愛鍚子女,唔好再做一些傷害學校及老師的言論吧。

lovebaby2009:
哈哈..似乎你口吻十足德寶老師/行政人員?!因我們由頭到尾只說楊主任有問題,我見你後一句甘維護我們討論的人,很有理由相信你是楊主任......
不過,如果以你所言,我想知,個角度係:學校係咩難處呢?
因為本身如果沒有豬流感學校都要攪畢業典禮..不是額外我們給予學校的工作.只不過現在大家要求一個簡單既畢業禮,有錯嗎?
德寶校園甘大,難怪拿體能室作畢業禮場地有問題嗎?
同埋老師照有番工,功課出到7788,
楊主任你又可以告訴比大家知..學校老師每日番工做緊咩呢?

不如你又以我地家長既角度來想下啦...如果你真係家長...

原帖由 lovebaby2009 於 09-7-8 20:40 發表
如果真係話要搞大,又話要學校見報,就可以將事情搞好,我覺得未必,如果真的可以,黃毓民,梁國雄的搞作都算大啦,特首一早就屈服啦,一早就有普選啦,下台啦,我覺得要解決,就要用唔同的角度去看事情,體諒吓學校的難處,如果 ...

唔好誤會,我唔係妳講的楊主任,我唔識佢,如果我的回應令妳唔開心,好對不起,我只不過想表達吓意見,如果妳覺得不對,我都無所謂,反正都不關我事,妳咪繼續講落去,ok

官腔!官腔!官腔!官腔!

反對 官腔!官腔!

德寶教育機構

唔係話要搞大,我地係為子女爭取應得的嘢.其他學校有的繼續搞,有的延後搞,有的跟EDB指引戶外搞,有的學校內搞,但當初德寶係完全無想去搞,只通知你要交7月份學費&取功課.我相信德寶家長送子女到這學校,是對這學校有期望,但現在我實在太失望.  無聲無色讀完.人生有幾多個畢業禮?                           
原帖由 lovebaby2009 於 09-7-8 20:40 發表
如果真係話要搞大,又話要學校見報,就可以將事情搞好,我覺得未必,如果真的可以,黃毓民,梁國雄的搞作都算大啦,特首一早就屈服啦,一早就有普選啦,下台啦,我覺得要解決,就要用唔同的角度去看事情,體諒吓學校的難處,如果 ...

同意!!同意!!

lovebaby2009,

相信你d時間真係多到用唔哂, 不過都好多謝你, 你連與你無關嘅事都比意見, 真係辛苦哂, 不過都請你嘗試企係我地家長立場處想一想先, 亦都希望你了解咗整件事先比意見啦, ok....

原帖由 lovebaby2009 於 09-7-9 09:19 發表
唔好誤會,我唔係妳講的楊主任,我唔識佢,如果我的回應令妳唔開心,好對不起,我只不過想表達吓意見,如果妳覺得不對,我都無所謂,反正都不關我事,妳咪繼續講落去,ok ...

我一啲都唔辛苦,唔駛客氣,不用多謝,妳們不用太敏感及勞氣,我相信有些家長是真的為了小朋友向學校作出訴求,是合理的,但我又覺得有些家長只是在駡人發洩,又想找個籍口唔交學費,咁就祝妳們心想事成啦。
原帖由 子mother 於 09-7-9 18:34 發表
lovebaby2009,

相信你d時間真係多到用唔哂, 不過都好多謝你, 你連與你無關嘅事都比意見, 真係辛苦哂, 不過都請你嘗試企係我地家長立場處想一想先, 亦都希望你了解咗整件事先比意見啦, ok....

...

有啲教養好啲,唔好人身攻擊,鬧人(肥婆)
出口傷人,點樣教好自己個小朋友呀,家庭教育是重要的,父母是子女的模仿對象,緊記!
原帖由 candice001 於 09-7-5 22:49 發表
楊主任是不是幼兒園個肥婆總主任?

老師可做到o既真係好有限

呢個只係一個唔太多人接受o既形容詞, 我都好肥, o些朋友都叫我肥婆, 因我個人品格絕對無問題, 我知佢地絕無惡意, 我唔覺得有問題, 加上唔鍾意俾人咁叫, 就去減肥.

我一早經auto pay 交左學費, 唔係個個好似你講個種人!

你未試過
你尊貴楊主任” o
熱誠照顧, 就請你shut up!

人地父母係到fight 個畢業禮, 你就係到搵交嗌.

我唔使你教我點做人父母, 我只知道下下去批評人, o既教養都有限.

你只可隨意教訓你o既仔女, 其他人同你無關係o, 唔使你咁多事!

原帖由 lovebaby2009 於 09-7-9 22:48 發表
有啲教養好啲,唔好人身攻擊,鬧人(肥婆)
出口傷人,點樣教好自己個小朋友呀,家庭教育是重要的,父母是子女的模仿對象,緊記!  
‹ 上一主題|下一主題