用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Yew Chung N1 同學仔嘅媽媽請進!
go

Yew Chung N1 同學仔嘅媽媽請進! [複製鏈接]

報到:

請寫下同學仔嘅名
Adrian ( AM class)
Jeffrey (2PE)
Christopher (2F)

原帖由 jjbaby0307 於 09-6-30 17:17 發表
Hi adrian_mama,

Nice to meet you here.  My son, Jeffrey, is Sept 07 baby and will start going to the pm class in August

請寫下同學仔嘅名

...
怕你長得太快,未及把你看仔細;怕你長得太慢,恨不得你快高長大

買得太多玩具,怕你會將佢哋四圍堆;買得太少玩具,又怕你會憨居居

hi DaoSi, our sons will be in the same class, when will your son start school? Mine will start in Nov.

原帖由 DaoSi 於 09-7-1 22:29 發表
請寫下同學仔嘅名
Christopher(2F)
Henry(2D)
Owen(2PD)
Markus (2F)
怕你長得太快,未及把你看仔細;怕你長得太慢,恨不得你快高長大

買得太多玩具,怕你會將佢哋四圍堆;買得太少玩具,又怕你會憨居居

好似話9月開始做separation, 到時可唔可以分享吓呢?

同埋大家買邊種鞋俾小朋友做indoor shoes呢?

仲有仲有, 有咩用品要預備俾小朋友帶番學校用呢? 我睇之前派geh notice, 同早2個星期家長會嗰日老師講嗰啲又有少少出入, 咁除咗多一套衫/毛巾盒/ 毛巾 (幾多條呢)/ 水杯/ 學習褲 (如未戒片) 之外, 仲有咩要帶呢?

‹ 上一主題|下一主題