用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德信or大天(海帆道)
go

德信or大天(海帆道) [複製鏈接]

有冇家長可以比下意見,大角嘴天主教(海帆道)or德信學校對於男仔比較好D?那間讀得開心D?同樣是油尖旺網 ,升中派位如何?

謝謝!
   0    0    0    0

油天好D.

原帖由 hotpotmami 於 09-7-2 20:42 發表
有冇家長可以比下意見,大角嘴天主教(海帆道)or德信學校對於男仔比較好D?那間讀得開心D?同樣是油尖旺網 ,升中派位如何?

謝謝!

有無女跟尾?

有就大角嘴天主教

德信.........年年有 2X -30人入九華, 仲有直資英中但係係馬鞍山.

原帖由 hotpotmami 於 09-7-2 20:42 發表

謝謝!

Hotpotmami,
大天係32網, 德信係31網

回覆 4# VivianKeung 的文章

VivianKeung多謝妳回覆
我兒是叩門的兩間學校都收佢,想問升中派位如何?
謝謝!

回覆 3# wensi 的文章

:loveliness: Wensi多謝妳意見!
不好意思想問一下德信是否年年真的有2x-3x入九華,其餘入去邊?程度高唔高?好似收生麻麻:loveliness:

原帖由 VivianKeung 於 09-7-4 21:34 發表

Hotpotmami,
大天係32網, 德信係31網

聽D家長講德信升中真係派得好好, 大天do唔差架, 我會揀大天, 囡囡同學仔有哥哥姐姐讀大天, 佢地話返學好開心!

FYI, 囡囡同學仔有5、6個叩大天do收咗。

原帖由 hotpotmami 於 09-7-6 17:55 發表
:loveliness: Wensi多謝妳意見!
不好意思想問一下德信是否年年真的有2x-3x入九華,其餘入去邊?程度高唔高?好似收生麻麻:loveliness:

以我知年年九華俾FORM 德信, 之後德信抽人出來traning for interview.

http://www.taksun.edu.hk/information/report/0708sch_report.pdf

油麻地天主教小學(海泓道)
http://www.ycps.edu.hk/guest/secondary.asp

你等多幾日, 明天好似派升中. 你再比較下.

回覆 8# wensi 的文章

Hi Wensi & Vianan Keung
多謝妳們的寶貴意見,

唔好意思是大角嘴天主教(海帆道)不是油天海泓道。

原帖由 hotpotmami 於 09-7-7 03:02 發表
Hi Wensi & Vianan Keung
多謝妳們的寶貴意見,

唔好意思是大角嘴天主教(海帆道)不是油天海泓道。

sorry! 個個以為係油天!

大角嘴天主教 今年08-09升中表, but 無人數wow!
http://www.tktcpshfr.edu.hk/allocation_0809.htm

‹ 上一主題|下一主題