用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深井天主教小學 深井天主教小學(柴天上)...入來慢慢傾喇喂! ...
樓主: 丸媽媽
go

深井天主教小學(柴天上)...入來慢慢傾喇喂! [複製鏈接]

醒目開學勳章

kiukiudaddy 發表於 12-8-19 09:04
五年班升六年班時班主任係咪跟住直上?
若然係,即係趙sir五六年級都唔會做我個仔嘅班主任,
希望仲有幸俾佢 ...
4A班主任教中文都不錯嫁,

引用:Quote:kiukiudaddy+發表於+12-8-19+09:04+

請問呢度有冇5c班家長??

醒目開學勳章

hgrace 發表於 12-10-12 16:46
請問呢度有冇5c班家長??
我朋友既仔仔係讀5c , 不過佢好冇上bk

+3金熱血 貢獻勳章

回覆:深井天主教小學(柴天上)...入來慢慢傾喇喂!

有牌攞

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

+3金熱血 貢獻勳章

Merry Christmas to you all

請問學校對頸巾外套的顏色有沒有規定?想買定比阿仔明年用呀

回復 yoyotte 的帖子

外套我係跟校服買, 已經足夠, 頸巾校方話單色及深色就可以了, 我買左深藍色比個女用....

+3金熱血 貢獻勳章

呢兩日都有整呢 D 野

醒目開學勳章

chan803 發表於 13-2-3 17:46
呢兩日都有整呢 D 野

考試通告話由今次起不派回試卷,咁咪連子女錯咗D咩家長都唔知?如何改善子女的弱項? 說甚麼試卷外泄,試都考完,外泄有甚麼問題? 真係唔明

回復 pcy307 的帖子

同意呀, 我個女小一升小二, 依家都仲有舊雲晌頭頂, 如果連佢錯左d乜野我都唔知, 又唔可以教番佢, 我覺得我會好大問題囉

+3金熱血 貢獻勳章

引用:回復+pcy307+的帖子 同意呀,+我個女小一升

原帖由 妹妹頭 於 13-05-27 發表
回復 pcy307 的帖子

同意呀, 我個女小一升小二, 依家都仲有舊雲晌頭頂, 如果連佢錯左d乜野我都唔知, 又唔 ...
只可以揀 24/6 回校閱卷
即係叫在職父母唔好睇子女的試卷姐

醒目開學勳章

pcy307 發表於 13-5-27 08:28
考試通告話由今次起不派回試卷,咁咪連子女錯咗D咩家長都唔知?如何改善子女的弱項? 說甚麼試卷外泄,試都考 ...

其實大部分學校都不派考試卷, 只派測驗卷 , 家長要睇卷就要向學校申請(未必一定批) , d學校不派回考試卷 , 是不想考試卷溜出外面

今次改變我覺得是新校長新作風

醒目開學勳章

回復 妹妹頭 的帖子

上學期已經收到料話唔派考試卷 , 以為會在新學年先實施,點知會係學期尾實施 , 真係古怪

引用:+本帖最後由+peggy+於+13-5-30+23:07+編輯+

原帖由 peggy 於 13-05-30 發表
似乎學校重視D試卷版權多過學生的得著。阿仔入了深天大家庭四年,这還是我第一次遇到D難以認同嘅措施同安排。

+3金熱血 貢獻勳章

引用:+本帖最後由+peggy+於+13-5-30+23:07+編輯+

唔知有無問過家教會呢?定係家教會都一致贊成呢?

引用:Quote:原帖由+peggy+於+13-05-30+發表本帖

原帖由 chan803 於 13-05-31 發表
唔知有無問過家教會呢?定係家教會都一致贊成呢?

我諗校政既野好多都未必會經过家教會掛。Peggy同家教會好似無咩兩句,揾葉副反映下算吧,但如果係校長意旨就

+3金熱血 貢獻勳章

引用:回復+妹妹頭+的帖子 上學期已經收到料話唔

回復 妹妹頭 的帖子

上學期已經收到料話唔派考試卷 , 以為會在新學年先實施,點知會係學期尾實施 , 真係古 ...
知唔知往年4年級數學會唔會咁多人做唔晒份卷?咁多人唔合格?係份卷深咗、多咗,定係教得差咗

醒目開學勳章

chan803 發表於 13-6-22 10:31
知唔知往年4年級數學會唔會咁多人做唔晒份卷?咁多人唔合格?係份卷深咗、多咗,定係教得差咗

...

阿仔p4時兩班精英班既數學得2-3人fail , 2-6人攞唔到A, 大部人都是A, 另CD班都有一半人PASS嫁 ,  AB兩班英文卷重大部人攞A, 得幾個人FAIL / 低分, 同埋AB班都冇咩人做唔晒份卷 。問番上年P4兩班精英班既家長, 佢地既成績都冇今屆咁差

今次英文4B班得4人有A, 其他人大部分是7X , 4A都係差不多, 但4C得4人PASS , 4D都係得幾個人PASS,
4A班數學最高88 分 , 好似都係得1 -2 人有A, 4B班數學最高是86分, 得一個人有A
我都有問阿女,  數學 & 英文卷是否深左, 佢又話D卷唔深, 只是自己不小心

下星期一要CHECK 左卷先知是否深
應該唔關教得差事, 都係那批老師教

‹ 上一主題|下一主題