用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼潛playgroup
樓主: wongfelix
go

幼潛playgroup [複製鏈接]

Thx for your info, everyone!

在上星期『動身又動腦』堂中導師給大家新感知運動室layout plan 可以見到一些大型器材和協康一樣,不知我們可不可以玩。

現在堂費HK$190一堂,六堂為一個學期

我係大埔搵唔到,沙田又無,家陣報 o左 The Little Gym,trial class,試 o下先。
你o地有冇大埔/沙田區playgroup好介紹?

原帖由 mianyang_99 於 09-7-10 15:56 發表

So, have you found any new and good playgroup for your daughter?

原帖由 kerkermui 於 09-7-10 16:53 發表

90%導具唔同
但係目的可能差唔多
e.g. 串珠仔 ~  有唔同嘅串珠, 每一期都可能串一次, 但係導具未重覆過~

謝謝,我也打過去問了,我上完幼潛也會報這個playgroup呢!

請問大窩口協康ok ma?

原帖由 cindy83215 於 09-7-12 22:56 發表
請問大窩口協康ok ma?

This centre doesn't offer pg wor....

原帖由 蛋撻 於 09-7-7 14:45 發表

原來如此~

原來大家都係0801呢!我發覺唔同導師設計的活動是完全唔同的,我地導師玩的主要是大肌肉、手眼協調等,但同事個仔的導師安排的仲有埋認知同自理能力,豐富得多,而且講解好詳細。所以睇你好唔好彩遇著個教法活潑 ...

蛋撻
想問下你及你同事個仔現時係邊位ee教? 因我都係上緊, 不過覺得位ee唔係咁好, 所以有點後悔

原帖由 giant_japan 於 09-7-14 13:21 發表

蛋撻
想問下你及你同事個仔現時係邊位ee教? 因我都係上緊, 不過覺得位ee唔係咁好, 所以有點後悔

giant_japan,

Please check pm

有得比較下,更感失望

我想問清楚:

1. 幼潛係咪"基教"果個? 我BB而家8個月大,到時開班(12月)係報6-12個月果班,而我BB都12個月,呢班對我BB有用嗎?

2. 動腦又動身係咪"身心靈全能發展中心",係Jordan? 佢有無班比8個月既BB? 定係要等到1歲?

3. 協康D班係點搵啊? 佢個網好難用! 我住港島東,唔知港島有無中心呢? 聽你地講佢好好,好想幫我BB報,要幾早報?佢D班有無係比8個月大啊?

唔好意思呀, 各位mama,
我頭先睇完協康個網, 我見佢有好多唔同o既course,
大家join開邊個course? 邊個course會好d呢??
謝~~

我都遇到同kwai_nam和Ellenlau1441一樣嘅問題,有無有經驗嘅爸媽可以解答我地呢??
Please PM 我啦!
or 寄email:
[email protected]

原帖由 lazycatchan 於 09-8-2 23:44 發表
我都遇到同kwai_nam和Ellenlau1441一樣嘅問題,有無有經驗嘅爸媽可以解答我地呢??
Please PM 我啦!
or 寄email:
[email protected]

佢地有個青蔥計劃, 入面有按月齡安排o既playgroup資料.

協康website的確比較複雜。

我報o既係
「Baby Health Gym」為7至12個月幼兒而設的體能活動,

你可以click 青蔥計劃
-->  精選活動  
-->  「動感潛能體育Play Group」

就搵到。

有冇人參加過BEE KIDS既幼潛班, 我見佢地有好多班咁, 個GROUP 既RANGE好似近D, 唔知佢地既質素如何?

原帖由 cacanov06 於 09-8-4 15:04 發表
有冇人參加過BEE KIDS既幼潛班, 我見佢地有好多班咁, 個GROUP 既RANGE好似近D, 唔知佢地既質素如何?

Playgroup我就唔太清楚, 只係知道BEE KIDS用不同的形式吸引人上佢哋昂貴的幼稚園面試班. 手法值得相碓.

醒目開學勳章

我都同囡囡上左2期, 其實第2期無第1期咁開心.... 但都係同一個姨姨教, 課程好似.. 硬係爭少少咁...

呢度有o的小分享:
http://brfamily2008.mysinablog.c ... stCategoryId=196178
‹ 上一主題|下一主題