用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 好唔開心, 派唔到第一自願
go

好唔開心, 派唔到第一自願 [複製鏈接]

我第一自願係選 "梁季彝" 入唔到, 去叩門都冇得面試.
現在只好入回 "基智" 算了.
請問基智係 band 幾, 邊間好d. thanks!
   0    0    0    0
好開心加入這個大家庭............

醒目開學勳章

我個囡派到第二志願,隨機號碼唔好,佢係班考第一,佢d同學就入到第一志願,佢重話有個係band 2 都入到安柱,真係全班都o咀.

基智 是2尾3頭,
建議叩門!!

有無去基孝試下?

基智Band2尾尼aR!
http://img134.imageshack.us/img134/5739/fe6e0ab1a7a2cb1b3c81e7a.gif

原帖由 sukkiu 於 09-7-7 14:35 發表
我個囡派到第二志願,隨機號碼唔好,佢係班考第一,佢d同學就入到第一志願,佢重話有個係band 2 都入到安柱,真係全班都o咀.

請問你囡囡派咗邊間中學?? 她讀邊間小學呢??可以pm我嗎???

有實力應該最後都考到間好的中學...有朋友個仔在班考top5但派左去band2的中學...最後憑實力考到聖類斯和st paul boys...仲入埋精英班...所以盡快去扣門...

醒目開學勳章

原帖由 yyyy 於 09-7-7 16:48 發表
有實力應該最後都考到間好的中學...有朋友個仔在班考top5但派左去band2的中學...最後憑實力考到聖類斯和st paul boys...仲入埋精英班...所以盡快去扣門...

...
要佢肯去叩先得,佢d同學好多同佢同校,點都唔肯去其他中學,我硬要她去荃官叩門,都好驚到時佢唔出力考.

簽名被屏蔽

if brand 2 student good at music or sports
he or she hv chance to get in a brand 1 school

原帖由 blytheBB 於 09-7-8 00:48 發表
照計無理由ga wor.
可能會唔會有其他強項ar.

現在真的好驚. 原來 "基智" 係 band3的.
都唔知當時點解會排第2位.
我去了"基孝"同"羅陳楚思" 2間叩門.
都係等電話, 睇下有冇得見.

請問今日係未重可以叩門?
大家比D意見我, 還可以選邊間.
我仔係 BAND2.
我心情真的很 down.

梁季彝 我女兒當天叩門馬上收了.

我個女派到第一志願安柱, 她十分開心, 我叫她去林護叩門, 她死都唔肯, 說林護收她都唔會讀 !!  

唔係呀 !?  我個女同學全級第10(Band 1 頭)都派唔到安柱, 只派到第二志願, 保祿.  妳個女同學 Band 2, 點會派到安柱 ? 唔明 !!   

祝妳叩門成功  !!!

你個女的成績係未好好?
我連見都冇得見. 好慘
現在唔知點好.

原帖由 culifrance 於 09-7-8 10:24 發表
梁季彝 我女兒當天叩門馬上收了.

原帖由 beauty-wife 於 09-7-8 09:35 發表
現在真的好驚. 原來 "基智" 係 band3的.
都唔知當時點解會排第2位.
我去了"基孝"同"羅陳楚思" 2間叩門.
都係等電話, 睇下有冇得見.

吓... "基智" 淪落到 band3啦....
以前幾好架....仲分中英文部....
無17分都唔收讀中六架...

又唔需要太down,我印象中基智屬於band2尾-band3頭,有無想過試下直資的聖道迦南或者福建,不過福建好似都幾高要求。或者試下問黃大仙區的band2學校,如果真係唔得咪留係基智讀住先,我覺得band2生遲d重有機會轉校。

醒目開學勳章

原帖由 longtingchun 於 09-7-8 10:41 發表
我個女派到第一志願安柱, 她十分開心, 我叫她去林護叩門, 她死都唔肯, 說林護收她都唔會讀 !!  

唔係呀 !?  我個女同學全級第10(Band 1 頭)都派唔到安柱, 只派到第二志願, 保祿.  妳個女同學 Band 2, 點會派到安柱  ...

恭喜,真係應該去試林護,林護有150人去叩門.相比其他校唔算多,可能驚高攀唔起,我就唔敢去林護.
我個囡六年級全級考第九,去安柱叩門又唔得   ,去保祿又唔肯,d小朋友想法,要有fd一齊讀先肯.

我昨天去了福建面試, 但筆試都唔 pass,
所以冇得面試, 係未即係冇行?
‹ 上一主題|下一主題