用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兒童成長書桌
go

兒童成長書桌 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hi, 雪瑩媽咪,

請問你喺邊度試過?  Thanks.

原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-8 06:22 發表
各位爸爸媽媽,

請問有無人既朋友買過「大將作」既成長系列呀 ?
http://shopping.pchome.com.tw/?mod=item&func=exhibit&IT_NO=CCAA35-A40626062&c=A05
http://shopping.pchome.com.tw/?mod=item&func=exhibit&IT_NO ...

醒目開學勳章

Hi,  雪瑩媽咪,

麻煩你 pm 個地址比我, thanks!

**

原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-8 12:24 發表

hihi cml,

我琴日帶囡囡去中環試架~
但係而家諗緊,
運費佢話$200~
但係我諗住問下如果真係買,
自己叫雞車可能仲平~
雖然唔係慳好多,但係慳得一蚊得一蚊~

中環近住蘭桂芳...你要details地址pm我丫~
我琴日唔記得 ...

醒目開學勳章

Hi,

"要試around 45 mins" 嘅意思係要留45 mins 至走得, 定係最多留 45 mins?

**

原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-10 11:31 發表

我前日朝早打去,
佢已經話最快都要星期二早上先有位俾我去睇~
仲話要試around 45 mins~
咁可能真係無乜用家去過喇..

醒目開學勳章

What do you mean it ?

**

原帖由 monteazul 於 09-7-10 13:45 發表
Better consider this topic.

醒目開學勳章

其實我地幾個家長一直 through PM 交換唔同牌子/唔同鋪頭嘅資料,  即使話去中環睇, 都只係睇欵, 未必同佢地買...

雖然而家冇咗集體訂購優惠, 我都會去睇去試, 包括 Central / TST shop....  就到時間 ge 話 書展都會去.

Anyway, 唔該晒 雪瑩媽咪 用咗咁多時間幫我地揾資料.

醒目開學勳章

雪瑩媽咪,

上星期五晚都 plan 咗星期六去中環睇, 但當晚見到你 ge post 話冇咗集體訂購 discount 之後我就臨時决定先做 d 更有急設性嘅事情 ( 落咗 mongkok 買嘢... )

而家冇咁趕可以慢慢睇.

**

原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-26 17:16 發表

CML

唔駛客氣,我都係幫囡囡睇既時候,
順便報下料者~
不過,唔格下價,真係唔知而家D書臺咁貴~

亦唔知一張椅可以咁多野要諗~

你係咪琴日睇完喇?OK嘛? ...

醒目開學勳章

Thanks polarbb,

我暫時只係想買張椅,  屋企放唔落咁大張枱,  可能會去 Ikex 買張 size 細d 嘅書枱...  

我個女讀嗰間小學冇乜功課做,  應該問題不大.

**

原帖由 polarbb 於 09-7-27 17:18 發表
我宜家中環買都有95折,同之前雪瑩講一樣,我諗你問佢就會比你個隻,不過最唔好係要比運費$200即係變左冇折. 宜家你地可以慢慢睇啦,因為都唔駛趕住集體訂,我覺得張枱都OK,不過張chair其實個funtion就真係好似唔係咁多,所 ...

醒目開學勳章

書枱一定有用嘅, 只係我自己唔想買太大 & 太貴.

我個女都係9月升小一, 不過有家長講過平均每日有 2-4 樣功課, 而且放學後可以留喺學校做功課, 所以對書枱要求唔太高...

**

原帖由 polarbb 於 09-7-27 18:22 發表
其實我都唔知張枱有冇用,不過要買米成set買
不過我老公米話我多餘 law 佢話D枱同chair都唔知係米有用喎,不過我唔理 la,反正都要買書枱同chair,你個女學校咁好得好小功課?我個女剛升小一未知多唔多 ...

醒目開學勳章

我個女坐唔定.... 佢鍾意畫畫   但多數畫喺牆上面...  
**

原帖由 polarbb 於 09-7-27 21:08 發表
我老公就係覺得都係一張書枱只可以較高低不過要成3千佢覺得唔抵 law 不過我個女好鍾意睇書畫畫所以書枱對我地黎講好有用.
‹ 上一主題|下一主題