用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 2009 年P.2 集合請進
go

2009 年P.2 集合請進 [複製鏈接]

報到先...
1L=> 2R (fishmother 女仔)
1R=>2D (daydaycheng 女仔)
1D=>2D (cfpa 男仔)
1R=> 2R (billyyanst 男仔)
1D=> 2L (991129 男仔)
1D=>2S(QKMA 女仔)

今日收到學校通知我個女嗰班有位同學染了H1N1,我個女話有5個sick leave,明天要穿mask返學.....慘啦!H1N1殺到嚟啦.........

請問你哋知唔知幾時派通告報校際音樂節呢 ?

回覆 2# Annabellalaw 的文章

thanks,我個女嗰琴老師問我,我驚要問學校先派表...我又唔記得上年係点喎!
Annabellalaw,你好,我又係有個細女讀緊kg,第日唔知應否選返呢間學校好,真係好煩呀!其實家姐讀得都ok,同理LHT真係讀得好RELAX,功課唔多,默書又冇乜,比起其他的學校,日谷夜谷,真係好唔同.你當年又点睇LHT呢?

回覆 1# Annabellalaw 的文章

Annabellalaw:
多謝您的回應!聽完你講之後我心不其言安心一些,其實我都覺得校長很有遠見,是個好校長 其實TKO呢幾年開咗好多間直資新校,校社靚就唔再講,同埋名氣勁,好似播X,真X,優X,所以徑爭大,老牌LHT都在呢幾年都DUP咗好多,過希望學校繼續努力上游,唔好令大家失望.....

點解D數學作業會給老師收晒,真唔明?咁我地點温習呀?星期五先教第十一課即乘數,教唔切喎!!! 咁點算呀!

原帖由 Fishmother 於 09-11-5 14:07 發表
聽聞今次期中考英文科成績麻麻.  普遍得分唔係好高.  唔知份卷係咪真係好深呢?  真係有d擔 心唔合格tim.

今日派了英文卷啦!亞女話有九十幾分的,都有大約十人喎!過份卷都唔太淺喎!

原帖由 billyyanst 於 09-11-6 17:41 發表
聽阿仔講英文科都有唔少人唔合格, 大部份都係最後果part出事, 阿仔果班好似比其它班差左dd, 得一個有9x分, 阿仔8x分已經係全班第二高

...

聽講中文科有人100分喎,不過唔知邊班?都幾勁喎!數學全班最好似97分.亞女話中文科老師話佢哋考得唔好,因全班设有人滿分喎!幾鬼高期望喎又...................
數學科又幾攪笑,老師同佢地對卷,有人話老師改錯卷,結果就由9x扣到8x,我個女又比老師扣了2分呀!其實只是畫時鐘的部份,7時20分,支時針畫咗對住個7字,應該要係指住7過小小喎,其實20分鐘,個時針都唔係行咗好多,好嚴僅
英文科方面好多都係最後果part writing d tense, 條例題係用 I 做 subject,比佢地寫就用 He,想到点作句時,佢地又忘記verb要轉tense + s 呢!真係挑戰題

各位家長:
Merry Christmas!
你哋有冇留意最近d新意題,勁數校長是喎!大家點呀?

回覆 1# Cookie-Monster 的文章

本人讚同Cookie-Monster意見
本人希望新校laws可以爭氣,能令大家家長派定心丸,又希望校長在laws師資及品行多多著重,唔好令大家失望.至於有D家長話要轉校,我本人認為對小朋友影響怎大,而有些家長談及LHT學生品行差就太離奇,要太過激動,太過抹黑,對大家也沒有好處!!!!!!mouth:" />mouth:" />

請問運動會點報名?網上登入唔到?

原帖由 Fishmother 於 10-2-7 15:51 發表
原來係用 eclass 嘅 登入姓名 (lhtxxxxxx)就可以登入報架喇.
我報左名喇, 大家快d報喇

thank you!
‹ 上一主題|下一主題