用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

今次唔開班囉, 因為大家都升左去唔同既班別, 不過我地大家都依然係可以KEEP住良好關係既. 大家多D上來分享下, 又互相過下D料來聽下啦!
   0    0    0    0

chingma,

2C既叻人都走晒其他班, 唔知3C會來D咩叻人呢?

sammon, carlily,

估唔到你地咁有緣, P3都仲係同一班, 一齊由A過左去D. 不過以前2C有2個叻人e家都過左去你地班哦.

chingma,

你阿女今年有無獎呀? 我淨係收到風, "叻女張"有4個獎呀? 你女呢?

原帖由 ckckcktina 於 09-7-10 12:37 發表
sammon, carlily,

估唔到你地咁有緣, P3都仲係同一班, 一齊由A過左去D. 不過以前2C有2個叻人e家都過左去你地班哦.

hehhe. 係係係.. 三年係同一年. .hahha !! 係咩... 有叻人... 呵呵.. 甘我叫我女.. 努力d 先. .^ ^
Josephine :-P

原帖由 ckckcktina 於 09-7-10 12:39 發表
chingma,

你阿女今年有無獎呀? 我淨係收到風, "叻女張"有4個獎呀? 你女呢?

我知你講個"叻女張"係邊個.... 之前係1A升過去的... 一年班已經攞好多獎, 但佢應該大過我地D女好多 (2000年出生, 我女是2001年12月!)..... 所以...成績好....有蹟可尋.....

Yes, 我同Carlily 好有綠呢!!!

原帖由 SamMom 於 09-7-10 17:17 發表

我知你講個"叻女張"係邊個.... 之前係1A升過去的... 一年班已經攞好多獎, 但佢應該大過我地D女好多 (2000年出生, 我女是2001年12月!)..... 所以...成績好....有蹟可尋.....

Yes, 我同Carlily 好有綠呢!!! ...

我囡都係細囡, 年頭出生 ge 成績真係大多數好 D ga!

阻大家少少時間.....
因我囡囡今年插班入o左Marymount讀小二, 我住九龍區, 請問有冇保姆車介紹? 煩請pm我, 謝謝!

ckckcktina

no prize la this year, too many supergirl in 2C !!

You will get all the information, including school bus, school uniform... when you go to register next week.  For those who live in Kowloon side/NT, the school will only provide you with the contact details of the nanny bus service. I think the route of the nanny bus service serving Kln/NT side is not fixed.                                                            
原帖由 cherriemama 於 09-7-10 23:30 發表
阻大家少少時間.....
因我囡囡今年插班入o左Marymount讀小二, 我住九龍區, 請問有冇保姆車介紹? 煩請pm我, 謝謝!

原帖由 bbqueen 於 09-7-10 22:34 發表

我囡都係細囡, 年頭出生 ge 成績真係大多數好 D ga!

你咁講我好HURT, 我個女都係2月喎, 唔覺有你地D效應嘅.

而家寄居係我妹度, 好少上來, 咁快開左新TOPIC, ckckcktina, 效率奇高.

原帖由 twu_hk 於 09-7-12 10:10 發表

你咁講我好HURT, 我個女都係2月喎, 唔覺有你地D效應嘅.

而家寄居係我妹度, 好少上來, 咁快開左新TOPIC, ckckcktina, 效率奇高.

渡假?

原帖由 bbqueen 於 09-7-12 15:39 發表

渡假?

屋企裝修, 不過對於小朋友就超開心, 4個日日一齊返學一齊玩, 有時我唔得閒叫工人接, 跟住佢話 : 太太, 4個一齊真係搞唔掂......

twu_hk,

緊係要快手d開返個topic啦. 咁大家先可以交流下p3既野麻. 你個工人埋好囉. 敢出聲話你知佢唔掂, 至怕有d工人又搞唔掂又唔出聲, 由得佢地果d 呀, 一陣touch wood有事. 都唔知搵邊個負責好.

chingma,

咁你plan左去邊樹玩未呀?

sammon,

你咁叻既, 知我講邊個.
原來你女咁細個架. 我女都大過你女, 佢十月架. 十二月真係好細個哦.

原帖由 ckckcktina 於 09-7-13 15:44 發表
sammon,

你咁叻既, 知我講邊個.
原來你女咁細個架. 我女都大過你女, 佢十月架. 十二月真係好細個哦.

因為佢一年班已經叻到出哂名!
Yes, 我女好細個,所以friend叫我唔太過好push 佢。

原帖由 ckckcktina 於 09-7-13 15:39 發表
chingma,

咁你plan左去邊樹玩未呀?

佢一家大細又去咗睇花 ar, 下星期中至返!

bbqueen,

你又知既. 點解你唔去呀?

sammon,

你女都好叻呀! 上次聽你講佢都考得幾好. 你都唔好俾咁大壓力佢囉.
‹ 上一主題|下一主題