用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

bbqueen,

你唔去咩? 你咁得閒. 要唔要約埋一齊去呀? 朝早1點前入場都係十蚊一個人咋, 過左就要廿五一個人啦. if 你去, 就打俾我, 我地約埋響入面見啦.

chingma,

你有無興趣呀?

7月過左一大半, 大家d summer功課做晒未呀? 我女淨係做左小小咋,

原帖由 ckckcktina 於 09-7-23 14:58 發表
bbqueen,

你唔去咩? 你咁得閒. 要唔要約埋一齊去呀? 朝早1點前入場都係十蚊一個人咋, 過左就要廿五一個人啦. if 你去, 就打俾我, 我地約埋響入面見啦.

chingma,

你有無興趣呀? ...

会唔会好多人 ga?  你諗住幾點入場?  Call you tonight! D 功課做咗好少咋!

原帖由 bbqueen 於 09-7-23 15:22 發表

D 功課做咗好少咋!

我.. 未開始過...
Josephine :-P

今日先見到你個mail, 太遲...番嚟報料啦...

原帖由 carlily 於 09-7-15 14:10 發表

... 如果你真係買唔到.. 我幫到你呵,.. !! hehhehe  因為... 因為.. 我買左兩套係home 呀..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!羅黎炒黃牛.. hahhaha

唔好意思, 我而家先睇到你個post咋, 我係鑽石山間三x搵到全部去買左啦.

ckckcktina, bbqueen,

你地行到幾點? 我朝10晏4呀, 返到屋企成個人散左, 不過今年冇買太多習作, 因為表哥有淨益我, 續訂左i love english, 阿女好鍾意睇的.

但我個喼都滿左, 因為買左30本$5本的老夫子漫畫.

星期二會同小朋友再去, 到時睇下會唔會再有收穫.

原帖由 twu_hk 於 09-7-26 23:06 發表

唔好意思, 我而家先睇到你個post咋, 我係鑽石山間三x搵到全部去買左啦.

ckckcktina, bbqueen,

你地行到幾點? 我朝10晏4呀, 返到屋企成個人散左, 不過今年冇買太多習作, 因為表哥有淨益我, 續訂左i love english, ...

我同亞囡行咗 2/3 個鐘, 包埋食 lunch, 買咗 D 習作就走 lu!  見你拖住個"喼", 就知你有備而來 la!

ckckcktina

星期六多謝你嘅好介紹, 但係Jennfier仲未call我呀?

twu_hk,

我同你差唔多咋, 不過我行左落去1/f, 買左d小說, 又係十蚊本, 買左10本囉. 阿女既練習我都唔係買好多, 都係十蚊本果d. 仲要係十送一. 我咩都執左d 囉.

有5蚊本漫畫咩? 睇唔到呀? 不過個場實在太大了, 我都仲未行晒架. even落左去 1/f 都係響一個檔位留左十幾分鐘就頂唔住啦. 我早你大半個鐘就出來囉.

你仲去呀? 唔驚仲多人咩? 又請多日假去呀?

bbqueen,

你果日係唔係食完野就去俾錢架啦? 我後尾都行左幾轉, 不過都唔見你, 諗住你可能趕住去返學. so無再打俾你啦. 你仲有無再執d其他野呀?

chingma,

ms.打左俾你未呀? if仲未, 你會唔會打返俾佢呀? 定係你想我幫你問下呀? 你call我啦!

twu_hk,

你除左響3/f之外, 仲有無去其他地方呀? 原來3/f 除左兒童天地, 對面另一個館有tvb 志雲響到, 我地都唔知. 無行過去果邊, 因為太大囉. 你有無見到d咩名人呀?

原帖由 ckckcktina 於 09-7-27 15:23 發表
bbqueen,

你果日係唔係食完野就去俾錢架啦? 我後尾都行左幾轉, 不過都唔見你, 諗住你可能趕住去返學. so無再打俾你啦. 你仲有無再執d其他野呀?

行多10  mins 買咗盒 crayons lor! 你咁叻 ge 執咗 D 10 蚊 ge Exercise book 比亞囡 , 我買咗 D 又貴又未必会做 ge 補充 , 聽日可能有平野執 wor!

ckckcktina

The teacher calls me this evening already.

bbqueen

You have not started your vacation yet?

原帖由 chingchingmama 於 09-7-27 21:32 發表
ckckcktina

The teacher calls me this evening already.

bbqueen

You have not started your vacation yet?

聽日走 la, 希望唔好落雨 la......, 仲有冇好食/好玩 ge 地方介紹 ar, 有就照 email 比我 la!

bbqueen

買本今日出的新假期, 講北海道呀....

bbqueen,

睇怕你都要一個week後返來先見到我地d message囉.
今日天氣幾好, 你玩得開心d啦. 返來再傾過.

chingma,

老師打左俾你就ok, 咁我唔駛再幫你問啦.

原帖由 ckckcktina 於 09-7-28 10:42 發表
bbqueen,

睇怕你都要一個week後返來先見到我地d message囉.
今日天氣幾好, 你玩得開心d啦. 返來再傾過.

No la, I bring along my notebook

bbqueen

Eat more and play more.  You are lucky to get a fine weather for coming week.
‹ 上一主題|下一主題