用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 carlily 於 09-7-29 20:32 發表
SamMom,

.. 我想問你呀. .你做左張 maths ws 未. .??
我唔係好明點做啊... 你可以講我知嘛 ..???
thanks

Carlily;

sorry 呀!而家先覆你,上星期一家去完布吉,曬到‘lone‘ 哂,向屋企抖左幾日先有心情上網 (當然又有帶佢地出去wet 喇!)

你係咪話派成績表個日派個張maths problem solving? 如果係的話,是要亞女自己想一些數目字,然後計下加埋係咪o個個數!

其他功課做梗maths and Eng...  中文岩岩開工 。

嘩, 你地個個都去完旅行番來, 恨死隔離啦, 哎呀, 唔記得叫你地幫我田買野潻.

ckckcktina,
速速現身開party啦.

原帖由 SamMom 於 09-8-7 15:51 發表

Carlily;

sorry 呀!而家先覆你,上星期一家去完布吉,曬到‘lone‘ 哂,向屋企抖左幾日先有心情上網 (當然又有帶佢地出去wet 喇!)

你係咪話派成績表個日派個張maths problem solving? 如果係的話,是要亞女自己想一些數目 ...

OOO 怪唔之我啦.. hehheh... 我事單叫左佢做啦,.. !!
其他功課,...  努力中.. hehheheh
Josephine :-P

原帖由 twu_hk 於 09-8-9 06:56 發表
嘩, 你地個個都去完旅行番來, 恨死隔離啦, 哎呀, 唔記得叫你地幫我田買野潻.

ckckcktina,
速速現身開party啦.

係 la...... 我個囡就嚟悶死佢 la

SamMom

布吉有冇推介住邊間 hotel & 邊 shu 好玩 ar?  下次去旅行可能會去

twu_hk,

來啦, 來啦, 你有咩提議呀? 我話去溜冰囉.
你又唔 , 咁點約姐...........

大家做晒d功課未呀? 我女話英文做晒, 仲有中文 & 數學.

我叫佢一次做多小小, 佢話唔得, 因為每日做2版, 你地係唔係咁架? 佢話math要做到20. 仲有2個week, 驚佢做唔晒哦.

中文就係作文考起佢囉. 佢成日都話唔識做. 好難哦. 不過好似做4篇就夠, 係唔係架?

我咩都未同佢check, 唉...... 諗起又要開學. 就好辛苦......

原帖由 ckckcktina 於 09-8-11 10:30 發表
大家做晒d功課未呀? 我女話英文做晒, 仲有中文 & 數學.

我叫佢一次做多小小, 佢話唔得, 因為每日做2版, 你地係唔係咁架? 佢話math要做到20. 仲有2個week, 驚佢做唔晒哦.

中文就係作文考起佢囉. 佢成日 ...

中、eng & maths,  唔係要全本做哂咩?

中 & maths 做咗 幾板咋

英文TSA 做Paper 1 and 2 喎, 中文paper 1-4, Math ex 1-20, 係唔係?

原帖由 chingchingmama 於 09-8-11 15:15 發表
英文TSA 做Paper 1 and 2 喎, 中文paper 1-4, Math ex 1-20, 係唔係?

剩係做呢 D 咋? 唔駛做晒全本咩?

原帖由 bbqueen 於 09-8-10 00:45 發表

係 la...... 我個囡就嚟悶死佢 la

SamMom

布吉有冇推介住邊間 hotel & 邊 shu 好玩 ar?  下次去旅行可能會去

住Sheraton Grande Laguna 啦!Laguna Area Resort 由六家酒店組成,最成梗係Banyan Tree (如果兩公婆去!)一家大細住Sheraton; 好舒服,泳池大/長兼有自己小型人造沙灘,我女玩到唔想走! 如果你下次去可打俾我再詳細話俾你知!!

bbqueen,

你緊係又好似我咁啦. 我之前又係無睇佢架. 後來都係另外一個媽咪話我知架. 要跟返佢地張list做架. 你有無print出來呀?

chingma, bbqueen,

尋晚twu_hk打左俾我啦. 我提議去太古城溜冰, 你地有無異議呀? 我就三,五得閒, 睇下你地要玩下午定係夜晚, or sat 晚都ok, 我sat就要 22/8先得閒. 其他平日夜晚都ok. 定係你地想sun呀? 快d 討論下啦. 定係你地有其他地方建議呀?

我星期六搬屋, 忙到一頭烟, 唔好就我, 到你confirm咗時間先講...

原帖由 chingchingmama 於 09-8-13 09:39 發表
我星期六搬屋, 忙到一頭烟, 唔好就我, 到你confirm咗時間先講...

下個星期三 下午去科學館, 好唔好 ar?  Indoor 唔会曬,  3- 4 pm 左右, 你哋覺得點?  chingchingmama, 攞幾個鐘假嚟 join 我哋都得 wor!

原帖由 bbqueen 於 09-8-11 18:19 發表

剩係做呢 D 咋? 唔駛做晒全本咩?

umum.. mps 個 web site post 左個 list 出黎.. 話做邊幾頁的... hehhe. .你要 print out 黎對住做... 唔水做晒全本的.. .!!
Josephine :-P

原帖由 carlily 於 09-8-13 12:14 發表

umum.. mps 個 web site post 左個 list 出黎.. 話做邊幾頁的... hehhe. .你要 print out 黎對住做... 唔水做晒全本的.. .!!

原帖由 bbqueen 於 09-8-13 10:42 發表

下個星期三 下午去科學館, 好唔好 ar?  Indoor 唔会曬,  3- 4 pm 左右, 你哋覺得點?  chingchingmama, 攞幾個鐘假嚟 join 我哋都得 wor!

No response

bbqueen,

sorry呀! 今日好忙, 都唔得閒上bk, e家先覆你. 你提議既時間地點我ok呀, 不過唔知chingma & twu_hk點樣.

chingma, 你係唔係請假去呀?

原帖由 ckckcktina 於 09-8-14 00:40 發表
bbqueen,

sorry呀! 今日好忙, 都唔得閒上bk, e家先覆你. 你提議既時間地點我ok呀, 不過唔知chingma & twu_hk點樣.

chingma, 你係唔係請假去呀?

係 lor, half day/幾個鐘比佢哋顛下

Cannot take leave, or I ask my maid to bring her to TST and can all of you bring her to go?
‹ 上一主題|下一主題