用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 我既問題係邊?
go

我既問題係邊? [複製鏈接]

原帖由 pineapple0983 於 09-7-12 12:15 發表
原本我係Khmama 試算表條thread度問,但回應太少,改為開新thread問。。。。。。
我個女係沙田區讀,學校D先生話佢成績可以報Band 1,於是我參考Khmama 數據,係大抽獎頭14個填曬英中,然後到中中,稔住個女既然係Band1 生,冇理由讀 ...

如果你個細肯定屬 Band 1,在大抽獎乙部這樣選校就不會跌出頭5志願
  • 林漢光
  • 沙循
  • 郭得勝
  • 鄭榮之
  • 胡忠

原帖由 pineapple0983 於 09-7-12 12:15 發表
原本我係Khmama 試算表條thread度問,但回應太少,改為開新thread問。。。。。。
我個女係沙田區讀,學校D先生話佢成績可以報Band 1,於是我參考Khmama 數據,係大抽獎頭14個填曬英中,然後到中中,稔住個女既然係Band1 生,冇理由讀 ...

還記得數年前有一家長友人她的兒子在深水埗介於 band 1 尾 和 band 2 頭學生而大為頭痛,於是本人協助她頭5志願作出這樣選擇,而他的學校和補習老師都認為 OK,而最終他都被派第一志願。(他應屬band 1 尾)

• 長沙灣天主教  (BAND 1 英中)
  • 黃棣珊 (BAND 1 英中)
  • 佛教大雄
  • 張明添
  • 何文田官立 (他區 中中)

‹ 上一主題|下一主題