用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) ...
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) [複製鏈接]

HI
我都想入黎交流吓,不過又好似無野好講。
5年前阿仔以前升中,我真係煩到傻左,唔係要佢讀名校,係驚幫佢搵錯學校,害左個仔。

終於搵到間家長推薦學校,返學路程幾煩,不過阿仔讀得幾好,佢又生性,睇到個仔成長經歷。

到左個牛女,識得順其自然,無咁煩,個女性格吾鐘意出街,所以唔駛同佢返興趣班,選校我又比決定,終於選到第一自願,我無特別開心.讀過先知好唔好.

佢自己話要自己去註冊,我都無參與,不過佢自己買唔齋書,今日要同佢買.

佢學校因為豬流應取消中一適應班,個女更加得閒...個女吾做岸山素姖真係SIDE....成日軟禁自己

我個女都係上網,睇書,D書可以睇完再睇...再睇又再睇....不過朋友叫佢去街,佢都去,但係佢D朋友都好小去街,停學到宜家都係去過3次.

無所謂啦!細路性格會變,個女係屋企都自得其樂....有D媽咪講起自己個女幾唔生性.就好激氣...所以我都覺得個女OK.

唔知我個女同你個女見到面,會吾會有計傾

原帖由 樂樂家 於 09-7-15 08:45 發表
hi
各位好,我都報定名先。

睇見你哋d囝囡參加咗咁多活動好羡慕,我亞囡就樣樣都唔想參加,成日就掛住睇書上網

我哋個囡好似呀好似自閉咁,同學叫佢去行街睇戲都唔去。 ...
‹ 上一主題|下一主題