用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 急急急......請問你們有否提K1的Student Portfolio 給學 ...
go

急急急......請問你們有否提K1的Student Portfolio 給學校 [複製鏈接]

請問你們有否提K1的Student Portfolio 給學校, K1的資料重要嗎?
   0    0    0    0
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

原帖由 moondream3003 於 09-7-15 13:54 發表
請問你們有否提K1的Student Portfolio 給學校, K1的資料重要嗎?
K1的成績不重要,舊年我有朋友交Portfolio給學校,學校都唔收,今年就唔知.其實學校唔係好睇成績,睇臨場表現多D.

helloeveryone,

謝謝你回覆呀!

原帖由 helloeveryone 於 09-7-17 00:11 發表
K1的成績不重要,舊年我有朋友交Portfolio給學校,學校都唔收,今年就唔知.其實學校唔係好睇成績,睇臨場表現多D.:lol
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

醒目開學勳章

我2個小朋友面試時都沒有提交portfolio的。
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

原帖由 wawaliluk 於 09-7-18 17:06 發表
我2個小朋友面試時都沒有提交portfolio的。

Is this school like the kids to be more active and possess good english/mandarin?  Is the interview in both languages?   Thanks a lot!

揀學校,始終好睇父母本身想要啲咩,同埋認唔認同學o既教學方針。

好以我咁,我想小朋友唔想學校離屋企太遠,同埋我覺得小學階段時間,應該攞多啲機會接觸英語同普通話。始終語文要多聽多講至會上手。另外,我好欣賞學校o既功課係以project形式去做,等小朋友自己去揾資料(eg 攞住架相機周圍觀察然後影相…)。我覺得自我探索,遠遠好過只係紙上談兵。

你睇下你o既幼稚園會唔會有機會按排到你哋來到我哋學校參觀,等你可以感受一下學校氣氛呀!

至於面試方式,就要多請教其他媽咪,因為我小朋友已經讀高年班,我怕我啲資料己經唔合時囉!

原帖由 sunnyfyma 於 09-8-18 11:16 發表

Is this school like the kids to be more active and possess good english/mandarin?  Is the interview in both languages?   Thanks a lot!
‹ 上一主題|下一主題