用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中資料下載區 (升中秘笈, 學校banding與分佈 及 有用 ...
樓主: khmama
go

升中資料下載區 (升中秘笈, 學校banding與分佈 及 有用資料)   [複製鏈接]

Khmama,
你的資料很有參考性,小女是沙田區band1尾band2頭(老師未講,有可能係band2),唔知點揀點排好?!可否分析沙田區嘅中學?感激不盡!!

原帖由 khmama 於 09-9-21 22:27 發表

沙田係好區, 英中多, 只要係band1一定入到. 你最緊要谷下囡囡, 考好呈分試先.

會架la,多謝你先,等你個沙田報告la!

Hi khmama,
中秋節快樂!想問吓沙田培基巳派表,你會建議依家交表or考埋第二次呈分先?佢哋第二輪收生係1月!有咩分別呢?

原帖由 為人母者 於 09-10-16 08:24 發表
khmama,
早晨! 請問幾時有沙田區中學分析? 因我是住在沙田區, 很心急知道沙田區中學的情況, 在此先謝謝你了:)

me too,我都好想知沙田區嘅分析,麻煩你la khmama!

Hi Khmama,
你分析嘅資料好有參考性,thank you very much!但我囡囡為band2頭沙田網學生,班主任建議自行選校揀band1尾,到抽獎時就揀番band2頭學校,咁啱呢兩類選擇唔多,點安排好?今個年度間間都話d位好緊,想叩門都幾難,如果自行同大抽獎唔揀同一間直情唔使諗!想請教吓你點揀好,老師嘅講法啱嗎?
‹ 上一主題|下一主題