用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會幼稚園將暫遷校.想小朋友就近返學,請比意見... ...
go

聖公會幼稚園將暫遷校.想小朋友就近返學,請比意見... [複製鏈接]

I also want to know .

原帖由 lin624 於 09-7-16 01:13 發表
緊急求中西區幼稚園K1學位

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2136489&extra=page%3D1

雖然 ,我都註冊了,不過 ,都係想留中西區返學,
因為好想小朋友就近返學,.請比意見我.
...

問過聖保羅堂.真光.救恩 .
都有後補生等緊.......................................  

原帖由 小豆豬 於 09-7-16 08:58 發表
我覺得你們可以試 (1) 聖保羅堂 (2) 真光 及 救恩

我都唔想小朋友成日吸塵
原帖由 lin624 於 09-7-17 01:27 發表
我有朋友建議話唔好轉聖保羅堂wor.佢話如果skh真係要搬到MB..咁正校應該都將開始會有工程進行緊.咁整日都係o度砰~砰~砰...或者進行什麼勘土0既工程.我相信應該都幾嘈鬧.同埋.如果小朋友返學.雖然係隔離..我估都要被 ...

講真..4XXXX .真係太貴..我應該唔會考慮
同埋!大家都有權可以用學卷.我梗係希望可以用
原帖由 Sorb 於 09-7-17 10:04 發表
My friend will move from Tung Chung to 中西區 in Aug, her son 9月 can 插班"救恩"K2, of course, PM class.  If you really don't want your child to travel long distance to school, just send the letters a ...

其實我都有考慮過讀住先...等k2再轉出...
原帖由 Sumyeema1 於 09-7-17 14:18 發表
Or consider this:

Stay in SKH central for K1

Transfer to St Paul Church in K2 as I know some of SPC students will go to other KG in K2.

So you can stay in central area.

.....好無奈..早知就唔放棄其他間學校.依家就可以唔使煩..

我放棄.暫時讀住先,因為間間學校都話要等.
原帖由 ma90a31 於 09-7-18 01:43 發表
我女話---"媽咪.我唔想學校搬屋,唔想換學校,"

阿女..你以為媽咪好得閒咩..媽咪都唔想...

我係暫時放棄,不過見機行事,好多朋友都話繼續努力爭取
不過.我能夠做既都做過.應該打既電話亦都打過.仲漏咩乜??
(老公好嬲.話我之前點解唔交其他間幼稚園留位費 )

原帖由 JKTL 於 09-7-19 21:41 發表
我放棄.暫時讀住先,因為間間學校都話要等.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2142212&extra=page%3D1

籃田幼稚園同聖公會幼稚園一樣將面臨搬校

又一誇張事件
‹ 上一主題|下一主題