用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 09 升P2 入來啦!
go

09 升P2 入來啦! [複製鏈接]

你地邊班呀?
   0    0    0    0

我地2D,有無其他人呀?

原帖由 okmum 於 09-7-17 13:18 發表
你地邊班呀?

deleted

原帖由 okmum 於 09-7-17 13:18 發表
你地邊班呀?

我是2C呀.

回覆 1# okmum 的文章

我是2B呀!

nelsonwong222      2B
鋒媽                       2C
jcryan                    2D

原帖由 nelsonwong222 於 09-7-30 13:21 發表
我是2B呀!

原帖由 jcryan 於 09-7-31 09:44 發表
nelsonwong222      2B
鋒媽                       2C
jcryan                    2D

請問吓你們有冇準備要返補習班?

hi..各位媽咪你地好呀

我囡囡今年升k3...依家煩緊選校問題呀
好煩...我諗大家都經歷過...

見你地小朋友升小二..所以想有d問題請教你地呀...請問你地小朋友多唔多功課呀???
你地又覺得沙小如何呀????可唔可以比d意見呢???仲有你地係統一派位定係自行分配呀???
用幾多分入到呀???希望可以幫忙解答...
感激萬分!!!!

開學喇,有要朝朝早起lu!

鋒媽,無諗住返補習班呀,p2 咁快?

請問吓你們有冇準備要返補習班? [/quote]

hi..您地好..我仔仔係2E呀

Hi

B, C, D, E 都有人,欠A班喎!

????                      2A
nelsonwong222     2B
鋒媽                      2C
jcryan                   2D
AMYBB111            2E

呀仔既"希望"係考第一,唔知係未個個都咁寫既呢,邊有咁易丫!

原帖由 AMYBB111 於 09-9-1 15:20 發表
hi..您地好..我仔仔係2E呀

Hi

我地明天中默第二課喇,你地點呀?

原帖由 jcryan 於 09-9-3 14:09 發表
Hi

B, C, D, E 都有人,欠A班喎!

????                      2A
鋒媽                      2C

呀仔既"希望"係考第一,唔知係未個個都咁寫 ...

hi,

您地好, 我仔仔係2E仔

鋒媽                            2C
JJAZ                      2E

hi..JJAZ..
咁我地囝囝咪係同班同學仔

hi.. jcryan..

囝囝嗰班今日要背默中文 , 哈哈..希望佢唔好突然失憶啦

原帖由 JJAZ 於 09-9-16 15:32 發表
hi,

您地好, 我仔仔係2E仔

鋒媽                            2C
JJAZ                      2E

Hi AMYBB111 & JJAZ

你地就好啦,有同班同學響到。多d上來傾下啦!
我地下星期默英文喇。

原帖由 AMYBB111 於 09-9-17 09:49 發表
hi..JJAZ..
咁我地囝囝咪係同班同學仔

hi.. jcryan..

囝囝嗰班今日要背默中文 , 哈哈..希望佢唔好突然失憶啦

Hi..JJAZ & jcryan..

明天係家長會,您地都會去嗎?

我地下個星期二就默英文啦..琴日先背默完中文,囝囝話下個星期又要背默中文啦..唔知係咪P2中文默書全部都要背默呢   

原帖由 jcryan 於 09-9-17 09:58 發表
Hi AMYBB111 & JJAZ

你地就好啦,有同班同學響到。多d上來傾下啦!
我地下星期默英文喇。

Hi AMYBB111

會去呀,part 2 就唔會,我仲要去返工。

我地下個星期三都默英文,琴日背默完中文,已經要背第4課,咁鬼多野背。

原帖由 AMYBB111 於 09-9-18 09:31 發表
Hi..JJAZ & jcryan..

明天係家長會,您地都會去嗎?

我地下個星期二就默英文啦..琴日先背默完中文,囝囝話下個星期又要背默中文啦..唔知係咪P2中文默書全部都要背默呢   

...

Hi 去完家長日喇,班主任(都係中文老師)sick左,由英文老師代,咁緊係講多d英文科既野,覺得Miss Lee 好有heart,真係諗好多方法去教, 希望可以幫到d家長&同學,好開心有個咁好既老師。佢話始終同學有差異,仲未可以全英語教,你地班係點架?

可惜聽唔到又睇唔到中文老師點去教,中文好緊要家ma!

原帖由 jcryan 於 09-9-18 10:21 發表
Hi AMYBB111

會去呀,part 2 就唔會,我仲要去返工。

我地下個星期三都默英文,琴日背默完中文,已經要背第4課,咁鬼多野背。

原帖由 jcryan 於 09-9-19 12:00 發表
Hi 去完家長日喇,班主任(都係中文老師)sick左,由英文老師代,咁緊係講多d英文科既野,覺得Miss Lee 好有heart,真係諗好多方法去教, 希望可以幫到d家長&同學,好開心有個咁好既老師。佢話始終同學有差異,仲未可以全英語教,你地班 ...

Hi. 你好, 星期六我都有去呀,
因我forget咗時間,
我遲到都可以照問問題,
英文老師好有心機答呀,
希望Keep住就好啦.

Hi

原來在老師來看,公文都算簿習,我只當係ECA,我仲停留係自己年代,簿習=教學校功課only。

鋒媽,無諗住返補習班呀,p2 咁快?

請問吓你們有冇準備要返補習班? [/quote]
‹ 上一主題|下一主題