用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 09 - K1(請來報到)
go

09 - K1(請來報到) [複製鏈接]

原帖由 icyman 於 09-7-24 18:35 發表
Hi CandiceMaMi, my son is class 1D too ! 多多指教
Euan Lau - Boy - 1D - Kowloon Bay
Hazel Chan - Girl -1D - Lai Chi Kok
Calvin Hung - Boy- 1B- Hang Hau
Catherine Chan - Girl - 1B - Kwun Tong
Jaso ...

HI 我個仔仔都係1D班

Isaac Chin - Boy - 1D - Tsuen Wan

原帖由 w2b 於 09-7-30 10:10 發表
請問你地知唔知返學有無規定要著muc 鞋架? 我啱啱先唸起未準備

之前學校咪寄左d通告裏面話穿以黑色為主既皮鞋,但運動服要著咩鞋就無講~

原帖由 CandiceMaMi 於 09-8-3 17:38 發表
Hello,

Today are first day, how about your kids, my husband told me my son always crying in the morning.

今日好似有1個爸爸帶小朋友上堂係咪你呢?後尾上英文堂時, 喊既小朋友都好似無喊喇, 努力呀初初係咁, 我個小朋友初時入課室有d唔自然(因人多又知之後會做咩), 後尾食完野之後就正常番, 重叫我同daddy唔好睇佢喎, 叫我地去課室出面等~

原帖由 CandiceMaMi 於 09-8-4 13:03 發表
Hello Barbielee,

My son in 1D class, your kids also 1D or another class, I only in this week Thu can pick up my son to schoool.  I check with my hunsband yesterday around have 13 classmate in 1D, so  ...

HI
我小朋友係1D班架, 家長日有個mami同我講, 佢問過老師話有18人~

原帖由 CandiceMaMi 於 09-8-5 16:17 發表
Hi Barbielee,

真巧, 可能是我先生報錯數啦. 這幾天都是我先生帶, 明天我可以帶孩子到學校順便認識各位家長.

各班家長可否報告每班有多少學生呢?

1D - 18人

...

CandiceMaMi

家長日都有一個mami問我坐校車既野, 佢都係1d班, 佢話適應週唔會同仔仔返, 下星期先返, 我諗有d家長可能都係咁, 所以未必係你先生數錯~

ritalpy

我係N1D班架,聽見你小朋友咁樣整親,真係好淒涼,好彩而家好番d就好喇~
‹ 上一主題|下一主題