用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 09 - K1(請來報到)
go

09 - K1(請來報到) [複製鏈接]

Euan Lau - Boy - 1D - Kowloon Bay
Hazel Chan - Girl -1D - Lai Chi Kok
Calvin Hung - Boy- 1B- Hang Hau
Catherine Chan - Girl - 1B - Kwun Tong
Jason Wong - Boy - 1F - Kowloon City
Bosco Cheng - Boy - 1C - Kowloon Bay
-Sam Lau - Boy - 1A - Tsing Yi
Him Lai - Boy - 1D - Diamond Hill
Isaac Chin - Boy - 1D - Tsuen Wan
Nicole Sim - Girl - 1F -- kln tong
Nicholas Sim - Boy - 1A --- KLN TONG
Tyler Brown - Boy - 1A ---Ho Man Tin
Crystabella Chan - Girl - 1A - Kowloon City

686,
hi 我都係st nicholas家長,我個女會讀n1a, 我想請問你,校車會幾點到你度同幾點返到黎?我都係住九龍城,但佢要我個女回都坐40分鐘車,我覺得太耐啦,你介唔介意話我知你上落車既既時間同地點,如果你個時間好d,我或者行過你個站度搭
唔該哂

626,

哦....sorry我以為你都係坐校車添.....你係未自己揸車?我見校車要搭咁耐又想自己送,但又無車搭去,25m小巴又要係火車站行返過去

626,

我上個星期自己同佢搭25M,初初都想以後自己接送,但天氣又熱天曬,一陣又落雨,佢都好辛苦,佢唔肯行要我抱就我好辛苦 ,所以想試下比佢搭校車,不過要搭40分鐘真係好耐,哎呀聽日就係啦,喊C佢

cheque,
喊得至癲果個咪我個女囉,由一起身見倒件校服已經喊啦,聽日仲要搭埋校車,無眼睇

teenasmum, cheque, and others of N1A,
Miss Yiu真係幾好心機,我見個個小朋友都好叻(除左我果件成日喊)
星期五我個女喊,Miss Yiu叫返我入班房,我入到去都好涼,冷氣都ok,可能之前d家長係埋班房,所以會熱d

呀...真係無喊呀?我希望係真架啦,crystabella今朝上校車時喊到好似要殺佢咁,捉住我手臂唔放,個ee又係咁捉佢,wear到我手臂都損哂 ,我工人仲係度講,做咩要逼佢返學喎,咁細個由佢係屋企算啦,我話呢度唔係印尼呀,係香港呀....哎,聽日又黎過....快d唔好喊乖乖地返學啦......

w2b,我相信你個仔返到去無喊,因為佢真係ok架,不過我覺得d校服可能唔係好舒服,點都係cotton會舒服d, 係呢,你係未仲有個細架?我見係張display pic係個bb女(?)

teena ma,
我都覺得你個女好好好叻,完全係好似返左好耐學咁,佢讀邊間n1架,超醒目呀

scmail,
我試過搵其他媬姆車,但佢地都唔肯接私人job,我都唔想join學校既校車,佢地車程實在太耐啦,我唔駛10分鐘既車程而家要搭45分鐘,我果時大女返劍鳴既校車都係10分鐘到啦, 但係而家真係無辦法呀。

ritally,我老公又係咁講

哎呀,唔知點解d字變哂一行一行咁既

w2b,

eee,你個女係未都係curly hair架?實係好似Tyler咁得意 ,之前1/8星期六家長日我坐係你隔離,已經覺得你個仔好得意呀。
咁妹妹會唔會入st nicholas?你又唔似生左2個。
我個大女升小二啦,果時幼稚園都唔係讀st nicholas。係呢,miss yiu呢2日有無call你?佢有call過我,佢話班上無人喊啦, 希望以後都係咁啦

teenasmum,
個icon就係我係屋企對住2個女果時既樣啦
teena係未大女?crystabella10月尾出世,細女唔知會唔會差d,teena真係超醒,你一定好開心有個咁醒目既女hehe
crystabella今朝著校服同出門口都有喊,反而上車ok喎,我都估佢唔倒, 希望佢以後都乖乖地合作啦,因剩係著校服都糾纏左30分鐘,今日佢著運動服,但c都肯著白波鞋,係都要著對黑鞋,攪到今日miss yiu放學打電話比我問我係未無買白鞋比佢, 你知啦,運動服+
黑皮鞋 好怪家嘛
原帖由 teenasmum 於 09-8-11 14:40 發表
Tiffany,

你個icon好搞笑,見親都忍唔住笑。Crystabella今日上車好d嗎?

Teena其實計正只係在屋企附近的幼兒園返左幾個月半日制pre-nursery,近半年都冇返過學。 ...

scmail,
可以介紹你架媬姆車比我嗎?唔知佢做唔做九龍城?

teenasmum,
係呀真係笑c人,crystabella一食茶點就收聲,佢根本就喊比我睇,嗌唔郁我就改口嗌爸爸 haha

ritalpy,

哎呀咁bosco而家有無事?醫生點講?希望佢快d好返哂

ritalpy,

哎呀聽到都心痛,好可憐,一定好痛。我有2個朋友都試過,個醫生話以後都要小心,因個傷口其實好難100%康復,你幫佢得閒check下眼會d。

好耐無出現啦 ,你地點呀?
你地覺得個書包重唔重呀,好多書呀
另外crystabella10月尾生日,我諗緊攪唔攪生日會好.....係呢,唔知點解crystal成日話自己係N1B既呢...

CandiceMaMi,

Thank you
‹ 上一主題|下一主題