用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 09 - K1(請來報到)
go

09 - K1(請來報到) [複製鏈接]

Euan Lau - Boy - 1D - Kowloon Bay
Hazel Chan - Girl -1D - Lai Chi Kok
Calvin Hung - Boy- 1B- Hang Hau
Catherine Chan - Girl - 1B - Kwun Tong
Jason Wong - Boy - 1F - Kowloon City
Bosco Cheng - Boy - 1C - Kowloon Bay
-Sam Lau - Boy - 1A - Tsing Yi
Him Lai - Boy - 1D - Diamond Hill
Isaac Chin - Boy - 1D - Tsuen Wan
Nicole Sim - Girl - 1F -- kln tong
Nicholas Sim - Boy - 1A --- KLN TONG
Tyler Brown - Boy - 1A ---Ho Man Tin

Felicity, 你2個係Twins 黎架? 你專登安排唔同班? Nicholas 係哥哥定細佬呀? 我個仔同佢同班呀.

請問你地知唔知返學有無規定要著muc 鞋架? 我啱啱先唸起未準備

原帖由 Barbielee 於 09-7-30 13:46 發表

之前學校咪寄左d通告裏面話穿以黑色為主既皮鞋,但運動服要著咩鞋就無講~

白色有魔術貼波鞋, 星期六parents' day 會講喎

坐校車返學嘅家長, 你地D仔女今日朝早點呀? 我個仔上車喊到豬頭咁....sigh!

Teenasmum,

你個女真係好叻! 我上星期去左2 日對 Teena 最有印象. 老師問muc 都最快答, 完全唔怕陌生! 叻叻!

Tiffany,

你阿女今朝點呀? 我個仔就係頭幾日陪你阿女一齊坐埋一邊唔肯坐梯級果個呀...希望你阿女同我個仔都可以快D settle down!

原帖由 teenasmum 於 09-8-10 10:55 發表
Tiffany,

我個返學唔喊唔係佢叻,係佢真係鍾意返學有得玩。個個小朋友性格都唔同,學校課程設計都幾有趣,我估Crystabella都唔會喊好耐,應該好快習慣,我對佢有信心!

今朝上校車都okay,我見司機開車都唔算太快。 ...

Teena ma,
好多謝你報料...無喊實在太感動喇....yeah!
Tyler 今朝唔肯著校服,我地要"革硬"同佢著, 佢就係咁喊. 點知返完學返屋企就唔肯除校服...真玩野!

原帖由 teenasmum 於 09-8-10 15:04 發表
w2b,

你過獎喇,Teena係好多野講,但好多時都九唔搭八,聽到我地R曬頭架!

Tyler都好野丫,Miss Yiu打電話俾我,我順便問埋佢,佢話Tyler同Crystabella入到課室就冇喊,同其他同學仔一樣玩玩具。

N1A今日全班冇喊,各位媽咪係成功架 ...

原帖由 Tiffany 於 09-8-10 19:16 發表
你係未仲有個細架?我見係張display pic係個bb女(?)

Tiffany,
Yes, 仲有個女細Tyler 一年, 果張display 相好耐lu. 而妹妹size 同 Tyler差唔多. 黎緊10月 又要同妹妹 apply K1, 唸起都煩. 係呢, 你有個大女幾大喇? 係米都讀 St Nic?

Tiffany,
haha, 運動衫﹠黑鞋
Crystabella 同Tyler 真係兩絕呀。Tyler 就點都唔肯著黑鞋,我地攪左一星期喇,仲係著對白鞋咋。

原來Crystabella 係細女,唔怪之啦!因為我Tyler 都係細仔呀(9月尾)。今日Tyler 上車扁咀無喊我都好安慰喇!大家加油!

你都好犀利,咁後生就有個大女讀小學。估你唔到!我阿女都有D "luen" 毛,但阿哥"luen" 好多。 

你地有無人有買課本果D VCD/ CD 呀? 我想知道買黎有無用
‹ 上一主題|下一主題