用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 匯豐幼兒學校
樓主: lkm2007
go

匯豐幼兒學校 [複製鏈接]

嘩哈哈哈哈, 估唔到哩到都會有人討論哩間幼兒園, 我都係同事呀!!!!
我係0812MAMI 呀!!!
原來係HBAP同事先可以申請咋??
咁如果小朋友已經開始讀, 我先離開HSBC的話小朋友要轉校嗎?
哩樣野都要諗埋喎....
不過我都好想小朋友讀匯豐幼兒園呀!!!
唔知佢會唔會有校車去深井呢...

學校的校車得荃灣線同東九龍線咋...冇沙田或新界...所以我都要諗下..但anyway都會報了先

簽名被屏蔽

joey: 等我仲諗住12月先報...等我返工都send張form先...

siuyin: 如果小朋友就算讀緊..你quit hsbc佢都係要轉校架..policy係話公司"有權"叫你轉..咁我估如果都讀到k3就快畢業..或者佢會俾佢讀埋先卦...

可以pm你我lotus notes..sametime d info俾你

I am also working in HSBC. My bb is 0808 and I already submitted the form when she was 1... HR just replied and said that bb is on waiting list... I also wanna know if the school is good or not.

上星期五send了報名表...今天corporate service同事打電話來話一定要bb夠一歲先可以報和waiting...even 11月的open day都係俾d夠1歲的小朋友家長...

佢話send番張form俾我..叫我close to the date先再send喎...

簽名被屏蔽

係...我直情同佢講話想去open day..佢話只俾on waiting list的同事...仲話「都有好多同事on waiting呀」咁...

不過唔緊要..12月send再算

簽名被屏蔽

我想問下大家最後有無去到Open Day呀? 佢地其實幾時報名?係咪一定要夠一歲先可以報名?

送出 S-size 校褸,pls PM me if interested. Thanks.

我上年年尾報, 佢話我個BB ON WAITING LIST, 第三百幾個.... 所以我諗都唔駛諗啦!

簽名被屏蔽

咁我又唔知喎! 我老公係入面做, 報完就收到電話話WAITING LIST, 3百幾, 問我地仲等唔等喎! 咁咪唔等LAW!

簽名被屏蔽

I already went to the interview on last Saturday but I think the chance of being accepted is rather low as the teacher said they will have around 28 seats for around 200 applicants!

今日收到匯豐幼兒通知收仔仔, c6一直想仔仔讀匯豐幼兒(全日班), 先前巳經confirm左康傑(上午班), 匯豐幼兒會唔會課程比較淺上小學會唔會好辛苦, 由馬鞍山返學都幾遠, 小朋友會幾辛苦, 點算呀? 有冇mami都收到通知? 可以比d意見嗎?

原帖由 2rpiglet 於 10-6-1 00:05 發表
今日收到匯豐幼兒通知收仔仔, c6一直想仔仔讀匯豐幼兒(全日班), 先前巳經confirm左康傑(上午班), 匯豐幼兒會唔會課程比較淺上小學會唔會好辛苦, 由馬鞍山返學都幾遠, 小朋友會幾辛苦, 點算呀? 有冇mami都收到通知?  ...

我想問下知5知全日班幾點放學架? 聽D同事講話可以7點...

放學時間430PM開始至730PM

要等咁耐呀 ?

‹ 上一主題|下一主題