用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 好吾開心
go

好吾開心 [複製鏈接]

原帖由 chunleungmama 於 09-7-20 17:20 發表
我同各位媽咪一樣,都係經常為個仔勞氣,依家放暑假,叫佢做吓暑期作業,佢九月升中一,佢就話辛苦,但打機同睇電視,佢就唔話辛苦,依家仲成日一路玩電腦遊戲,一路同同學傾電話,D時間就係咁浪費晒,我都唔知講咗幾多次啦,你 ...

會唔會你阿仔同我阿仔傾架.... 點解甘似架....

原帖由 xmanman 於 09-7-21 09:21 發表
哈哈, 可能我仔都有份傾, 一樣呀,  我成日打唔到電話回家都係因為佢"打機&傾電話中" 我都唔明, 點解打機都要傾注電話打...

我都好"服"佢地"打機&傾電話中"呢d機能....有時""打機&傾電話中"中仲可以再加上傾MSN"...

原帖由 xmanman 於 09-7-21 13:23 發表
係呀, 真係服佢地,  如果將佢地的打機才能及精力用於讀書就好,  打機打幾久都得, 溫書就一震就溫完,  讀書有唔明就坐左係到,  打機有唔明會立刻上綱, 看書找資料^^ 我成日話佢讀書唔見你這麼勤力   

...

唉....平時同佢講就答ok, 明白晒.....但一打online game,就自動變身打機超人.... 自己應承過既野全部唔記得晒...

原帖由 xmanman 於 09-7-21 15:22 發表
我個仔都是只回答"哦", 不過就得個"哦", 無行動的!

你個仔只回答"哦"...你都收貨...
我個仔之前都是只回答"哦", ...就系得個"哦", 而家要佢應承左先收貨....但可惜一打開機...一唔睇實佢又"博慒"
‹ 上一主題|下一主題