用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2009年P2 升班喇!
go

2009年P2 升班喇! [複製鏈接]

雖然我唔能夠咁多時間上黎同妳地吹吹水. 但係升班咁大件事, 等我幫大家開個大班房先~~~~
   0    0    0    0

Hi,各位,我都好耐冇上來,報到先。

Hi all,

到﹗

原帖由 Easy媽咪 於 09-7-20 20:31 發表
雖然我唔能夠咁多時間上黎同妳地吹吹水. 但係升班咁大件事, 等我幫大家開個大班房先~~~~

P.2 so fast..

wish promote to Yr 2 of U very soon

原帖由 smartcar 於 09-7-21 15:24 發表
P.2 so fast..

wish promote to Yr 2 of U very soon
咁我地咪變左好老囉!

Hi all!  我都報到 ... 話咁快就一年, 記得去年Easy Mami給我們很多資訊, 讓我們平伏"小一入学前憂慮症", 由包書, 買書包, 以至学校生活都一一解答,  thanks alot!  
今年希望我們能繼續互助, 讓各小王子快樂成長, 努力学習, 享受在YW的每–天!

Dear all,

Hi everybody long time no see!
我都報到先。 Easyma及各位媽咪多謝您們這年來的幫助, 時間過得好快、好開心!  好掛住各位媽咪同小王子呀!

各位幾忙都好一得閒就上黎 Look下啦!

Keep in touch!

Emily71

Emily

大家互相幫助先至好呀!
le年反而好多媽咪比好多資料我, 真係多謝妳地就真呀!

講開又講...
今年見到書展咁樣, 唔係好想帶d小朋友去. 跟以前比...真係比d寫真玩哂...行書局好過.

Hi all,
唔該晒Easymami幫大家開新room呀!以後又繼續交流啦!
話咁快,他們就升P.2了,期間停了2次課,更覺時間飛逝。希望來年冇流感、疫症,比小朋友多些享受校園生活啦!
Btw, 我都內聯網內找不到中文功課, 又請問日記是否自己找張紙做,冇以前的日記form啊!
感謝神賜我們寶貝兒子!

真的好耐無入來了,大家好嗎?

berryivyee
我問過中文科老師,日記可以寫在以前的日記簿

原帖由 berryivyee 於 09-7-27 10:23 發表
Hi all,
唔該晒Easymami幫大家開新room呀!以後又繼續交流啦!
話咁快,他們就升P.2了,期間停了2次課,更覺時間飛逝。希望來年冇流感、疫症,比小朋友多些享受校園生活啦!
Btw, 我都內聯網內找不到中文功課, 又請問日記是否自己 ...

有關中文自習拼音

Hi all,

學校丁老師通知內聯網網上自習中文拼音暫時未能使用,一旦能夠進行網上下載自學 , 會儘快通知各位同學及家長。

KKBoy

原帖由 berryivyee 於 09-7-27 10:23 發表
Hi all,
Btw, 我都內聯網內找不到中文功課, 又請問日記是否自己 ...

有關中文自習拼音

Hi all,

學校巳有通告,上網睇一睇。

KKBoy

Hi KKBoy,

Thanks a lot!

Emily71

原帖由 KKBoy 於 09-7-29 09:24 發表
Hi all,

學校巳有通告,上網睇一睇。

KKBoy
Emily

校際朗誦節一問?

想請問各位YW-P2家長,
校際朗誦節是否要學生問學校攞報名表(9月初)? 學校有否提供訓練? 如比賽當日在平日上課日, 學校會否讓學生出外比賽而請假?
Thanks!!

hi! 如果係集體性比賽(如:集誦, 合唱團). 學校又選左妳仔仔參賽, 學校會同小朋友練習. 但至於個別學生參加比賽, 上年都須要自行幫仔仔練習. 至於個別比賽, 當日須要事前請假.

原帖由 Littleleaves 於 09-8-8 12:42 發表
想請問各位YW-P2家長,
校際朗誦節是否要學生問學校攞報名表(9月初)? 學校有否提供訓練? 如比賽當日在平日上課日, 學校會否讓學生出外比賽而請假?
Thanks!! ...

各位好.
學校出咗分班資料.全部原班直上.但A,C,D 班竟有插班生各一位增加至 : 31 人 / 班.

想問問各位有沒有留意新的小二名單, 本人發現在有些班為31人一班. 學校不是表明會維持30人一班嗎? 為什麼現在會有些班別多了人呢?
明白學校要多收精英, 但是否和當初的小班有出入呢?雖然一個半個唔係多, 但老師的資源少了是事實.
本人會和老師反應, 希望不要每年都加生!

回覆 1# 姑拉拉 的文章

Oh! My God!! 我已幫亞仔做晒貼紙(name,class,student no.#)且貼晒上書, 現在學號因多了插班生而轉了.....oh!!!!!!!

有2位好似是留班生

really...how come I can't find the classes information on internet..

Could any one give me a link

beside, 1A has one pupil transfer out after the first term..couple weeks later, there was already a No.31 add to the class.
‹ 上一主題|下一主題