用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 好激氣, 要交成3千幾蚊電話費.
go

好激氣, 要交成3千幾蚊電話費. [複製鏈接]

會唔會係電訊公司帳目出錯呀 ?女女承認用左五千幾分鐘 ?

原帖由 manysy 於 09-7-25 11:26 發表
佢12歲啦, 問佢仲乜講咁來電話呀, 佢一口否認,我拿張賬單比佢睇, 呢D電話號碼係邊個呀, 佢話係同學, 係同學打來,話唔係佢打,我話係你打出多過打入呀, 之後仲發脾氣話以後唔講囖, 你哋話點呀, 點同佢講落去呀, 我話唔 ...

既然確定係佢用左,就要有懲罰措施喇,應該要佢自己負擔番電話費喎

原帖由 88muimui 於 09-7-25 12:36 發表
最好要你女自己比番多出的電話費。  我第一日出電話咭比我女,已經好清楚同佢講明,我只會比基本月費,所有多出都會從佢零用錢扣,而我真係執行,所以佢從來唔過份,最多都係過幾元,而我亦一樣照扣。

...

樓主要係阿女 12 歲就開始睇佢面色,仲有慢慢長路呀

原帖由 manysy 於 09-7-29 09:48 發表
check過賬單, 真係傾左5千多分鐘, 事隔幾日仍然覺得自已冇錯, 仲叫我加大分鐘比佢, 我話絕對唔會加, 你要自已控制用量.
因為還有約在身, 所以我利用呢段時間希望佢學會控制自已的事, 另方面我會check住佢用量, 當比 ...

不如 check 邊個同學係傾得最多,留意下都要架 ....
‹ 上一主題|下一主題