用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請指教點佈署...
go

請指教點佈署... [複製鏈接]

本人是新手媽媽, 身邊亦無朋友可以指教, 請各位指點..........

希望仔仔將來入讀34區小學..........

我應該要準備d嘜.........

要點佈署? (例如: 洗唔洗要學d嘜? 洗唔洗搬入土瓜灣區?........)

請指教指教............

感激萬分.........
   0    0    0    0

請問點樣可以知道係咪34區?

謝謝!

原帖由 fatfather 於 09-7-28 17:45 發表
請問小朋友幾多歲?搬入土瓜灣都要好清楚係唔係34區,土瓜灣住屋有部份不是34區.要看清楚!!!!

請問係咪34區大部份小學都係好學校呀?

謝謝!

原帖由 icbb1230 於 09-7-28 17:39 發表
Hi,

I am also in 34 net, nice to meeting u here.

If you target in government school or subsidy school by "lucky draw", the only think you need to do is moving to 34 net, like what you mentioned " ...

我揀34區架原因係, 萬一仔仔成績唔好, 咁政府會90%派番自己住個區, 咁人地又話34區大部係好學校嗎.......我咁諗啱唔啱啦?

那裡可以知道除左土瓜灣, 還有什麼地方是34區........?

謝謝!

原帖由 icbb1230 於 09-7-28 17:39 發表
Hi,

I am also in 34 net, nice to meeting u here.

If you target in government school or subsidy school by "lucky draw", the only think you need to do is moving to 34 net, like what you mentioned " ...
‹ 上一主題|下一主題