用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬小學 2009 - 1C 班 請進
go

2009 - 1C 班 請進 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hi 各位 :

有時間入黎吹下水la .
   0    0    0    0

原帖由 rebeccalo 於 09-7-30 10:30 發表
Hi 各位 :

你好, 我囡囡都係1C班.

我囡囡都係呀!!
原帖由 Mcada 於 09-9-8 11:55 發表

;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

Hello! My daughter is also 1C.

hi rebeccalo,
我好似見過你囡囡, 佢係咪開學日自己坐保母車返學第一個到學校嗰位小妹妹呀? 佢話讀xxxk 幼稚園的, 是嗎?
原帖由 rebeccalo 於 09-7-30 10:30 發表
Hi 各位 :

醒目開學勳章

原帖由 safarimama 於 09-9-9 17:04 發表
我好似見過你囡囡, 佢係咪開學日自己坐保母車返學第一個到學校嗰位小妹妹呀? 佢話讀xxxk 幼稚園的, 是嗎?  

Hi Safarimama :

可能係呀!   囡囡係讀yxxk 同坐保母車返學, 保母車只有3個讀協恩,(其中一個係我囡囡讀P1 ,其如係讀高年班) 而其他人就返不同學校 .
我吾知囡囡係第一個返到學校,開學日我企在門口接呿上課室,点知..保母車重快過我...真失敗.

我囡囡叫黃紫沁  (Hazel wong )
你囡囡叫セ名 !

醒目開學勳章

原帖由 Smooth 於 09-9-9 16:25 發表
Hello! My daughter is also 1C.

你好 !

What is your daughter name ?

My daughter is Hazel Wong .(黃紫沁 )

醒目開學勳章

原帖由 Mcada 於 09-9-8 11:55 發表

你囡囡叫セ名 ?

醒目開學勳章

原帖由 Smooth 於 09-9-9 16:25 發表

Hi

What is your daughter name ??

哈哈....真係你個囡囡....她好乖, 好定, 表達能力好好!!

我係SAFARIMAMA.... 個囡咪係SAFARI 囉...哈哈!開學日, 我個囡同HAZEL係一齊拖手仔入課室架, 跟住一齊要去V V .. ... 嗰日你個女仲識叫我幫她影相, 佢好似好鍾意影相留念. 如果你要, PM 你個EMAIL 俾我.

你架保母車真係好早到! 嗰日係7:15到門口!
原帖由 rebeccalo 於 09-9-9 22:28 發表

你好 !

What is your daughter name ?

My daughter is Hazel Wong .(黃紫沁 )

醒目開學勳章

原帖由 safarimama 於 09-9-9 22:56 發表
哈哈....真係你個囡囡....她好乖, 好定, 表達能力好好!!

我係SAFARIMAMA.... 個囡咪係SAFARI 囉...哈哈!開學日, 我個囡同HAZEL係一齊拖手仔入課室架, 跟住一齊要去V V .. ... 嗰日你個女仲識叫我幫她影相,  ...

Hi Safarymama :

好謝 !
係呀! 囡囡好鐘意影相 , 麻煩你send比我
[email protected]

我send咗條link俾你, check 後話知, 我要delete佢. thanks!
原帖由 rebeccalo 於 09-9-9 23:09 發表

Hi Safarymama :

好謝 !
係呀! 囡囡好鐘意影相 , 麻煩你send比我
[email protected]

hi all,我女女係敬之, Dorothy.  大家好。

Hi rebeccalo,

My daughter is Cherry.

Nice to meet you!

原帖由 Smooth 於 09-9-10 17:45 發表

My daughter is Cherry.

Nice to meet you!

hi, cherryma & all 1C girls' mami,
rebeccalo, 我問過我個女佢話佢知邊個係hazel, 佢話佢因為掛住媽媽喊,唔知佢有冇搞亂左d小朋友名呢。
safarima,之之記得safari,話佢好高大呀~
好笑,佢問番我點識佢d同學仔,我都唔知點答佢添。

不如大家一齊去P1新生果邊一齊傾啦~

阿女都有問我尼個問題, 我咪答佢: 開學日係課室門口識, 有d就係15/8識...哈哈! 話佢知, 我地先認識咗"真人" 才會上網或電聯.....有時都要講吓美麗的謊言..
原帖由 Mcada 於 09-9-11 08:53 發表

hi, cherryma & all 1C girls' mami,
rebeccalo, 我問過我個女佢話佢知邊個係hazel, 佢話佢因為掛住媽媽喊,唔知佢有冇搞亂左d小朋友名呢。
好笑,佢問番我點識佢d同學仔,我都唔知 ...

醒目開學勳章

原帖由 Mcada 於 09-9-11 08:53 發表

好笑,佢問番我點識佢d同學仔,我都唔知 ...

係呀 ! 無錯
其實我吾知 ,昨天班主任打電話比我先前 , 死LA ..都吾知点解

醒目開學勳章

回覆 1# rebeccalo 的文章

想問今日英文功課係吾係以下三個字,寫9個.
1)A BOY
2)A GIRL
3)A CAT

我個女都有講, 你囡囡喊咗兩日, 阿女話佢喊到攞唔到紙巾, 走去俾咗張佢, 聽到你囡囡話好掛住你喎.  不過今日冇事嗱, 打針都冇喊, 好勇敢!!
原帖由 rebeccalo 於 09-9-11 21:26 發表

係呀 ! 無錯
其實我吾知 ,昨天班主任打電話比我先前 , 死LA ..都吾知点解
‹ 上一主題|下一主題