用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

fyeung,

我囡今日去太子補堂, 見到 Kimmy .. 佢主動約我倆母女出嚟玩....

睇嚟我要落力D 搞 gathering, 俾大家聚吓....

BTW, 我囡唔見咗 lesson 43 張classwork ???
你囡上完堂, email 俾我得唔得??
今次有quiz handout .... 我send俾你呀.

Ross,

號召力 ???
我係熟手技工啫 ......

我囡曾經問過我, 問我以前返工時, 係做咩工作的??...
我都未答, 佢就自己搶答: 「我知道啦, 媽媽你係做搞party嘅工作.... 係咪呢???」

我真係佢激C....

原帖由 meowross 於 10-6-11 17:10 發表
fyeung, mmak

係la, 個墨魚又好似攪唔成....mmak, 您出山la, 您號召力夠d

meowross,

唔係自己包船都可以,不過就無咁好玩啦!!一大班自己人好似之前咁最好,不過真係好難約.煮完成大班自己人食.

原帖由 meowross 於 10-6-11 17:10 發表
fyeung, mmak

係la, 個墨魚又好似攪唔成....mmak, 您出山la, 您號召力夠d

mmak,

係呀,佢地好好客架,襯佢未搬仲可以去佢個大泳池游水添.我上次聽聞佢想搬,因為打風個時,佢屋企會臭氣沖天.
大家去disneyland又得,我個pass係weekday架,回本咯,3月買左,每個月我都去左一次.暑假又plan去2次.
星期二會上lesson 43,到時e比你.quiz?weekend無時間溫,你e左比我就算,唔係都唔使e啦!!

原帖由 mmak 於 10-6-11 21:35 發表
fyeung,

我囡今日去太子補堂, 見到 Kimmy .. 佢主動約我倆母女出嚟玩....

睇嚟我要落力D 搞 gathering, 俾大家聚吓....

BTW, 我囡唔見咗 lesson 43 張classwork ???
你囡上完堂, email 俾我得唔得??
今次有qu ...

去disneyland???...

喂, 我無pass喎 ...

原帖由 fyeung 於 10-6-12 00:14 發表
mmak,

係呀,佢地好好客架,襯佢未搬仲可以去佢個大泳池游水添.我上次聽聞佢想搬,因為打風個時,佢屋企會臭氣沖天.
大家去disneyland又得,我個pass係weekday架,回本咯,3月買左,每個月我都去左一次.暑假又plan去2次.
星 ...

fyeung & all,

Re.: Party

日期: 4 July ???  好唔好???

mmak,

邊度搞?? July 4我ok!!有咩要幫手??

原帖由 mmak 於 10-6-13 11:11 發表

pls check PM

原帖由 fyeung 於 10-6-13 22:06 發表
mmak,

暑假可以一齊去op 玩夏水禮喎!

原帖由 mmak 於 10-6-13 11:11 發表

原帖由 fyeung 於 10-6-13 22:06 發表
mmak,

4/7有mud活動呀?

各位mummy, 難得終於到summer啦, 可以抖一抖, 不過襯得閒d又開始lum緊細佬仔, 他升k2啦.  原來四圍既小一面試班已經留位一段時間啦....妳地知唔知邊度辨既小一面試班好呀?  我個女其實無mud參加, 不過阿仔呢年, 競爭非常大呀.  妳地有無聽過"香港天才兒童藝術協會"呀?

小熊媽咪

local tour  ar

你快D CALL fyeung, 好似cut-off la ???

原帖由 小熊媽咪 於 10-6-26 12:57 發表

4/7有mud活動呀?

mmak & 小熊媽咪,

July 4架local tour,本來Angela約好幾個家庭,一齊去東坪洲,不過join local tour又唔化算,而家改為自己去,我都心大心細,等我聽日了解下,再post上黎,咁自己去,deadline可以set到July 2都得.

小熊媽咪,

我聽過有家長去小x士or小x元,幾好喎!你都可以幫Jason今個summer報下d朗誦比賽."高材生"暑假有比賽,可以同佢參加,可以練大個膽,interview有用.

原帖由 mmak 於 10-6-27 15:25 發表
小熊媽咪

local tour  ar

你快D CALL fyeung, 好似cut-off la ???

報告,報告!!
搞唔成,再諗過,8月試下再搞,到時再post資料比大家!!

蒑蒑學校已經半放假狀態,今個星期返星期一,星期三,下個星期又係星期一,星期三,跟住就暑假.咁就一年!!

Yes, time flies and they are young girls la.  
I am expecting the summer vacation for such a long time.. I have never been so happy (since Lamlam's P1 start)

原帖由 fyeung 於 10-6-29 00:10 發表
報告,報告!!

蒑蒑學校已經半放假狀態,今個星期返星期一,星期三,下個星期又係星期一,星期三,跟住就暑假.咁就一年!! ...

Hi all,

Long time no see la.  你地就好啦, 輕輕鬆鬆放暑假, 我就係煩惱嘅開始....大細佬開始搵小學, 細細佬就入唔倒SC呀!

As many of us live nearby, how about a mini gathering in TKO?

mermaidmom,

細細佬會係邊間讀??大細佬升k3啦,暑假有好多直資開始申請,又係忙碌架時候,努力加油!!

mermaidmom & mom1118,

P2會好d,初時上P1真係暈暈地,又功課,對手冊,通告,WS,默書,quiz.....真快又一年!
P1個老師好好人,好nice,唔知愈上老師會唔會愈嚴??
我基本上weekend都係TKO,星期六下午,星期日下午.

原帖由 mermaidmom 於 10-6-29 13:08 發表
Hi all,

Long time no see la.  你地就好啦, 輕輕鬆鬆放暑假, 我就係煩惱嘅開始....大細佬開始搵小學, 細細佬就入唔倒SC呀!

As many of us live nearby, how about a mini gathering in TKO? ...

係囉, 咁快又一年!!

原帖由 fyeung 於 10-6-29 00:10 發表
報告,報告!!

蒑蒑學校已經半放假狀態,今個星期返星期一,星期三,下個星期又係星期一,星期三,跟住就暑假.咁就一年!! ...

原帖由 mermaidmom 於 10-6-29 13:08 發表
Hi all,

As many of us live nearby, how about a mini gathering in TKO? ...

好主意呀

原帖由 fyeung 於 10-6-29 18:34 發表
mermaidmom & mom1118,
我基本上weekend都係TKO,星期六下午,星期日下午.

星期日下午比較好, 得jason有野學, 我係free既!  星期六兩姐弟既course就比較密集.
‹ 上一主題|下一主題