用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

呢2個星期日我都唔得,會去玩.
唔上游水堂,唔過黎TKO.

原帖由 小熊媽咪 於 10-6-30 15:38 發表

星期日下午比較好, 得jason有野學, 我係free既!  星期六兩姐弟既course就比較密集.

fyeung,
唔緊要啦, 我地呢幾個都係 tko 鐵腳, 實等妳.

原帖由 fyeung 於 10-7-1 22:47 發表
呢2個星期日我都唔得,會去玩.
唔上游水堂,唔過黎TKO.
穎晴媽咪

係囉, 咁不如8月啦, 到時搵個sunday afternoon啦.

原帖由 穎晴媽咪 於 10-7-2 02:23 發表
fyeung,

fyeung & all,

我昨晚啱啱返HK...... 玩咗3日"台北 桃園" 超熱曝曬之旅....
回到HK家 條金魚仔都熱C咗~~~

7-8月好熱, 你地搞gathering 最好in-door,  我一家3口曬到好痛差D溶咗...

mmak,

咁有無去baby boss mall?去桃園有無去小人國??
最後,Angela訂左去鯉魚門渡假村玩左一日,完全室內,所以好好.
summer再約出黎玩,開學會好唔得閒.無晒玩架時間.
book clubhouse?玩幾個鐘??每人帶d野食,約個魔術師表演,點睇??

原帖由 mmak 於 10-7-5 21:54 發表
fyeung & all,

我昨晚啱啱返HK...... 玩咗3日"台北 桃園" 超熱曝曬之旅....
回到HK家 條金魚仔都熱C咗~~~

7-8月好熱, 你地搞gathering 最好in-door,  我一家3口曬到好痛差D溶咗...mouth:" /> ...

all

好呀, indoor fuction 吖唔該....

經過琴日一役...無咩事我係唔會再帶囡去outdoor 玩 (係暫時plan 住一日oc 玩水), 一日evening disney...真係熱到氣都抖唔到, 唔係講笑!

原帖由 fyeung 於 10-7-6 00:18 發表
mmak,

咁有無去baby boss mall?去桃園有無去小人國??
最後,Angela訂左去鯉魚門渡假村玩左一日,完全室內,所以好好.
book clubhouse?玩幾個鐘??每人帶d野食,約 ...

I am OK on both Sat Afternoon / Sun afternoon ka.

原帖由 穎晴媽咪 於 10-7-2 02:23 發表
fyeung,

fyeung,

無去baby boss

去桃園 為咗去小人國 囉..... 嗰日38度吖... 我無睇天氣都唔知咁熱, 仲帶埋泳衣入去玩水, 但曬到好辛苦.. 最終都係玩小人國 D室內嘢...

原帖由 fyeung 於 10-7-6 00:18 發表
mmak,

book clubhouse?玩幾個鐘??每人帶d野食,約 ...

fyeung,

今年有無去書展呀??

mmak,

小人國個水上樂園好細,不過係炎熱夏日小朋友都玩得好開心.多啦A夢個度就好靚.
書展上星期四黑雨個日去左,當日唔多人,而且新雅有黑雨優惠,75折.你去左未??聽日last day,收5:00 pm喎.

原帖由 mmak 於 10-7-8 23:32 發表
fyeung,

無去baby boss

去桃園 為咗去小人國 囉..... 嗰日38度吖... 我無睇天氣都唔知咁熱, 仲帶埋泳衣入去玩水, 但曬到好辛苦.. 最終都係玩小人國 D室內嘢...

...

活動:若果8月尾去睇螢火蟲,大家點睇??

番學啦,咁快就係小二生,放左個長假,2個半月,真係好舒服.
大家努力加油呀,小二生!!

開學啦,  大家又要進入作戰狀態啦!

fyeung,

你囡D暑假功課係咪好"金"??
我見BK有家長叫晒救命??

mmak,

無暑期作業,不過有project.
花時間去做咯.
你地有無暑期作業??

我地今個星期已經開始左英默+中默.今個week真係"金",又中默,又英默,加上英文班默書.

原帖由 mmak 於 10-9-7 09:56 發表
fyeung,

你囡D暑假功課係咪好"金"??
我見BK有家長叫晒救命??

fyeung,

暑期作業就有, project 就無啦.

我囡都係今個星期開始英默+中默. 仲係星期二,三 連續2日默書, 幾鬼緊迫呀~  
又要做節, 忙到頭暈 , 昨日有ECA 我都請假無帶阿囡返, 又打緊風... 爭取時間溫書好D.

BTW, 《Gooies》有網上版, 有無興趣??

http://student.thestandard.com.hk/goodies/index.asp

原帖由 fyeung 於 10-9-16 23:47 發表
mmak,

無暑期作業,不過有project.
花時間去做咯.
你地有無暑期作業??

我地今個星期已經開始左英默+中默.今個week真係"金",又中默,又英默,加上英文班默書.

...

就快忙完個測驗啦,我考埋星期五GS.
今年Christmas party不如join YWCA,比小朋友玩,大人又可以係出面傾計.有消息就快D報料.

mmak,

thanks!而家有mom1118比Goodies我睇,不過我都會keep住上網條link.
‹ 上一主題|下一主題