用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

想問下k2小朋友係唔係排緊一隻舞? 我仔話老師揀左佢出黎跳舞, 但又唔係全班一齊跳。你地有無收到風?

原帖由 Chickee 於 09-9-17 17:06 發表
想問下k2小朋友係唔係排緊一隻舞? 我仔話老師揀左佢出黎跳舞, 但又唔係全班一齊跳。你地有無收到風?

問左穎穎,佢好似一舊雲咁。mouth:" />

原帖由 natalielin 於 09-9-16 00:41 發表

唔會呀,因為驚d藥會好重呀,之前問過e生,佢話成藥既藥會重d,所以食左好快好返,不過其實係唔好,因為咁細個食咁重,遲d就唔知用咩藥好!
不過我會睇情況,如果唔係太重病,我會等佢自己好! ...

原來d成藥藥性重d,醫生d藥反而仲輕,唔怪得次次睇醫生食好多次藥都未好.
睇醫生唔好,婆婆就會買咳水俾巧研食,好似成藥有效d wor ?? 又可能係其實都差不多好 ga lak.
我就會俾保嬰丹,通屋都幾好架.
巧研好怪,唔食醫生d退燒水,食親都嘔,已叫醫生開d好味退燒水,都食唔到. 佢只食panador 藥水果隻,(可能佢like 士多啤梨味) 問醫生話no problem 可以食,但要食比指示還要多d份量,所以我以為成藥藥忸性輕d tim.

原帖由 muichujamie 於 09-9-16 14:22 發表
尋日,我比左樂信咳水佢食, 食左真係好左好多wor!!
不過唔敢再比第二次,因為始終個心都好驚,怕唔知得唔得....
所以最後去左睇醫生,不過醫生就話佢無咩事....只係小小喉發炎.... 今日都無再咳~

...

無咳就好lu

原帖由 icwlam 於 09-9-15 13:16 發表
有時小朋友驚嘅嘢妳係估唔到同埋完全唔知點解架... 好似哥哥曾經好驚Barney 在ending 時變細,攪到連 I love you, you love me 嗰首歌都驚, 佢真係好驚好驚驚都喊嗰隻呀, 連佢自己都唔知點解, 都驚咗有起碼一年, 現在 ...

agree ! 只有順其自然, thanks!

原帖由 cheuklokmom 於 09-9-14 11:43 發表
卓樂都係 'tum tum' 轉組.  我仔昨天又係有小小鼻水 & 咳.  今都打算請病假等佢休息下.
希望昊藍快d 好番, 明天可以返學 la.

巧研話佢係搖搖板組,問佢係a 組定b組,佢又唔答wor
佢話卓樂同泳喬都係 "tum tum 轉"組 wor,
唔知泳喬係唔係 ?
我話即係k2會轉組lar,因為之前k1卓樂同巧研係青蛙組.

泳喬係tum tum轉B組
卓樂就係tum tum轉A組
巧研就係搖搖板組(我之前問過呀女,佢話搖搖板無分到A or B組,得tum tum轉係有分A/B組)
Total都係3組。
你星期六會唔會參觀學校呀?我選左D線。

原帖由 chy1015 於 09-9-17 21:00 發表

巧研話佢係搖搖板組,問佢係a 組定b組,佢又唔答wor
佢話卓樂同泳喬都係 "tum tum 轉"組 wor,
唔知泳喬係唔係 ?
我話即係k2會轉組lar,因為之前k1卓樂同巧研係青蛙組. ...

醒目開學勳章

我都選左d線~~~

icwlam,

多謝你通知我~
昊藍d感冒同咳都好番啦! 昨天都有返學~
近排d流感好犀利, 大家好好保重身體!

原帖由 icwlam 於 09-9-17 13:37 發表
天藍, 昊藍有相呀...   看呢條link先"睇"為快呀!!

http://hk.myblog.yahoo.com/sosingki2002/photo?pid=1878&fid=-1&action=prev

昊藍好返哂返學未呀?

原帖由 天藍 於 09-9-18 12:26 發表
icwlam,

多謝你通知我~
昊藍d感冒同咳都好番啦! 昨天都有返學~
近排d流感好犀利, 大家好好保重身體!

咁就好喇。

mud卓樂吾係同巧研1組咩 ? 等我返屋企問下佢先.
係呢, 泳喬 & 巧研參吾參加學校的課外活動 ?

原帖由 muichujamie 於 09-9-17 23:46 發表
巧研就係搖搖板組(我之前問過呀女,佢話搖搖板無分到A or B組,得tum tum轉係有分A/B組)
Total都係3組。

...

泳喬唔參加喇!
果個時間佢要返小童軍。

原帖由 cheuklokmom 於 09-9-18 14:37 發表
mud卓樂吾係同巧研1組咩 ? 等我返屋企問下佢先.
係呢, 泳喬 & 巧研參吾參加學校的課外活動 ?

原帖由 muichujamie 於 09-9-17 23:46 發表
Total都係3組。

...

Thanks for the info.
明天我要見客,所以無join 參觀學校.
你參唔参加水墨畫班?

唔参加lu~~

原帖由 chy1015 於 09-9-18 19:51 發表

Thanks for the info.
明天我要見客,所以無join 參觀學校.
你參唔参加水墨畫班?

係呀. FACEBOOK 都有呀

原帖由 jk923 於 09-9-17 13:56 發表
基哥哥都有放上facebook呀!

想報報音樂戲劇, 但係煩緊點帶佢番學.

請問洛遙係咪同我個仔同一組呀. 佢叫盧卓岍呀.
我問亞仔.. 佢只係話自己第一組喎. 佢跟徐老師ga

原帖由 natalielin 於 09-9-13 01:43 發表

洛遙係千秋A組,我初初聽都覺得好攪笑架!

Hi!我個女同你是第一組,叫滑梯組,分A&B,B是跟徐老師,佢都係跟徐老師的。
我時常都係facebook嗰面,到時add你。
原帖由 子霖 於 09-9-18 23:47 發表
請問洛遙係咪同我個仔同一組呀. 佢叫盧卓岍呀.
我問亞仔.. 佢只係話自己第一組喎. 佢跟徐老師ga

你地好! 我個囡係讀下午, 請問呢度有無下午班既朋友?

我都想, 又係稔緊吾知點帶佢返學 & 放學.  學校位置鬼甘吊腳  

原帖由 子霖 於 09-9-18 23:42 發表
想報報音樂戲劇, 但係煩緊點帶佢番學.
‹ 上一主題|下一主題