用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港島區中六收生最肉酸的 5 間英中﹝官津﹞: ...
go

港島區中六收生最肉酸的 5 間英中﹝官津﹞: [複製鏈接]

原帖由 Johnny@Klnbay 於 09-8-10 15:13 發表
但有些學校考十四分以上太多,中六學位不夠,十四分也返不回原校!據聞前幾年張祝珊二十幾分都返不回原校中六!

張祝珊不嬲2x分都要西出黎架,會去皇仁/BPS,佢係好top既學校,但不高調,係東區就知

原帖由 b-7 於 09-8-12 19:21 發表
皇仁/BPS/婦女會等英中,何來空位去收張祝珊流出的呢?小道消息有時很矛盾!還是要用理性去討論和分析。

呢d小道消息係由不同年代既校友提供,不約而同咁講,所以我信到十足十架

原帖由 samuel89 於 09-8-14 22:56 發表

200人縮剩60人 即系升中 band1 生再"西"剩1/3都唔夠
唔怪得之前聽過話可以入大學率100%啦...原來系f.5提早出局...

入大學比率係計果六十人入u架..............好多學校都係得兩班,又唔見100%

原帖由 catcatmom 於 09-8-26 22:27 發表
係好多年前睇報紙既報導, 係甘講既! 比較outstanding 既中學, 所以上埋報紙,  當時我都唔知邊間婦女會, 其後問人先至知係果區top既中學之一. 我又搵唔留果段新聞, e+又家長有出來說真有其事, 唔係我作野!

e+係 bk,  ...

真係有識得既人廿幾分升唔到原校,你無作野
‹ 上一主題|下一主題