用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoria vs Think (Mei Foo) Playgroup,請俾意見! ...
go

Victoria vs Think (Mei Foo) Playgroup,請俾意見! [複製鏈接]

唉!幫阿b排左 Victoria playgroup一年有多,但到依家仲未有位,有d心灰,啱啱 Think打嚟話有位,已經答應會讀,請問有冇人試過Think (Meifoo) 嗰間?Okay嗎?比起 Victoria,會否差好遠??? Thx!
   0    0    0    0

我個仔鍾意維記多d.

我同你個 case 一樣, 未等到維記 playgroup 時, 曾返過 Think, 亦返過 funful 同 cannan.  我唔係一位對 playgroup 好有要求既家長, 主要係想小朋友有些活動, 多d見見其他小朋友.  個人覺得維記, funful 同 cannan 既 playgroup 都各有特色, 都唔錯.

但對於 Think 既 playgroup, 就不敢恭維.  可能係我唔好彩, 當時 Think 係用緊一位印度藉女老師教 playgroup.  佢年紀比較大, 教學方式要小朋友坐定定成個鐘, 而佢無論唱歌定係講故事, 都完全唔吸引.  我個仔已經唔算活躍既小朋友, (平日係屋企可以自己坐定定玩成個鐘), 都唔可坐定上堂.  所以上左一堂, 我都唔想浪費時間, 無再上.

反而維記既 playgroup 我覺得ok.  每次老師講野時間唔會超個15分鐘, 小朋友就可以自由活動去玩.  每15分鐘會轉一轉個活動.  

Funful 同 Cannan 個 playgroup 都會係15分鐘, 就會同小朋友轉一轉個活動.  所以我對 Think 既 playgroup 印象極之差, 之後佢 n 班收我個仔, 我都唔讀.

不過, 我之後問過 d 朋友, 佢地話正常唔係果位印藉老師教, 而係一位教得唔錯既金髲老師.   可能我個仔同呢間學校無緣份.
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

Eclipse_2006 ,多謝你咁詳細嘅答覆!
我諗我兩間都會試(如果有位的話),睇吓我bb鐘意邊間多d!
‹ 上一主題|下一主題