用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Barbielee
go

09 K1D [複製鏈接]

原帖由 CandiceMaMi 於 09-9-3 10:55 發表
Hi Barbielee,

Now have 5 english books , but I check with my son his school bag only 3 books ,
茶點. and 外套. no more everything, pls let me know which 2 more books.

CandiceMa ...

有2本兒歌書, 1英1中粉紅色架, 我起初以為miss lee會收番, 但都無呢~

仔仔好番啦星期一已經番學!
佢沒有多唱phonic歌反而喜歡唱那首普通話的放學歌”鈴鈴鈴鈴….”
我都覺得個書包好重呀,5本書日日帶對於咁細的小朋友真係好重....
還未有時間睇Evi learning Kit, 各媽媽開始用沒有?

原帖由 icyman 於 09-9-3 14:16 發表
仔仔好番啦星期一已經番學!
佢沒有多唱phonic歌反而喜歡唱那首普通話的放學歌”鈴鈴鈴鈴….”
我都覺得個書包好重呀,5本書日日帶對於咁細的小朋友真係好重....
還未有時間睇Evi learning Kit, 各媽媽開始用沒有? ...

係啦真係好重....
我個仔又係成日唱住放學歌, 今日我問Isaac, 佢話Mr. Dennis真係唱phonics "a"俾佢地聽~
我都有用evi learning kit, 睇左第一個topic, 我個仔好鍾意玩呢, 但要限佢時間, 始終對佢地眼睛唔係咁好~

1D mami,

Are you to buy the CD/VCD for the kids?

我只係買o左普通話vcd.

Hi All Mami

我個仔上個禮拜病左, 5日都無返學, 都無時間睇吓買咩既cd/vcd, 你地有無收到通告有家長日呀?係咪都係26/9sat見呢?

Hello all MaMa,
我買左普通話vcd及Beeno(見仔仔都經常提Beeno),屋企都好多英文vcd,怕買左都冇咁多時間睇.
BarbieLee, 仔仔好番未呀?希望他快快康復. 我都收到通告有家長日係26/9sat下午見.

另外我問過冬季校服,遲些老師/職員會幫小朋友度size.

原帖由 icyman 於 09-9-16 09:29 發表
Hello all MaMa,
我買左普通話vcd及Beeno(見仔仔都經常提Beeno),屋企都好多英文vcd,怕買左都冇咁多時間睇.
BarbieLee, 仔仔好番未呀?希望他快快康復. 我都收到通告有家長日係26/9sat下午見.

另外我問過冬季校服,遲 ...

Icyman

仔仔好番喇, 多謝關心!!!
我見好似多數都係買普通話vcd...等我今日睇吓先...買哩d唔知有無deadline呢?

All 1D Mami,

希望每一個仔仔都身體健康, 9月26日是不是個個媽咪都去呢? 時間會不會一樣, 到時可以大家又再見面了.

我會去,1:30-2:30

Hi All Mami

我都會去...時間都係1:30-2:30~

Dear all mami,

2:45-3:45pm, have another mami same with me?

我都會去架, 時間係 1:30 - 2:30PM

CandiceMaMi, me at 2:45 too!

原帖由 CandiceMaMi 於 09-9-17 13:12 發表
Dear all mami,

2:45-3:45pm, have another mami same with me?

Dear icyman,

, are you recieved the notice from last week Friday, are you buy the photo?

CandiceMaMi

原帖由 icyman 於 09-9-19 12:46 發表
CandiceMaMi, me at 2:45 too!

Dear Mami,

Today morning I bring my son &   to his school, but I saw so many mami to bring the cake or some food to SN of each class .
A few days I can't saw Miss Fung, She still in SN .

CandiceMaMi, 我有買相呀! And I went with my son to school on this Monday (9/21) and could see Miss Fung.

原帖由 CandiceMaMi 於 09-9-21 12:55 發表

, are you recieved the notice from last week Friday, are you buy the photo?

CandiceMaMi

Yes, I saw with her yesterday tks. :)

原帖由 icyman 於 09-9-25 17:22 發表
CandiceMaMi, 我有買相呀! And I went with my son to school on this Monday (9/21) and could see Miss Fung.

Dear All Mami

星期六家長日我入過課室睇過, 原來d小朋友調左位坐, isaac之前講俾我知佢調左位, 所以我特登去左睇下係咪真, 以前3張細枱, 而家2張枱拍埋做1張大既(即有2張枱), 我覺得好似無咁迫, 課室感覺大左咁...個日我聽完個講座就走左, 因isaac食左葯扭計要走, 只係同miss lee傾左幾句, miss lee話isaac適應好好, 只係有時會怕羞左d, 各位媽咪, 你地小朋友進度如何呀?希望個都好好同真係要身體健康呢~

冇見Issac兩個月, 可能不是著校服,覺得他大個左呀!是一個小gentleman!
我都覺得兩張枱拍埋做1,只有2張大枱,課室感覺大左舒服多!
在課室內可看到他們的上堂schedule, 看到每星期做運動教的動作,Miss Lee好有耐心解答我們的問題,家長日的安排不錯!

原帖由 Barbielee 於 09-9-28 17:47 發表
Dear All Mami

星期六家長日我入過課室睇過, 原來d小朋友調左位坐, isaac之前講俾我知佢調左位, 所以我特登去左睇下係咪真, 以前3張細枱, 而家2張枱拍埋做1張大既(即有2張枱), 我覺得好似無咁迫, 課室感覺大左咁... ...
‹ 上一主題|下一主題