用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 請問wall street 好唔好
go

請問wall street 好唔好 [複製鏈接]

請問呢間wall street institute school of english
好唔好.
   1    0    0    0

我有朋友讀過成人班.  係由外籍老師教的, 但我聽佢講, 教d野太容易, 老師當然可以講得好好, 但佢睇唔到學生唔識或者唔明d咩野..  佢到最后都學唔到d咩, 幾個月比咗萬幾蚊.   好在有得claim政府持續進修基金, 但自己仍然要 "un" 幾千蚊出黎.  佢后來搵咗個私人導師學英文回話/文法, 每個月幾百蚊, 我見佢明顯進步好多了.

原帖由 mangocc 於 09-8-13 12:25 發表
我有朋友讀過成人班.  係由外籍老師教的, 但我聽佢講, 教d野太容易, 老師當然可以講得好好, 但佢睇唔到學生唔識或者唔明d咩野..  佢到最后都學唔到d咩, 幾個月比咗萬幾蚊.   好在有得claim政府持續進修基金, 但自己 ...

請問妳朋友本身學歷係勿.謝謝妳的回應

原帖由 鴨鴨媽媽 於 09-8-15 18:13 發表

請問妳朋友本身學歷係勿.謝謝妳的回應

唔好咁客氣啦!

我朋友本來係預科的.  但佢自認自己英文得初中程度(或者再差d).   佢話讀過wallstreet,同埋私人, 佢強烈推介搵私人老師上堂...  (無記錯的話, 佢都好似去過british council 讀英文).

回覆 1# mangocc 的文章

謝謝妳的回覆

I KNOW ONE PLACE TO LEARN ENGLISH VERY GOOD, ALL TEACHER IS NATIVE SPEAKER.
THE SCHOOL FEE IS NOT EXPENSIVE. I RECOMMEND THE TEACHER(ALAN), I LEARN FROM HIM FOR 1 YEAR AND HE IS VERY NICE AND PATIENT, YOU CAN TRY:

STANDARD ENGLISH TUITION
T: 23846468
LOCATION IN YAU MA TEI

原帖由 mangocc 於 09-8-13 12:25 發表
我有朋友讀過成人班.  係由外籍老師教的, 但我聽佢講, 教d野太容易, 老師當然可以講得好好, 但佢睇唔到學生唔識或者唔明d咩野..  佢到最后都學唔到d咩, 幾個月比咗萬幾蚊.   好在有得claim政府持續進修基金, 但自己 ...

多謝你的意見,曾經都心思思諗過,現在不用諗了.
其實自學得唔得呢?可以點自學法呢?

原帖由 unhappyma 於 09-8-19 12:59 發表

多謝你的意見,曾經都心思思諗過,現在不用諗了.
其實自學得唔得呢?可以點自學法呢?

自學當然可以啦, 我啱啱都見到有其他post係講一d自學英語網站, 你都可以試下啦.  不過呢, 我就覺得有老師或者同學一齊會好d, 多d交流, 會進步得快d.  我細個讀書都係咁架咋.  我朋友話佢而家跟果個私人老師, 都係逼佢講好多, 佢先有進步咋.  

unhappyma, 你個名好似好唔開心咁. 做人要positive 一d, 做mama 更加要多d保持良好心境架ma, 小朋友會知道架, 佢地都會唔開心.  希望你個化名唔係同你既性格有關啦.

想請問你朋友喺邊度搵私人導師學英文回話/文法?
我都想搵私人導師學英文, 不過唔知去邊度搵...

原帖由 fatmuichai 於 09-9-17 02:23 發表

我聽佢講佢都係d朋友介紹架, 有人試過, 穏陣d ma.

我覺得麻麻地 太貴 自己找外藉人仕教 可能仲好啦

my friend studied there before, too expensive, no caring, not good, don't waste money

醒目開學勳章

原帖由 treasure 於 09-8-19 11:46 發表
I KNOW ONE PLACE TO LEARN ENGLISH VERY GOOD, ALL TEACHER IS NATIVE SPEAKER.
THE SCHOOL FEE IS NOT EXPENSIVE. I RECOMMEND THE TEACHER(ALAN), I LEARN FROM HIM FOR 1 YEAR AND HE IS VERY NICE AND PATIENT, ...
STANDARD ENGLISH TUITION
T: 23846468
LOCATION IN YAU MA TEI

剛問左呢間, $230/hour, 1 by 1. 都唔平!
有冇人試過呢間? 又或者其他呀?

可試我地嘅老師, 我同3個bk媽好耐之前組班搵佢學, 個個都有繼續學

原帖由 fatmuichai 於 09-9-17 02:23 發表

請問幾錢?係邊度上堂?
原帖由 moomoomui 於 10-4-24 19:47 發表
可試我地嘅老師, 我同3個bk媽好耐之前組班搵佢學, 個個都有繼續學
[

回覆 3# sqq321 的文章

‹ 上一主題|下一主題