用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

SMCESPS -P3 2009 [複製鏈接]

轉眼間暑假後升上小三啦, 時間真係過得好快, 大家繼續Talk 啦.....
   4    0    0    0
其實係一家四口子

Ok
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

記得明天返學校取書呀!
其實係一家四口子

急!急!急!請幫幫忙!

各位P.3o既家長:   請問你哋2,3年級中,英,數大約教緊啲嘜or教到邊,因小兒想9月份轉讀SMC  P.3,昨日學校通知明天要考筆試,所以請各位可否幫個忙,等我可以同小兒有小小預備!謝謝!!^^

As I know, only 2 students from P.2 will be directly promoted to P.4.

I found so many students in P.2, especially in Group 1 got rather good results.  

原帖由 pink-l 於 10-7-14 16:19 發表
in this yr P2 whole form, we will hv at least 4-5 students will promote to P4. we will know the exact no. after 2010-11 new term started.

my girl is not one of them.

原帖由 idylo 於 10-7-15 12:34 發表
嘩! P.2 & 3有那麼多同學可以跳班, 真利害...
咁 P.3是那一位印巴籍同學呀?

Check pm 啦!
其實係一家四口子

嘩! P.2 & 3有那麼多同學可以跳班, 真利害...
咁 P.3是那一位印巴籍同學呀?

原帖由 一家三口 於 10-7-14 18:47 發表

其實p3 都有4-5個可以跳班, 但只有一個會跳級, 她是一位印巴籍小朋友...

原帖由 一家三口 於 10-7-14 18:47 發表

其實p3 都有4-5個可以跳班, 但只有一個會跳級, 她是一位印巴籍小朋友...

原帖由 pink-l 於 10-7-14 16:19 發表
in this yr P2 whole form, we will hv at least 4-5 students will promote to P4. we will know the exact no. after 2010-11 new term started.

其實係一家四口子

原帖由 一家三口 於 10-7-14 15:09 發表

會有一個promote to P5.

How about P2 ? 妳個小朋友有冇份呀??好似有個女仔會跳讀p4喎!  

TAMATAMA

我好耐都無上edu-kingdom啦! 平日我多數要返工, Yoyo會由婆婆湊, 所以如果約去玩, 最好是星期六啦! 我叫Yoyo打電話比你囡囡約下去玩, 佢好似有你囡囡電話號碼.
Yoyo都好掛住你囡囡和Hazel, 佢成日都提起你地呀.

原帖由 TAMATAMA 於 10-7-13 17:37 發表
YoYoCheung Ma,

暑假得閒記得約埋我地同Hazel玩呀! 我阿女會好miss Yo Yo !

By the way, congratulations to Yo Yo and Hazel, Yeah!

原帖由 pink-l 於 10-7-14 14:53 發表
一家四口,

anyone fm P3 promoted to P5?

會有一個promote to P5.

How about P2 ? 妳個小朋友有冇份呀??好似有個女仔會跳讀p4喎!  

其實係一家四口子

一家四口,

anyone fm P3 promoted to P5?

原帖由 TAMATAMA 於 10-7-13 17:37 發表

暑假得閒記得約埋我地同Hazel玩呀! 我阿女會好miss Yo Yo !

By the way, congratulations to Yo Yo and Hazel, Yeah!

TAMATAMA,

暑假有得玩, 實會到....
其實係一家四口子

這本雜誌响學校訪問Mannix Chan(數學攞雙優)的文章呀.

http://www.birth.hk/catalog/product_info.php?cPath=26_44_296&products_id=4547

其實係一家四口子

我係學校web-site個briefing section powerpoint到有見到新學年既返學時間係無左星期六, 不過唔知係咪全學都係呢?

原帖由 一家三口 於 10-6-24 18:51 發表

G-ma,

可能要返舞蹈組才可遇見.... 暫時未見到intranet 有消息, 可能遲d有消息啦....

原帖由 G-Ma 於 10-6-24 18:37 發表
係呀, 好耐無見. 下年如果你囡囡跳返中國舞應該見面機會多d.

咁好??!!!! 唔係幾敢相信tim, 但係外語加到3堂, 咁平日洗唔洗加長返學時間呢?  等我上學校果網到睇下先.

thanks!!

...

G-ma,

可能要返舞蹈組才可遇見.... 暫時未見到intranet 有消息, 可能遲d有消息啦....
其實係一家四口子

係呀, 好耐無見. 下年如果你囡囡跳返中國舞應該見面機會多d.

咁好??!!!! 唔係幾敢相信tim, 但係外語加到3堂, 咁平日洗唔洗加長返學時間呢?  等我上學校果網到睇下先.

thanks!!

原帖由 一家三口 於 10-6-24 18:17 發表

G-Ma,

long time no chat la!  應該係全部都不用返(but not sure) 消息來自上星期六小一新生briefing內提到以後都不用返星期六, 星期六要返學的大多數係校隊成員, 而外語都加至每星期有3堂.... ...

原帖由 G-Ma 於 10-6-24 17:51 發表
一家三口,

請問係全校都唔洗返定淨係初小?

G-Ma,

long time no chat la!  應該係全部都不用返(but not sure) 消息來自上星期六小一新生briefing內提到以後都不用返星期六, 星期六要返學的大多數係校隊成員, 而外語都加至每星期有3堂....
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題