用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局香港道教聯合會圓玄小學 可否幫 幫忙, 解答一下....
go

可否幫 幫忙, 解答一下.... [複製鏈接]

現任家長們:
您好, 我有一些問題, 可否幫忙解答一下:---
(1)請問校巴路線(約屯門建生)是怎樣走的呢現時約幾多錢呢?
(2) 午餐普常是什麼選擇, 大概幾多錢呢?

謝謝!
   0    0    0    0
;-)

醒目開學勳章

1) 唔清楚, 因為我唔係呢條線......
2) 今年有新供應商, 每日有4款飯盒選擇, 約$15/個

原帖由 yanyanlaw 於 09-8-12 11:32 發表
現任家長們:
您好, 我有一些問題, 可否幫忙解答一下:---
(1)請問校巴路線(約屯門建生)是怎樣走的呢現時約幾多錢呢?
(2) 午餐普常是什麼選擇, 大概幾多錢呢?

謝謝! ...

3BBs,

謝謝! 唔知可以點問到呢 ?  你的小朋友 喜歡此校嗎?

原帖由 3BBs 於 09-8-12 12:41 發表
1) 唔清楚, 因為我唔係呢條線......
2) 今年有新供應商, 每日有4款飯盒選擇, 約$15/個
;-)

醒目開學勳章

我醒起有個朋友住寶怡/海麗, 車費大概$300-350(來回), 我個女都OK幾喜歡學校生活, 佢係比較外向/活潑型的, 會主動撩人(包括老師)傾計果D, 細佬今年升P.1, 佢比較慢熱, 暫時唔知佢適應有無問題, 都有D擔心架~

原帖由 yanyanlaw 於 09-8-12 15:00 發表
3BBs,

謝謝! 唔知可以點問到呢 ?  你的小朋友 喜歡此校嗎?

我個女今年想考呀, 所以想取多些資料 ! 我想問吓面試會考什麼 和 程序係點呢? 唔好意思呀 咁多問題, 因我真的沒經驗!  
另 :咁你朋友幾點等校及回家幾點?      

原帖由 3BBs 於 09-8-12 17:02 發表
我醒起有個朋友住寶怡/海麗, 車費大概$300-350(來回), 我個女都OK幾喜歡學校生活, 佢係比較外向/活潑型的, 會主動撩人(包括老師)傾計果D, 細佬今年升P.1, 佢比較慢熱, 暫時唔知佢適應有無問題, 都有D擔心架~

...
;-)

醒目開學勳章

面試通常在10月中開始, 日期時間學校會寄信通知, 這幾年面試都是小組形式(group interview), 小朋友5, 6個一組, 老師會用英文/普通話問小朋友一些簡單問題, 如幼稚園名稱, 數數(1-20), 喜歡什麼食物/顏色等等, 其實無一定內容, 我覺得主要都是看小朋友反應吧~

是否取錄也是發信通知的, 約在11月中~

你可到學校網站看詳情:
http://www.plkhktayyps.edu.hk/php/news/index.php

9月頭有P.1 admission seminar, 你可以報名去了解一下~

至於校巴時間應該距離上/下課時間不太遠, 始終都是在屯門區內, 不用太擔心!

原帖由 yanyanlaw 於 09-8-12 17:44 發表
我個女今年想考呀, 所以想取多些資料 ! 我想問吓面試會考什麼 和 程序係點呢? 唔好意思呀 咁多問題, 因我真的沒經驗!  
另 :咁你朋友幾點等校及回家幾點?      

...
‹ 上一主題|下一主題