用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 ♣ 09/10 2J ♣
樓主: wasyinyin
go

♣ 09/10 2J ♣ [複製鏈接]

Dear all

我這幾天都有帶bosco上課下課,混亂情況只係幾天,今日見到D小朋友自己已找到K2J課室, 佢地D適應能力好強.  當小朋友入到課室第一時間就係叫Miss Lam 午安, 然後自己坐番係位到放好書包跟著將水壺放在近門口的膠架到.

K2J一班有31人, 分紅(近門口)、 黃、 藍(近Miss Lam的枱)三組. 黃組比較少人一些.  小息時間有20分鐘, 10分鐘食野,10分鐘去playground玩.

amymitpro,
原來K2J有兩個Arthur, 我見到你的小朋友坐係黃組到.你問下佢係唔係黃組?Bosco係藍組.

K2J 有2個Arthur,我囝囝係Arthur Leung,梁肇麟,佢話自已係黃組,唔知Brandon講既Arthur係唔係我仔仔呢?
Arthur 媽媽

fannie,謝謝妳既info,你到Arthur坐係位乖唔乖呢?面向/背向MiSS?`
原帖由 fannie_y 於 09-9-3 19:01 發表
Dear all

我這幾天都有帶bosco上課下課,混亂情況只係幾天,今日見到D小朋友自己已找到K2J課室, 佢地D適應能力好強.  當小朋友入到課室第一時間就係叫Miss Lam 午安, 然後自己坐番係位到放好書包跟著將水壺放在近門口 ...

Arthur 媽媽

[quote]原帖由 amymitpro 於 09-9-3 19:05 發表
K2J 有2個Arthur,我囝囝係Arthur Leung,梁肇麟,佢話自已係黃組,唔知Brandon講既Arthur係唔係我仔仔呢? [/quote
Arthur 媽媽

琦琦媽,

琦琦1:10先上車. 好羨慕. Brandon上校車係12:45呀. 已經係尾四站.

原帖由 ManKeimama 於 09-9-3 17:24 發表
Hello Brandon Ma,
I will check with 琦琦 tonight, ask her again if she is in "Blue" team. 佢係搭保姆車的, pick up time around 1:10pm 所以係佢自己上班房.

fannie_y,

我昨日去學校都已經唔覺混亂同唔算太多家長. 可能第一日開學, 好多家長都想陪小朋友返, 加上第一日自己搵課室. 會雙亂. 之後都回復正常.

佢地個個都好乖好有秩序.

原帖由 fannie_y 於 09-9-3 19:01 發表
Dear all

我這幾天都有帶bosco上課下課,混亂情況只係幾天,今日見到D小朋友自己已找到K2J課室, 佢地D適應能力好強.  當小朋友入到課室第一時間就係叫Miss Lam 午安, 然後自己坐番係位到放好書包跟著將水壺放在近門口 ...

Amy,

我估Brandon暫時只識你囝Arthur,  因為介紹過有印象

原帖由 amymitpro 於 09-9-3 19:05 發表
K2J 有2個Arthur,我囝囝係Arthur Leung,梁肇麟,佢話自已係黃組,唔知Brandon講既Arthur係唔係我仔仔呢?

原帖由 fannie_y 於 09-8-17 09:53 發表
Arthur 媽媽

我係珽僖(Bosco)媽咪 (from K1F, Kent Rd), 高興終於見到有一位同班同學升讀同一班K2啦.  你地8月27號幾點鍾番學校? 我同bosco係2:00p.m  希望有機會見下面. ...
Hello Bosco Ma,
我個女曼琦話記得珽僖姓張,同佢一樣都係藍組,係咪真的?

原帖由 wasyinyin 於 09-9-3 22:25 發表
琦琦媽,

琦琦1:10先上車. 好羨慕. Brandon上校車係12:45呀. 已經係尾四站.
Dear K2J classmates,
10月1號,K2O有家長攪親子旅行,有冇興趣一齊加,已經confirm一定出發,行程會去朗源濕地農莊,如有興趣就上K2O的blog,聯絡TszWun家長就可,我地班除咗我一家外還有Arthur and Moses family,如果可以多D同班同學去就perfect啦。
Friday老師比咗張紙,請問要唔要做???

Hello

我囝囝係Marco, 佢無話過比我聽佢咩組呀.
去旅行, 我都有興趣呀.

原帖由 ManKeimama 於 09-9-6 19:21 發表
10月1號,K2O有家長攪親子旅行,有冇興趣一齊參加,已經confirm一定出發,行程會去朗源濕地農莊,如有興趣就上K2O的blog,聯絡TszWun家長就可,我地班除咗我一家外還有Arthur and Moses family,如果可以多D同 ...

原帖由 Kat媽 於 09-9-7 01:48 發表
Hello

Hello Kat媽,
我見到你旅行confirm咗!!

Mankeimama

係呀, 大家又可以認識下, 又可以一齊玩嘛.

原帖由 ManKeimama 於 09-9-7 09:41 發表
Hello Kat媽,

ManKeimama

係呀, 大家可以認識下, 又可以一齊玩嘛.
我問左Marco喇, 佢係紅組架.

原帖由 ManKeimama 於 09-9-7 09:41 發表
Hello Kat媽,

報到 胡灝晉 from K1C。

Kat媽,

你囝囝係唔係Marco Chan from K1C?

原帖由 Kat媽 於 09-9-7 01:48 發表
Hello

2J

amymitpro------Arthur-------K1F
fannie_y---------Bosco-------K1F
katieng----------Moses-------K1B
ManKeimama---Victoria------K1E
Suchoy----------葩葩---------K1C
wasyinyin-------Brandon-----K1C
Carrie_Yip-------逸翹---------K1B
yiuyiubama------景堯---------K1B
Kat媽------------Marco-------K1C
B仔媽媽----------灝晉---------K1C

Kat媽,

好似全部K1C小朋友暫時都係紅組呀.

原帖由 Kat媽 於 09-9-7 11:02 發表
ManKeimama

係呀, 大家可以認識下, 又可以一齊玩嘛.
我問左Marco喇, 佢係紅組架.

ManKeimama,

我o個日都有outing. 所以唔可以同大家見面. 或者遲d我地自己班都安排o下一齊玩呀

原帖由 ManKeimama 於 09-9-6 19:21 發表
10月1號,K2O有家長攪親子旅行,有冇興趣一齊參加,已經confirm一定出發,行程會去朗源濕地農莊,如有興趣就上K2O的blog,聯絡TszWun家長就可,我地班除咗我一家外還有Arthur and Moses family,如果可以多D同 ...

wasyinyin

你咁厲害既, 知道Marco 係K1C? 咁可能真係呀, 因為我知有個叫政政既from K1C 都係紅組.
原帖由 wasyinyin 於 09-9-7 15:41 發表
Kat媽,

好似全部K1C小朋友暫時都係紅組呀.

Kat媽,

Brandon都係from K1C. 佢之前話比我知Marco Chan係from K1C仲同組. 所以我問問你 . 其實都好似有唔少K1C同學仔編咗去2J.

Marco
Brandon
觀政
子淵
曼兒
葩葩
灝晉

原帖由 Kat媽 於 09-9-7 17:30 發表
wasyinyin

你咁厲害既, 知道Marco 係K1C? 咁可能真係呀, 因為我知有個叫政政既from K1C 都係紅組.
‹ 上一主題|下一主題