用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K20 同學會
樓主: TszWun
go

09/10 K20 同學會 [複製鏈接]

Yesterday, 放學嘅時候,比Miss Wong 捉住叫我同阿仔要多D練習寫字,Miss Wong 話阿仔寫字好隨意,無跟住要求規格寫 ,因為Miss Wong 要佢哋寫完一行A字,當寫下一行時耍係上一行A字嘅中間開始。

原帖由 wenwenlou 於 09-9-9 10:16 發表
Hi all,
阿囝都係話有 " X " 頁吾駛做 .

柏言媽咪

HI WEN

子桓都係咁講!

原帖由 wenwenlou 於 09-9-9 10:16 發表
Hi all,
阿囝都係話有 " X " 那頁吾駛做 .

柏言媽咪

Hi Sunny,

我代同學仔報. 因媽咪無上bk的. 另我pm她電話比你. 如waiting list有位. 煩請跟她聯絡.

1)wenwenlou   -  柏言  2大 1小  (K2O)
2)CrystalSo    -  Ryan Wong 2大2小 (K2M)
3)tszwun        -  alvin 3大 1小 +1個bb (K2O)
4)Keroro_Him - 子謙  2大 1小 +1個bb (K2M)
5)CandyPoon  - 學禮5大 2小 (K2N)
6)Cruxcat       - 逸喬 2大1小 (K2M)
7)Maggie Pang - 郁郁 2大 2小 (K2O)
8)ng360          - 2大1小 (K1G)
9)bjw              - 永永 2大1小 + 1個BB ((K2N)
10)hin yueng     - 顯揚 2大1小 (bjw代報) (K2O)
11)vsycheng     - Rita 2大1小 (K2M)
12)jumbo_mandy - 嘉嘉 2大1小 (K2N)
13)tommysimmy - amy2大2小 (K2N)
14)mackyfungng - issac 2大1小 (K2L)
15)amymitpro - Arthur 2大1 小 (K2J)
16)luckygirl      - Kyle 2大1 小(K2O)
17)jessken       - adan 2大1 小 (K2O)
18)Karissamama-  恩祈2大2 小(K2L)
19)Kathyw2   - Kim 2大2小 (K2O)
20)Mankeimama - 琦琦2大1小 (K2J)
21)angellychan - 退出
22)katieng -  Moses Law2大1小 (K2J)
23)weewee - Chun Him 2大1小 (K2O)
24)alberychu - Isaac2大1小 (K2K)
25)Soon Chu - Hing Lok 2大1小 (K2O)
26)Coco- Macros 2大 1小 (K2H)
27)jjhh- 泊謙 3大2小 (K2R)
28)CandyPoon  - grouped to #5
29) jumbo_mandy 代報 - 陳梓賢 1大1小(K2N)
30) dandau - Daniel 2大1小 (K2I)
31) KAKA- kaka 2大1小 (K2C)
32) emma- chole 2大1小 (K2O)
33) kuyu0905 - kayu 2大1小 (K2L)
34) Jacqueline - Jason Cheung (K2I) 2大1小
35)camon- calix 2大1小(K2H)
36)kat媽-  2大2小

以上為118人, 余下暫時只可後備
37)哲哲- 2大+1小 (K2J)
38)YIMWMC--Zeon 2大1小 (K2F)
39)helen-nicholas 2大2小 (K2L)
40)yiuyiubama - 景堯 1大1小 ( K2J )
41) June05_mami - Isaac 2大+1小 (K2N)
42) 朱善衡 1大2小 (K2J)

hi wasyinyin,

ok!有位我會call過位mama!

hi all,

我地買左階簿啦!
有冇家長唔知呢?
我地都可以比本佢架!

hi 所有10.1團友,

已經有18個family己經付款,
未付款既family請大家安排一下,
因為仲有好多人waiting緊!
一切都以比錢後先為確實!

今日我亦給了發達行5000元訂金
人數就要下星期給旅行社作實,
有問題就可以揾我!
thx!

TszWun,

可以講我知點解要買階簿嗎

原帖由 TszWun 於 09-9-9 22:11 發表
hi wasyinyin,

ok!有位我會call過位mama!

hi all,

我地買左階簿啦!
有冇家長唔知呢?
我地都可以比本佢架!

hi mackyfungng

小朋友反來講話要買,
咁我地咪去買!
開始時侯都有d "R"頭, 咩叫街簿呢?
我媽仲話响街買過D咪叫街簿囉~~比佢笑死!
跟住去文具舖就有得買,
仲買左好幾本添!
alvin仲話要寫1-10响上面添~
應該係比佢地練字用既!

原帖由 mackyfungng 於 09-9-9 22:30 發表
TszWun,

可以講我知點解要買階簿嗎

hi kathyyw2,

小朋友唔洗急啦!
寫多d就得, 我個囝開頭都係咁,
而家好少少!
但都係好似打風咁!

原帖由 kathyw2 於 09-9-9 11:36 發表
Yesterday, 放學嘅時候,比Miss Wong 捉住叫我同阿仔要多D練習寫字,Miss Wong 話阿仔寫字好隨意,無跟住要求規格寫 ,因為Miss Wong 要佢哋寫完一行A字,當寫下一行時耍係上一行A字嘅中間開始。

...

TszWun,

有甘嘅事?明天我湊仔返學等我問下老師我地班要唔要先

原帖由 TszWun 於 09-9-9 22:37 發表

小朋友反來講話要買,
咁我地咪去買!
跟住去文具舖就有得買,
仲買左好幾本添!
應該係比佢地 ...

Hi all,

tsz wun ma,

我個仔叫朗希from K1B (其實我哋早在27/8已見過,唔知你還認得我嗎?當時我就坐在你隔離位,問你借筆果位), 請大家多多指教!
其實自阿仔兩歲後都好少上bk了,今天突然想上來看看...比我見到呢個topic真好! 尋日第一次湊阿仔返學,佢好開心但又好'痴'纏. 佢唔想我走,但無辦法啦! 當我離開以後,我收到miss wong打來電話,說朗希在嚎哭(自我走了之後,因他要找我), miss wong正在安撫他...當時我都好心痛,但都要給他試試習慣一吓, 後來我就在學校認識了嘉嘉媽咪(mandy), 而且還同其他媽咪一起去飲野,真高興可以認識你們...希望日後可以有多d機會見見面啦!
Long Hei was born on 18 Jan 2005

Long Hei's Album
(updated on 1 Nov, 2006)

hi ching1,

通常都係我上來bk留言多,
我係baba來架!
我昨天都見到你, 我都應該估到你係邊個!
以後請多多指教!

sunny

原帖由 Ching1 於 09-9-10 01:52 發表
Hi all,

tsz wun ma,

我個仔叫朗希from K1B (其實我哋早在27/8已見過,唔知你還認得我嗎?當時我就坐在你隔離位,問你借筆果位), 請大家多多指教!
其實自阿仔兩歲後都好少上bk了,今天突然想上來看看...比我見 ...

可能班班都唔同架喎!

原帖由 mackyfungng 於 09-9-9 23:52 發表
TszWun,

有甘嘅事?明天我湊仔返學等我問下老師我地班要唔要先

Uncle Sunny

快d換你張相上去啦,唔係人人都以為你係 auntie Suuny

Uncle Sam

原帖由 TszWun 於 09-9-10 08:28 發表
hi ching1,

通常都係我上來bk留言多,
我係baba來架!
我昨天都見到你, 我都應該估到你係邊個!
以後請多多指教!

sunny

Hi Sunny,

係咪今日要帶回學校呢? 還是有個限期呢? 問阿囝咩都吾知咁.

wenwenlou   

小朋友反來講話要買,
咁我地咪去買!
跟住去文具舖就有得買,
仲買左好幾本添!
應該係比佢地 ...

hi sam,

係喎! 同細佬攪生日會,
d人都以為我係mami來架喎!
真係要換反張先得~~haha!

hi wen,

其實買階簿d野都係阿囝同我講,
我都唔知係咪堅...
等我今日問下miss wong,
下午覆你!

Hi Sunny,

27/8 那一天老師係有講要用簿記d生字, 不過吾知幾時開始?
                       wenwenlou

原帖由 TszWun 於 09-9-10 09:32 發表
hi sam,

係喎! 同細佬攪生日會,
d人都以為我係mami來架喎!
真係要換反張先得~~haha!

hi wen,

其實買階簿d野都係阿囝同我講,
我都唔知係咪堅...
等我今日問下miss wong,
下午覆你! ...

Hi Uncle Sunny,
但 K2N Ms Chan 又冇提過要買楷簿bor
你可以形容一吓楷簿的間格係點樣的嗎?
thx!

小朋友反來講話要買,
咁我地咪去買!
跟住去文具舖就有得買,
仲買左好幾本添!
應該係比佢地 ...

hi candy,

階簿成本簿都係一格一格,  
全部都係空格來既,
用來比小朋友練字,
簿皮後面有9欣歌過d呢!

不過老師都冇叫你地買,
我覺得唔係一定要囉,
我諗係老師想考下小朋友識唔識反屋企同家長講!

hi wen,

我都問埋miss wong先!

有人退出, 資料更新如下:

1)wenwenlou   -  柏言  2大 1小  (K2O)
2)CrystalSo    -  Ryan Wong 2大2小 (K2M)
3)tszwun        -  alvin 3大 1小 +1個bb (K2O)
4)Keroro_Him - 子謙  2大 1小 +1個bb (K2M)
5)CandyPoon  - 學禮5大 2小 (K2N)
6)Cruxcat       - 逸喬 2大1小 (K2M)
7)Maggie Pang - 郁郁 2大 2小 (K2O)
8)ng360          - 2大1小 (K1G)
9)bjw              - 永永 2大1小 + 1個BB ((K2N)
10)hin yueng     - 顯揚 2大1小 (bjw代報) (K2O)
11)vsycheng     - Rita 2大1小 (K2M)
12)jumbo_mandy - 嘉嘉 2大1小 (K2N)
13)tommysimmy - amy2大2小 (K2N)
14)mackyfungng - issac 2大1小 (K2L)
15)amymitpro - Arthur 2大1 小 (K2J)
16)luckygirl      - Kyle 2大1 小(K2O)
17)jessken       - adan 2大1 小 (K2O)
18)Karissamama-  恩祈2大2 小(K2L)
19)Kathyw2   - Kim 2大2小 (K2O)
20)Mankeimama - 琦琦2大1小 (K2J)
21)angellychan - 退出
22)katieng -  Moses Law2大1小 (K2J)
23)weewee - Chun Him 2大1小 (K2O)
24)alberychu - Isaac2大1小 (K2K)
25)Soon Chu - Hing Lok 2大1小 (K2O)
26)Coco- Macros 2大 1小 (K2H)
27)jjhh- 泊謙 3大2小 (K2R)-------(退出)
28)CandyPoon  - grouped to #5
29) jumbo_mandy 代報 - 陳梓賢 1大1小(K2N)
30) dandau - Daniel 2大1小 (K2I)
31) KAKA- kaka 2大1小 (K2C)
32) emma- chole 2大1小 (K2O)
33) kuyu0905 - kayu 2大1小 (K2L)
34) Jacqueline - Jason Cheung (K2I) 2大1小
35)camon- calix 2大1小(K2H)
36)kat媽-  2大2小
37)哲哲-2大1小 (K2J)
38)YIMWMC-zeon2大1小

以上為120人, 余下暫時只可後備

39)helen-nicholas 2大2小 (K2L)
40)yiuyiubama - 景堯 1大1小 ( K2J )
41) June05_mami - Isaac 2大+1小 (K2N)
42) 朱善衡 1大2小 (K2J)
43)shirly-2大2小(K2N)
43)ching1-2大1小(K2O)

有冇去 10.1 旅行的男同學仔想要一條 5碼的校服褲呢?
因為阿囝成日話條褲迫, 我同佢買咗 6 碼了, 有興趣就 pm 我 la
‹ 上一主題|下一主題