用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09-10 Dorset K1A Classmates
樓主: CandyChing
go

09-10 Dorset K1A Classmates [複製鏈接]

弟弟 waiting list ........  
除左寫信, 仲有什麼可以做

原帖由 Kangaroo 於 09-12-4 12:07 發表
MashiMaro
KV sent out letter already, did you get it?

你D仔女好乖呀
可能弟弟仲細, 當哥哥自己砌積木砌到好高時,
弟弟總是有意無意地推了他的積木;
又或弟弟玩緊架車, 哥哥又總是喜歡爭玩同一架車,
真是說到口水乾都還要爭, 真係.........

原帖由 CandyChing 於 09-12-7 09:24 發表
我是 working mom, 送了她們上校車, 之後就返公司, 到5~6點才轉做阿四.

她們都不是經常爭玩具.  爭的時候, 我咪話邊個拿先就玩先囉.

haha, Megan係男仔?
megan唔係長頭髮, 不過又未至於男仔咁短喎, 唔會當左係男仔卦...hahaha
佢地係咁架啦, 一時又講到真既一樣, 一時又作晒故仔, 唔知幾時真幾時假
我有問佢識唔識Ambrose,佢成日問番我邊個, 因為佢另外又個朋友仔叫ambrose呀
不過我問佢係咪同ambrose 跑跑跌親, 佢又好似唔知咩事咁...
megan轉左去香蕉組, 仲比ms leung 掉左去第一個位添, 唔知係咪傾得太多計呢?

你地知唔知幾時會有第二次Assessment?

原帖由 MashiMaro 於 09-12-10 12:49 發表
Ambrose 無事, 只係小小擦傷 ~~
你囡囡有無同你講話同Ambrose玩?
我開始疑惑緊究竟亞仔講的是不是你囡囡,
因佢又說megan是男孩子
莫非讀音不同, 我會錯意, 還是一個謎!?

原來12月咁多媽媽都要湊小朋友,
...

Is he a "small boy"?

原帖由 MashiMaro 於 09-12-10 12:52 發表
弟弟 waiting list ........  
除左寫信, 仲有什麼可以做

Kangaroo, CandyChing & zakka069,

Please check pm.  你們可否給些意見俾弟弟, 謝謝!

原帖由 Kangaroo 於 09-12-10 21:30 發表
Is he a "small boy"?

係呀 ....... 亞仔有時講野真係無句真,
所以都要上來求証一下先好信 ...

assessment 會不會在農曆年前
其實常識點樣溫書?

原帖由 fion-mama 於 09-12-10 16:35 發表
haha, Megan係男仔?
megan唔係長頭髮, 不過又未至於男仔咁短喎, 唔會當左係男仔卦...hahaha
佢地係咁架啦, 一時又講到真既一樣, 一時又作晒故仔, 唔知幾時真幾時假
我有問佢識唔識Ambrose,佢成日問番我邊個, 因為佢 ...

hi hi, 我係jerry仔媽咪~ 見到你地嘅conversation先知老師教咗幾隻歌, 又話要帶gloves, hat & scart俾ms leung,但係jerry冇提~ 俾佢激死 :p

我地都收到生日會invitation card, 好開心, 第一次參加同學仔嘅生日會~~

今日仲收到同學仔Cliff 嘅christmas card, 聽日我會問jerry知唔知邊個俾佢先....

第2次評估應該是過年前啦..
我平時幫吓佢溫吓d字咭就得o架啦, 常識要靠佢上堂留心聽書啦.

原帖由 MashiMaro 於 09-12-11 10:01 發表
係呀 ....... 亞仔有時講野真係無句真,
所以都要上來求証一下先好信 ...

assessment 會不會在農曆年前
其實常識點樣溫書?

Cliff 是不是很多天沒上學?  囡囡昨天跟我說, Ms Leung 昨天上了3I 班房, 跟Kelly 說很掛住 Cliff, 問細佬幾時返學.

祝Cliff 早日康復!

原帖由 zakka069 於 09-12-12 22:03 發表
第2次評估應該是過年前啦..
我平時幫吓佢溫吓d字咭就得o架啦, 常識要靠佢上堂留心聽書啦.

上星期已覆回 PM.  努力呀!!!!!

原帖由 MashiMaro 於 09-12-11 09:48 發表
Kangaroo, CandyChing & zakka069,

Please check pm.  你們可否給些意見俾弟弟, 謝謝!

請問"燈"的配詞是甚麽?個女話"燈著"?????

cliff 病了呀,係無返3天學呀,不過星期四開始返學趕得上星期五party.

原帖由 CandyChing 於 09-12-17 11:41 發表
Cliff 是不是很多天沒上學?  囡囡昨天跟我說, Ms Leung 昨天上了3I 班房, 跟Kelly 說很掛住 Cliff, 問細佬幾時返學.

祝Cliff 早日康復!

燈===花燈

祝K1A同學仔,
Merry Christmas and Happy New Year
最重要個個都身體健康

原帖由 Kangaroo 於 09-12-21 20:49 發表
請問"燈"的配詞是甚麽?個女話"燈著"?????

花燈. I see. Thanks.

Wish you all a Merry Christmas and a Happy new year.

原帖由 zakka069 於 09-12-21 22:05 發表
燈===花燈

祝K1A同學仔,
Merry Christmas and Happy New Year
最重要個個都身體健康

遲來的新年快樂 ~~

我好不容易終於等到工人姐姐渡完假,
點知佢返來後話在聖誕假結左婚要辭職
還只給我一個月通知,
不能等到新工人來
而Fri佢仲整親弟弟耳朵, 差點要縫針
我真係好鬼嬲  

點解D工人無個好人 .......

Happy New year.
My maid still have not come back. I still need to work as maid fro another week.
Your maid married to a rich guy? How can she quit the job? Most maid are inconsiderate. Don't get angry.

How's little brother now?
Hope you get a good maid this time.

原帖由 MashiMaro 於 10-1-11 09:47 發表
遲來的新年快樂 ~~

還只給我一個月通知,
不能等到新工人來
我真係好鬼嬲  

點解D工人無個好 ...

細佬現在怎麼樣?  祝他早日康復.

請了新工人嗎?  幾時來上班?  新一年新開始, 之後定會遇到過好工人.

原帖由 MashiMaro 於 10-1-11 09:47 發表
遲來的新年快樂 ~~

還只給我一個月通知,
不能等到新工人來
我真係好鬼嬲  

點解D工人無個好 ...

哲哲日前說調左去蘋果組?  您們的小朋友呢?

我新年有2星期假, 大家有沒有時間一齊出來玩下?

多謝大家旳關心 ......
細佬耳朵埋左口, 不過有條疤 , 好彩不算太長

工人2月19日走啦 ......  
而新工人最快都可能2月尾3月頭先來到,
唉 ......  我又要做小賓賓啦 ..........
我都唔知點解我咁唔好彩,
哥哥現在4歲, 但我將會來第6個工人啦
個個都係自己辭職, 唔係我炒呀

原帖由 CandyChing 於 10-1-22 14:01 發表
細佬現在怎麼樣?  祝他早日康復.

請了新工人嗎?  幾時來上班?  新一年新開始, 之後定會遇到過好工人.

我或者會2月10日附近請日假同小朋友入disneyland,
有無興趣一齊呀?
如果唔係, 就可能要等到3月我 settle好工人的事先得閒呀

原帖由 CandyChing 於 10-1-22 14:04 發表
哲哲日前說調左去蘋果組?  您們的小朋友呢?

我新年有2星期假, 大家有沒有時間一齊出來玩下?

‹ 上一主題|下一主題