用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09-10 Dorset K1A Classmates
樓主: CandyChing
go

09-10 Dorset K1A Classmates [複製鏈接]

哲哲昨晚跟我說執樹葉, 我應了一聲.  今日一出大門, 他見到樹葉想執, 我已經喝住他, 話污租呀!

原帖由 Kangaroo 於 09-10-20 07:57 發表
My daughter said the leaves need to be yellow.

咁係咪真係要帶樹葉呀 ?..我問亞仔洗唔洗帶樹葉返學?佢話唔洗喎:cry: :cry: ...

hi candyching,
我想問吓你個仔是否姓陳呀 因為我個仔話識得一個同學仔叫 陳 x 哲 是香橙組呀??

原帖由 CandyChing 於 09-10-20 12:11 發表
哲哲昨晚跟我說執樹葉, 我應了一聲.  今日一出大門, 他見到樹葉想執, 我已經喝住他, 話污租呀!

亞仔之前都無同我講要帶樹葉~~
不過聽完你地講後,
我再問他他就話要帶~~
於是昨晚放工後帶了他到公園執樹葉,
他話不要摘花同葉要執跌左落地下的樹葉,
同埋要黃色樹葉,
跟住他又話要邊片樹葉,
攪完一餐就好開心拎住3片樹葉返屋企
小朋友真係好容易開心呀

係呀!  我個仔叫陳杬哲.  上次家長日, Ms Leung 都講我個仔有同您個仔玩.  我話, 返到屋企問仔仔有咩同學又講唔出.  Ms Leung 話佢地傾計好少會加個稱呼, 通常會單刀直入講"一齊玩丫".
.
原帖由 zakka069 於 09-10-20 22:21 發表
咁係咪真係要帶樹葉呀 ?..我問亞仔洗唔洗帶樹葉返學?佢話唔洗喎:cry: :cry: ...

hi candyching,
我想問吓你個仔是否姓陳呀 因為我個仔話識得一個同學仔叫 陳 x 哲 是香橙組呀??

...

明天開party, 我會帶他們返學. 影完相, 再send 俾大家睇.

hihi, 我個女都係K1A
亞女都有同我講佢要樹葉, 不過無話要黃色
我hau佢睇唔到係屋企剪左一片種緊既葉比佢(仲特登揀片綠d諗住靚d添....)
我個女叫megan 香橙組

原帖由 CandyChing 於 09-10-22 14:15 發表
明天開party, 我會帶他們返學. 影完相, 再send 俾大家睇.

開party, 是不是可以穿萬勝節的衣服回校?
今早到左校車站見到K3哥哥姐姐著得好靚,
問亞仔佢先講話可以穿萬勝節的衣服

CandyChing,
家長可以一齊開party嗎?
如果你見到個穿牛仔褲, 黃色tiger t-shirt &紅色jacket的小朋友就是我個仔啦!

原帖由 CandyChing 於 09-10-22 14:15 發表

candyching
問左Megan識唔識哲哲(都係香橙組), 佢話識呀
仲話佢見哲哲有糖, 問佢攞, 哲哲比左佢食
不過Ms Leung 話唔可以
真係醜怪.....哈哈
哲哲好大方呀!

原帖由 CandyChing 於 09-10-22 14:13 發表
係呀!  我個仔叫陳杬哲.  上次家長日, Ms Leung 都講我個仔有同您個仔玩.  我話, 返到屋企問仔仔有咩同學又講唔出.  Ms Leung 話佢地傾計好少會加個稱呼, 通常會單刀直入講"一齊玩丫".
.
...

嗰日啲party 我哋班差不多個個都帶住個mask好似變晒無臉超人 ..

同埋我地班好少人著萬聖節衫.

原帖由 MashiMaro 於 09-10-23 10:58 發表

CandyChing,
如果你見到個穿牛仔褲, 黃色tiger t-shirt &紅色jacket的 ...

我那天走上走落, 都無留意邊個係您仔仔.  不過, 1A真係無開party 的氣氛, 個個小朋友乖乖的坐好, 桌上又不見放很多糖果/ 玩具.

原帖由 MashiMaro 於 09-10-23 10:58 發表

CandyChing,
如果你見到個穿牛仔褲, 黃色tiger t-shirt &紅色jacket的 ...

哈哈!  哲哲如果有多個一粒以上的糖果, 都會和人分享.  得一粒的話, 就會即刻放進嘴巴, 然後話無.

上星期五, 我叫他和同學影相, 他只走到一女同學身旁說一齊影相, 唔知果個係唔係Megan呢?

原帖由 fion-mama 於 09-10-24 11:56 發表
candyching
問左Megan識唔識哲哲(都係香橙組), 佢話識呀
仲話佢見哲哲有糖, 問佢攞, 哲哲比左佢食
不過Ms Leung 話唔可以
真係醜怪.....哈哈
哲哲好大方呀!

...

我知道邊個係您囡囡啦!  因為上星期五我聽到亞囡叫kelly一齊影相.

原帖由 zakka069 於 09-10-26 12:41 發表
嗰日啲party 我哋班差不多個個都帶住個mask好似變晒無臉超人 ..

同埋我地班好少人著萬聖節衫.

hi各位daddy媽咪, 我個大仔都係讀緊1A (dorset rd).,同大家say hi 先~~~

你地個小朋友識唔識Jerry? 佢就係我大仔喇!

大家可以喺呢度交流下, 真係好喇!

pwypauline,
歡迎,等我問吓阿女識唔識先.

原帖由 pwypaulina 於 09-10-29 23:13 發表
hi各位daddy媽咪, 我個大仔都係讀緊1A (dorset rd).,同大家say hi 先~~~

My daughter said she knows your son (banana group) isn't it?

原帖由 Kangaroo 於 09-10-30 08:01 發表
pwypauline,
歡迎,等我問吓阿女識唔識先.

為了鼓勵亞仔識多d同學仔,今日我叫佢俾帶d貼紙送俾佢識得d同學仔,但亞仔只識你個仔同另一個女同學仔咋..
等我慢慢再鼓勵佢識多d同學仔先..

另你個女叫什麼名呀..因為佢成日同我講佢識再3個新同學仔.

原帖由 CandyChing 於 09-10-27 09:26 發表
我知道邊個係您囡囡啦!  因為上星期五我聽到亞囡叫kelly一齊影相.

你好呀..
等我都問吓亞仔識唔識你個仔先..因為佢都係香蕉組呀..

原帖由 pwypaulina 於 09-10-29 23:13 發表

原帖由 zakka069 於 09-11-3 11:51 發表
你好呀..
等我都問吓亞仔識唔識你個仔先..因為佢都係香蕉組呀..

yes ar, my son Jerry都係香蕉組架~ 佢今晚喺屋企都有提幾個同學仔嘅名, 不過唔記得即刻寫低.....

雖然只係番咗兩個月學, 但係見到阿仔開始肯自己坐定定睇書, 畫下嘢, 都幾開心....好似幾自律.....

i know who is your son, he sit next to my son..

原帖由 pwypaulina 於 09-11-4 00:32 發表

yes ar, my son Jerry都係香蕉組架~ 佢今晚喺屋企都有提幾個同學仔嘅名, 不過唔記得即刻寫低.....

雖然只係番咗兩個月學, 但係見到阿仔開始肯自己坐定定睇書, 畫下嘢, 都幾開心....好似幾自律..... ...
‹ 上一主題|下一主題