用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: fion88
go

SMCESPS -P1 2009 [複製鏈接]

同阿囡一齊pack好書包, 中文+英文+GS+數, 書連workbook/work sheet, 有十幾本, 再加埋水壺, snack box, 阿囡話好重呀!
又唔敢叫佢放d書响學校, 驚佢連workbook都放底埋無功課交, 點好呢?唔通買有轆書包!

daddyshum

我個囡都係呢5樣, 但次序唔同....

cricket, table tennis, fencing, chinese painting, martial art....

實開心c 佢, 咁多野玩....我個囡一直都好恨玩cricket / table tennis...

chinese painting 亞媽一直好想佢學, 怕佢無耐性, 家下免費試學, 正....

martial art 咩嚟架??

fencing 出面少, 又可以見識見識....

fion88

正常係每樣5堂, 咁您個粵劇double 左??? 定係學校刻意安排, 呢d 要10堂先見功力???

嗰時仲講笑話亞囡把聲咁高音學粵曲啱晒添, 唔使支起把聲 :) or 下個term 有得學!

原帖由 DaddyShum 於 09-9-4 23:41 發表
乜Talent class係派架咩? 我重以為個個小一都係一樣添:wahaha:

亞仔有5樣: table tennis, fencing, chinese painting, martial art, cricket.

唔好買有轆嗰d 書包呀 ~ 佢地主力都係由校車咩落車去操場, 再由操場咩上課室....行樓梯有wheels 好難架.....

原帖由 fion88 於 09-9-6 22:57 發表
同阿囡一齊pack好書包, 中文+英文+GS+數, 書連workbook/work sheet, 有十幾本, 再加埋水壺, snack box, 阿囡話好重呀!
又唔敢叫佢放d書响學校, 驚佢連workbook都放底埋無功課交, 點好呢?唔通買有轆書包! ...

我呀仔都係cricket, table tennis, fencing, chinese painting, martial art....
其实返全日, 要唔要帶snack?
另外, 想參加校際音樂節點報名? 揾class teacher?

原帖由 meowross 於 09-9-7 11:17 發表
唔好買有轆嗰d 書包呀 ~ 佢地主力都係又校車咩落車去操場, 再又操場咩上課室....行樓梯有wheels 好難架.....

Last year the 校際音樂節 forms were circulated shortly after they started full day school, so we should get it soon.

Agree~~有轆仲重呀,佢地要行樓梯,好易扭傷手!!!

原帖由 meowross 於 09-9-7 11:17 發表
唔好買有轆嗰d 書包呀 ~ 佢地主力都係又校車咩落車去操場, 再又操場咩上課室....行樓梯有wheels 好難架.....

fion88,

我囝同你囡囡完全一樣呀...  

原帖由 fion88 於 09-9-4 22:25 發表
你地小朋友嘅Talent classes係咩呀?
Kristy派咗水墨畫, 武術, 粵曲, table-tennis
table-tennis & 武術阿囡成日叫我揾俾佢學, 所以佢知有得玩好開心, 最緊要係課堂內, 唔駛自已再抽時間出去嘛.... ...

candybb

次序係咪都一樣, 又係星期五?? 咁亞囡有伴la!

原帖由 CandyBB 於 09-9-7 11:57 發表
我呀仔都係cricket, table tennis, fencing, chinese painting, martial art....
其实返全日, 要唔要帶snack?
另外, 想參加校際音樂節點報名? 揾class teacher?

Hi Chatter,
Thanks for yr information.

Ross,
I will check tonight & let u know tomorrow.

fion, ross
您地返去陪食飯, 唔該映下呀囡order左嘅lunch box, 我想8下係點?

原帖由 meowross 於 09-9-7 14:31 發表
candybb

次序係咪都一樣, 又係星期五?? 咁亞囡有伴la!

我開唔左有關swimming team selection 果個通告, 你們開到嗎?

請問小朋友中文 Group 是 G2 的家長,老師有否把以下書本收起?
1) 中國語文工作紙
2) 中國語文作業
3) 普通話課本
4) 普通話作業

Dear Web,

我也打不開!

原帖由 Web 於 09-9-7 18:07 發表
我開唔左有關swimming team selection 果個通告, 你們開到嗎?

CHIULHJ,

老師要囡囡帶"高效識字", 但攞書時齡記話欠貨要後補, 你收到了嗎?

重未收到喎。

原帖由 Web 於 09-9-7 20:39 發表
CHIULHJ,

老師要囡囡帶"高效識字", 但攞書時齡記話欠貨要後補, 你收到了嗎?

原帖由 DaddyShum 於 09-9-7 20:43 發表
重未收到喎。

嘻, 老師唔check 下就叫我地帶.

你地會否參加"全港小學生數碼學習問答比賽"?

我嘗試登入i-club 個網站睇下詳情, 但就登入唔到(已依照單張上的名稱及密碼).

me too.

原帖由 Web 於 09-9-7 22:19 發表
你地會否參加"全港小學生數碼學習問答比賽"?

我嘗試登入i-club 個網站睇下詳情, 但就登入唔到(已依照單張上的名稱及密碼).

I can open.  Pre-requisite is within 1 min for 50m for any style.

原帖由 Web 於 09-9-7 18:07 發表

CHIULHJ,

Teacher will collect all the workbooks in order to reduce the school bag's weight. They will distribute back to student when it has any assignment on that day.

原帖由 snowwhite2006 於 09-9-7 22:54 發表
I can open.  Pre-requisite is within 1 min for 50m for any style.

可否把內容pm給我?
‹ 上一主題|下一主題