用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 轉讀保良局林文燦英文小學好嗎?
樓主: tulipyk
go

轉讀保良局林文燦英文小學好嗎? [複製鏈接]

Please check PM

training day camp

各位媽咪你地想睇學校training day camp,學校已經放咗上網啦~

不過係相,但可以睇下見唔見你地個小朋友?
願我的喜樂感染你

回覆 1# hugomum 的文章

hugomum,

唔該晒你, 睇左你段片, 你的笑聲攪到我都加倍開心

myrchan,

我諗不用太擔心, 的南亞裔同學不是持別曳的, 而且感覺上"公主ill" 唔覺係佢地身上發現, 好過好多中國人; 佢地係有部份人會一口流利廣東話, 不過講英語的也有很多, 而且還有其他十多個國藉同學, 加上外藉老師通場走, 其實聽同講的機會真係好多, 絶對化算過自己出去找外藉老師英文班啦 ~

mychan

其實你老公ger擔心亦係我以前一直擔心ger問題,有時見到佢地玩到唔理其他人撞到別人都無講sorry就走咗去,自己都怕個仔有樣學樣.
但當我愈來愈睇得多佢地d小朋友玩ge時候才發覺佢地好天真,好可愛,無hk小朋友果d野蠻同任性.
如果你小朋友係屬於乖巧型,咁樣更加突顯佢文靜.如果你小朋友係內向型,其實可能會被環境影響變得開心tim.
我個仔e家用英文同佢d同學溝通,不過遇到唔識就講 中文,而且仲係學校學埋印度話,因為可以活學活用呀ma~
純粹個人意見~
願我的喜樂感染你

快d好番:

希望我d笑聲無影響你睇片啦~

不過當時真係好開心,全部都係從心而發,間中睇下都會笑下!
願我的喜樂感染你

原帖由 hugomum 於 09-10-11 15:45 發表
已經全部pm比你地,你地可以click去睇下,見唔見你地d小朋友,不過可能拍得唔好wor,唔好見怪

HI HUGOMUM,

我收不到 YOUTUBE 片段呀!, 可否再E-MAIL 給我. 謝謝你.

我pm咗比你,不過係我facebook,
因為我唔識放上youtube呀
願我的喜樂感染你

HUGOMUM,

睇左段片 LA !  D 小朋友好得意,好開心,連果位外藉老師都識打功夫 WOR!
係呢我想問著制服果D係咪老師黎 ?

回覆 68# maxims 的文章

果d係當日學校請番嚟ka,聽學校講係幫保良局學校培訓學生ge一隊 team.

佢地都帶出好開心ge氣紛,而且係短短一個上午要教d小朋友咁多樣野,而又要令佢地記得真係唔容易!
願我的喜樂感染你

多謝各位lmc媽咪,我遊說緊我老公架啦,你地再講多d呢間學校既優點啦!

回覆 1# myrchan 的文章

再講多些開心野比你知, 早會時有時做些運動, 如健腦操等, 每天早會唱一首歌, 有些歌是有動作的, 很開心, 每個同學也精精神神咁開始一日既學習, 我係後面睇都睇到很開心呢 ~

原帖由 hugomum 於 09-10-15 23:25 發表

HI HUGOMUM,

可唔可以PM埋比我呀? Thanks a lot!!!

原帖由 hugomum 於 09-10-15 23:25 發表

HI HUGOMUM,

我已入了去FACEBOOK, 但找不到影片. 只有一張相片. HELP! HELP!!

Hugomum,

我都係只找到一個影片但唔係學校個D,你可唔可教我點睇,我好少好少用facebook。

是否小班教學

請問是否小班教學?

請問現讀的小朋友是否小班教學? 因女兒較被動, 需要小班教學

想問吓各位,中文書用普通話教咁有無cd 聽 ka ?

係有cd, 亦都可以加一個叫做i pen 筆,可以一婦佢就會有發音ge~
願我的喜樂感染你

似乎個個家長都好想睇下por

我試下放上youtube, 不過比小小時間我,ok後再通知大家!
願我的喜樂感染你

http://www.youtube.com/watch?v=NH4k-MUt8Qc

大家試下睇唔睇到呀??
願我的喜樂感染你
‹ 上一主題|下一主題