用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 轉讀保良局林文燦英文小學好嗎?
go

轉讀保良局林文燦英文小學好嗎? [複製鏈接]

回覆 1# tulipyk 的文章

tulipyk,

咁你現在的決定係點呀 ?

係林文燦讀書, 講英文同聽英文的機會真係多一般學校好多, 呢個係此校優勝之處 ~

回覆 1# hinhinboy 的文章

本人係小三媽咪, 也不清楚, 現校的小一至小三可能會在這校舍讀至小六, 另一校舍可能會用作初小, 現校舍可能係高小; 有冇家長今日去左簡介會, 知道最新情況 ?

回覆 1# tulipyk 的文章

tulipyk,

你仔仔有冇同你講有個 3 年級女同學一齊補習呀 ? 我就係呢個 3 年級同學家長啦, 我囡囡話你仔仔今日講, 佢去左另間補習社, 可以講我知邊間嗎 ? 我地昨日才交了十月份補習費, 昨晚呀女就話我知, 日日補習呀sir 都比答案抄, 係一開始就抄, 真係太差了 ~~:evil:

回覆 3# tulipyk 的文章

tulipyk,

如果我地再見到, 妳會唔會認得我呀 ^.^
我對呢間補習社都好失望, 不過暫時都仲要幫襯佢
有一日同呀囡講起你個仔, 佢問我知唔知呀xx 做一版工課要幾耐呀 ?  我講要半個鐘呀, 佢話要一個鐘呀

關於評估, 跟據去年上學期經驗, 係評估前一兩個星期已經冇敎新野, 每日係重温評估內容,而考卷形式, 我都唔知, 因為冇派回家

有接返學既媽咪, 你地覺唔覺學校o個招"叮噹叮噹"好洗得 ? 我第一次見o個時真係嘆為觀此, 好佔呀

回覆 1# hugomum 的文章

可唔可以放上 youtube ? 我都想睇

回覆 1# hugomum 的文章

hugomum,

唔該晒你, 睇左你段片, 你的笑聲攪到我都加倍開心

myrchan,

我諗不用太擔心, 的南亞裔同學不是持別曳的, 而且感覺上"公主ill" 唔覺係佢地身上發現, 好過好多中國人; 佢地係有部份人會一口流利廣東話, 不過講英語的也有很多, 而且還有其他十多個國藉同學, 加上外藉老師通場走, 其實聽同講的機會真係好多, 絶對化算過自己出去找外藉老師英文班啦 ~

回覆 1# myrchan 的文章

再講多些開心野比你知, 早會時有時做些運動, 如健腦操等, 每天早會唱一首歌, 有些歌是有動作的, 很開心, 每個同學也精精神神咁開始一日既學習, 我係後面睇都睇到很開心呢 ~

回覆 1# maxims 的文章

數常科無cd聽喎 !
‹ 上一主題|下一主題