用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

為了badminton選拔, 呀仔好認真話要我同佢打番, 操吓, 因停課停左幾個月, 打到我散左兩日(老喇), 佢話呀sir同佢講原則上入咗, 希望佢如願以償, 係的話一項已足夠, 住得遠時間唔係好見用.
原帖由 hhma 於 09-10-2 11:58 發表
每search"英皇書院", 就會見到段故, 不過我從無detail甘睇過

我仔今日SL呀...

聽日又無得去badminton選拔啦, 無緣
HIMAMA

still waiting for final confirmation.
原帖由 hhma 於 09-10-5 23:45 發表
哎呀....
星期六我仔病左, 無去打呀
兩次機會都無左, 真係無緣啦...
所以同你一樣, 只得一項"手球"

badminton星期幾練呀?
HIMAMA

same as my son - luckily, he will call and ask for my permission

原帖由 samuel89 於 09-10-6 09:45 發表
不過阿仔一有空檔就要打onlinegame 所以我都想佢時間唔係好見用
HIMAMA

好在Friday我跟埋去(佢話唔須要), 出mtr不久就跟住dQC仔行 - 行錯路
原帖由 samuel89 於 09-10-9 17:55 發表

一年一度KC仔同QC仔爭飯食真系勁"壯觀"
只可以用鞋or校章分佢地
d食肆全部系"白海"....插針都插唔 入...
HIMAMA

I want to ask if IS is 主科?

Other than Chi, Eng & Maths, which subjects are 主科?
Thank you.

HIMAMA

英文老師已經話比佢地知有兩個肥佬,
佢話好驚自己係其中一個, 因為最後15分鐘先做後部份

HIMAMA

尋日英文堂講的.
最高得79

原帖由 samuel89 於 09-11-5 11:27 發表

甘高效率 ....尋日先考咋甘快知...mouth:" />
HIMAMA

原來呀仔同佢部份同學唔知IS要測Chapter 2, 早上即溫, 好在佢話測得ok
HIMAMA

呀仔monday前要submit CS Assignment (做網頁), 佢上堂又冇帶USB, 學校computer e 番來d野又有問題, 雖然已download左個做網頁嘅software 都開唔倒, 請問有冇高人可以 help 吓? 如果唔交又有咩後果呢?
HIMAMA

Thank you so much violetching, 我叫佢今晚試試, 或要用few hours重做. ! Monday測嘅IH仲未開始開功.
原帖由 violetching 於 09-11-5 23:25 發表
份assignment係米經e-class submit交丫?你可試下上e-class computer subject download the information or software, see whether can install or not.
If the assignment is submitted through e-class, then it wi ...
HIMAMA

佢話要下一堂CS前交, 等我今晚叫佢check清楚先, 但會唔會唔同班交的時間會唔同呢?
原帖由 hhma 於 09-11-6 13:03 發表
甘快要交咩?
我印象中係12月頭架wor
我試過係eclass download野, 都係error
HIMAMA

要經e-class submit, 但見唔到任何deadline,
anyway,
唔該哂大家, 尋晚已重做到1

仲有個問題係完全搵唔到可以download information 嘅地方, 可否再教吓呢? 謝謝
原帖由 violetching 於 09-11-6 15:17 發表
如果係經eclass submit,佢一定有個deadline in eclass,你係deadline之前submit就ok.
HIMAMA

Up 吓個topic
Test 完就快要準備考試lu
你地d囝囝測成點呀, 小兒中文肥左
HIMAMA

請問知唔知上PE堂可唔可以着學校果條長褲呢?
HIMAMA

Website assignment 交左, business card 昨日assignment.
Eeee, 你囝是同班的嗎?
原帖由 doraemonfans 於 09-11-19 15:29 發表

HIMAMA,

攪妥未??
又有新assignment 呀!!!! 整Business card ~~
HIMAMA

亞仔參加左chess, computer and English clubs, 除左English Club 有時有電影睇外, 唔知其他clubs 有冇固定集會呢? 因為唔見亞仔參加 . BTW, 請問知唔知道Leisure Room喺邊? 返左幾個月都搵唔到, 想睇戲都冇得睇.
HIMAMA

唔該哂, 下次叫亞仔再搵吓先.
我睇左幾次announcement都睇倒leisure room. 唔怪得佢搵唔倒 la, 佢有口又唔問
原帖由 Fat-C-9 於 09-12-8 16:54 發表

亞仔話好似無"Leisure Room", 得"Lecture Room" 有電影睇的, 係 二樓, 近 "有立體面具的board", 好易揾的!
HIMAMA

亞仔話亞sir教得好快, 5-10分鐘已教完1chapter
原帖由 hhma 於 09-12-11 12:25 發表
中一家長們,
你們對於數學科的教學, 有沒有什麼評價?
HIMAMA

終於考完試, 大家都可以鬆口氣lu
亞仔今日考完CS仲要全班留校英黙, 尋日要溫多科, 真係怪怪的安排
HIMAMA

請問各位知唔知道家長日通常會在上午還是下午呢? 可能要請定假. 謝謝
HIMAMA
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊