用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 融合教育做得好嘅小學介紹
樓主: boc
go

融合教育做得好嘅小學介紹 [複製鏈接]

原帖由 gho 於 09-9-2 22:23 發表
請問你有無一些這類學校介紹呢? 之前有人向我提過培橋及崇真, 但我有朋友的仔女在這兩間學校讀。 她們說學校的方向有點改變, 程度深左和功課多。

另 nkm, 多謝你的意見!  我會留意天主教總堂區學校。

...

我住16, 我都考慮緊培僑同埋崇真, 聽聞培僑做得不錯, 但近年多咗好多呢類學生, 呢個都係考慮因素. 兩間都有開放日, 得閒去睇吓了解吓啦.
培僑: 9/20 () PM2:00-5:00
崇真: 9/13 () & 9/19 () PM3:00-5:00 (要上網或電話報名)
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

原帖由 mamee 於 09-9-8 23:03 發表

我其實是14區, 不過為左升心儀的小學而租了16區. 我的決定主要是聽完升小分享會而下的.
14區, 我其實喜歡衛理, 可惜它上下午各得2班, 我不敢搏; 香港嘉諾撤評語不錯, 不過我不想女校男生(雖然不是真的女校); 北角 ...

請問你心儀的16區學校係邊d呀? 因為我住16網, 想參考吓.

原帖由 yokolee 於 09-9-14 10:53 發表
請問祟真係咪 "深水涉祟真小學暨幼稚園" 呀?

講緊係筲箕灣崇真學校, 深水步間係私立.

原帖由 靚寶 於 09-9-17 20:20 發表
我想下啟業果間呂明才ok唔ok呢? 聽講呢間行少班教學, 一班得15個人咋喎, 係唔係呢?

我唔係住呢區, 亦都唔識呢間學校, 但你要留意小班教學係每班25人, 得15個人睇怕都係收生不足, 小心小心!!! 要了解多d.
‹ 上一主題|下一主題